sfat lanseta salau de pe mal
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
sfat lanseta salau de pe mal
Vreau sa imi achizitionez o lanseta de salau pt mal doar pentru lacuri de 2,70 cu putere maxim 28gr, astept cateva sfaturi cu modele si descrieri eventual o parere despre http://www.totalfishing.ro/lanseta-jaxo ... 50653.html
Re: sfat lanseta salau de pe mal
Salut, referitor la lanseta din link, cineva o lauda foarte mult spunand ca este una dintre lansetele cele mai bune pentru pescuitul salaului pe lacuri cu adancimi relativ mici (2-3 metri). Am avut ocazia sa o scutur in magazinul TF...la prima impresie are finisaje destul de O.K. dar, ca si actiune, desi este fast, nu prea are rezerva de putere spre talon...cam scumpa pentru ceea ce ofera, parerea mea.
Mersi mult de precizare, inteleg ca e un fast M Sau ML gen Dragon Extreme doar ca asta e un extra fast. Pe mine m-ar interesa ceva cu rezerva mai mare de putere pentru un lac cu adancimi de vreo 5m
-
- veteran
Este destul de greu sa gasesti o lanseta de 2,70 pana in 28g care sa fie si foarte rapida. Asta in primul rand datorita lungimii. Pe la 2,35 - 2,40 gasesti mai multe variante, cum ar fi Daiwa Infinity Q, Savage Gear Finezze sau Colmic Herakles Kiar Vanto.
-
- senior
Si eu pescuiesc la salau exact in eceleasi conditii ca tine: in lac, 4-6 m adancime, de pe un dig care are baza la 5-6 metri in fata. Folosesc un Savage Gear finezze de 2,50m, actiune 5-21gr, textil de 8-10 lb si jiguri de 4-7gr, f.rar mai mari doar pe vant puternic si obtin aruncari de peste 40m. Mai dau si cu un Colmic Heracles Black Weapon de 2,13m, 5-18gr si arunc si cu asta peste 35m. Pretul la ambele e cam tot ceva peste 500lei. Deci nu-ti trebuie bat chiar de 2.70 pt. ca orice ai alege este deja cam greu si nu arunci mai mult. In plus, daca-l iei cu actiune ML sau M e cam moale la lungimea aia, iar daca-l iei mai MH sau H e prea rigid si nu mai obtii distanta. Pt. conditiile in care pescuiesti tu ideala e o lanseta in jur de 2.32 pana in 2.50m. Uita-te si la betele Dragon Nano.
Stiu bine betele de la Dragon. De pescuit pescuiesc acum cu un Clarus si un Compre ML respectiv M si fire de max 6lbs dar simt ca nu ating acele distante care imi trebuie.fishmaster56 scrie:Si eu pescuiesc la salau exact in eceleasi conditii ca tine: in lac, 4-6 m adancime, de pe un dig care are baza la 5-6 metri in fata. Folosesc un Savage Gear finezze de 2,50m, actiune 5-21gr, textil de 8-10 lb si jiguri de 4-7gr, f.rar mai mari doar pe vant puternic si obtin aruncari de peste 40m. Mai dau si cu un Colmic Heracles Black Weapon de 2,13m, 5-18gr si arunc si cu asta peste 35m. Pretul la ambele e cam tot ceva peste 500lei. Deci nu-ti trebuie bat chiar de 2.70 pt. ca orice ai alege este deja cam greu si nu arunci mai mult. In plus, daca-l iei cu actiune ML sau M e cam moale la lungimea aia, iar daca-l iei mai MH sau H e prea rigid si nu mai obtii distanta. Pt. conditiile in care pescuiesti tu ideala e o lanseta in jur de 2.32 pana in 2.50m. Uita-te si la betele Dragon Nano.
-
- senior
Compre ML am avut si eu, bun bat, insa mi s-a parut cam moale si l-am dat. Si nici nu obtineam distantele pe care le obtin cu ce am acum. Dar asta depinde si de fir si mulineta. Foloseste un fir impletit in 8, cat mai matasos (ai "n" variante) si nici prea gros (6-8lb, max.10), iar mulineta sa fie de 2000-2500 cu tamburul bine incarcat. Oricum, nu poti arunca cu un 2.10m cat arunci cu un 2.30-2.50.
Azi am vrut sa scutur, la Arrow Cluj , Luviasul de 2,45 si 5-28 g .Din pacate nu-l aveau pe stoc decat cel UL . La componentele care intrain el si la 880 lei poate fi o varianta! Insa trebuie pus mana pe el si vazut ce si cum .Peste 2,40-2,50 m ...e greu cu betele de salau 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- George1985
- veteran
E praf Luviasul!
E un bat cel mult de voblere, in niciun caz de jiguit.
Sava Gear Finezze numai extrafast nu e...cel pana in 21gr. Prevad ca o sa apara multe la vanzari sh.
Cred ca la Colmic ai ceva sanse sa gasesti sau la Rapture.
E un bat cel mult de voblere, in niciun caz de jiguit.
Sava Gear Finezze numai extrafast nu e...cel pana in 21gr. Prevad ca o sa apara multe la vanzari sh.
Cred ca la Colmic ai ceva sanse sa gasesti sau la Rapture.
Apoi daca finezze de 2,5m nu e extrafast, nu stiu care e. E cel mai fast bat pe care am pus mana in afara de unul blectorat fara nici o actiune.