sfat lanseta salau de pe mal
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Re: sfat lanseta salau de pe mal
George, daca finezze nu e bat x-fast, atunci nici unu in lume nu e.
Urasc atarnatorii!
- George1985
- veteran
Daca il pun langa un Pulse...in fine fiecare cum considera.
Mie unul nu mi-a inspirat mare lucru. Nici asa ieftin nu e.
De fapt dupa un Megabass RCS si doua Graphiteleader scuturate inainte...nimic nu mai pare suficient.
Mie unul nu mi-a inspirat mare lucru. Nici asa ieftin nu e.
De fapt dupa un Megabass RCS si doua Graphiteleader scuturate inainte...nimic nu mai pare suficient.
Ai foarte mare dreptate, Finezze e x-fast dar e ML ca si Extreme de la Dragon, mie personal nu mi-a fost pe plac.stefanflorin scrie:George, daca finezze nu e bat x-fast, atunci nici unu in lume nu e.
Unde naiba le ai scuturat? Pe forum in gand? La aceeasi clasa de putere, finezze e cea mai ranga dintre ele doua. Megabassul mai merge dar grafhiteleader e moale. Iar vorbim aiurea? Am zis ca nu ma mai bag dar sunteti cateva personaje care aberati la greu pe aici va dati mari profesori.
Eu am un finesse 5-21 si un black power 7-35 de la rapture iar ca sa fac o comparatie,black power este un extrafast in adevaratul sens al cuvantului iar finesse este mai bland pe varf (nu se compara).O fi savage gear extrafast dar nu pe primele 2 inele...
- stefanflorin
- veteran
ma oameni buni, x-fast nu inseamna ranga, inseamna modul cum se curbeaza in sarcina, cu cat curbura e mai pronuntata pe varf, cu atat e mai rapid, intra rezerva de putere mai repede...degeaba ai batu ranga, daca in sarcina se indoaie pana in cotor. si un bat UL poate fi x-fast, dar nu inseamna ca e teava de gaze.avat400 scrie:Eu am un finesse 5-21 si un black power 7-35 de la rapture iar ca sa fac o comparatie,black power este un extrafast in adevaratul sens al cuvantului iar finesse este mai bland pe varf (nu se compara).O fi savage gear extrafast dar nu pe primele 2 inele...
ps: sunt bete de jerk cu puteri de 100+ care sunt adevarate rangi, dar sunt parabolice.
Urasc atarnatorii!
Pai rapture e o clasa sau 2 de putere peste finezze din puterea de aruncare, nu il stiu dar poate si fibra e rigida, e normal sa para mai ... "par". Asa si energoteam spinblade e un par dar desi e rigid actiunea e de-a dreptul moderata.
Am avut si eu o perioada cu "cautarea actiunii", cativa colegi de forum m-au ajutat sa inteleg cum sta treaba. Mai jos un articol explicativ.
http://allprorods.com/quality/buy-all-p ... e-factors/
Revenind on topic, finezze de 2,5m e un bat cinstit de dat pe balta de pe mal. Cade putin in bot si manerul nu e comod ca sa pui mana in fata mandrinei dar actiunea e destul de ok si poti pescui si jiguri usoare dar duce si un 7-9gr plus guma. Suficient de senzitiv.
Am trecut si eu prin cautarea asta: http://www.rapitori.ro/forum/blank-lans ... 26833.html
Am testat bete de 8'6" (avid M si MH, lamiglas certified pro, xmg50, g1000, spinblade ...) si in final am cam renuntat la lungimea asta, batul devine prea greoi, mai putin manevrabil si mai greu. Am gasit un compromis acceptabil la 7'6". Folosesc un premier M, din 2 bucati si ma descurc bine ... zic eu. ML e prea lent pentru lungimea asta si jiguri de la 7gr in sus. Merge grozav legend de 7'6" M dintr-o bucata, il are un amic. Mai am un im7 704-2 lungit in cotor cu vreo 5cm, fain si asta pentru finesse.
As zice ca sunt si bete de 7' care sunt destul de ok penteu lanseuri si teapa la distanta, am folosit compre travel MH si merge dar cu jiguri de la 7gr in sus. Daca gasesti undeva comprele M din seria veche e un bat grozav, si ca distanta de pescuit si ca senzitivitate, comportament in drill. Acuma am de gand sa iau un legend M de 7'sau poate un avid, dar dintr-o bucata, sunt mai placute in drill, mai "progresive".
Am avut si eu o perioada cu "cautarea actiunii", cativa colegi de forum m-au ajutat sa inteleg cum sta treaba. Mai jos un articol explicativ.
http://allprorods.com/quality/buy-all-p ... e-factors/
Revenind on topic, finezze de 2,5m e un bat cinstit de dat pe balta de pe mal. Cade putin in bot si manerul nu e comod ca sa pui mana in fata mandrinei dar actiunea e destul de ok si poti pescui si jiguri usoare dar duce si un 7-9gr plus guma. Suficient de senzitiv.
Am trecut si eu prin cautarea asta: http://www.rapitori.ro/forum/blank-lans ... 26833.html
Am testat bete de 8'6" (avid M si MH, lamiglas certified pro, xmg50, g1000, spinblade ...) si in final am cam renuntat la lungimea asta, batul devine prea greoi, mai putin manevrabil si mai greu. Am gasit un compromis acceptabil la 7'6". Folosesc un premier M, din 2 bucati si ma descurc bine ... zic eu. ML e prea lent pentru lungimea asta si jiguri de la 7gr in sus. Merge grozav legend de 7'6" M dintr-o bucata, il are un amic. Mai am un im7 704-2 lungit in cotor cu vreo 5cm, fain si asta pentru finesse.
As zice ca sunt si bete de 7' care sunt destul de ok penteu lanseuri si teapa la distanta, am folosit compre travel MH si merge dar cu jiguri de la 7gr in sus. Daca gasesti undeva comprele M din seria veche e un bat grozav, si ca distanta de pescuit si ca senzitivitate, comportament in drill. Acuma am de gand sa iau un legend M de 7'sau poate un avid, dar dintr-o bucata, sunt mai placute in drill, mai "progresive".
mesajul asta e de recitit ... prea multa lume pe aici confunda actiunea unei lansete cu rigiditatea eistefanflorin scrie:ma oameni buni, x-fast nu inseamna ranga, inseamna modul cum se curbeaza in sarcina, cu cat curbura e mai pronuntata pe varf, cu atat e mai rapid, intra rezerva de putere mai repede...degeaba ai batu ranga, daca in sarcina se indoaie pana in cotor. si un bat UL poate fi x-fast, dar nu inseamna ca e teava de gaze.avat400 scrie:Eu am un finesse 5-21 si un black power 7-35 de la rapture iar ca sa fac o comparatie,black power este un extrafast in adevaratul sens al cuvantului iar finesse este mai bland pe varf (nu se compara).O fi savage gear extrafast dar nu pe primele 2 inele...
ps: sunt bete de jerk cu puteri de 100+ care sunt adevarate rangi, dar sunt parabolice.

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Da-mi voie sa NU te contrazicanem scrie:mesajul asta e de recitit ... prea multa lume pe aici confunda actiunea unei lansete cu rigiditatea eistefanflorin scrie:ma oameni buni, x-fast nu inseamna ranga, inseamna modul cum se curbeaza in sarcina, cu cat curbura e mai pronuntata pe varf, cu atat e mai rapid, intra rezerva de putere mai repede...degeaba ai batu ranga, daca in sarcina se indoaie pana in cotor. si un bat UL poate fi x-fast, dar nu inseamna ca e teava de gaze.avat400 scrie:Eu am un finesse 5-21 si un black power 7-35 de la rapture iar ca sa fac o comparatie,black power este un extrafast in adevaratul sens al cuvantului iar finesse este mai bland pe varf (nu se compara).O fi savage gear extrafast dar nu pe primele 2 inele...

Deci, conform celor spuse de fratele nostru Anem, cine imi poate recomanda o lanseta de 2,5- 2,7 3/4-1oz, fast/x-fast, M sau MH pana in 500 Lei