Scule potrivite

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 27 Sep 2005, 12:41

N'au treaba clenii si stiucile cu salaul la jig, multifilament, bat rapid etc :wink:

Cristian, tu te'ai uita vreodata pe un lac sa vezi strapazani mititei morti la suprafata? Daca ai vedea, ce'ai crede?

Numai bine!

cristian.ene
veteran
veteran

Pauzele

Mesaj de cristian.ene » 27 Sep 2005, 12:42

De la Eugen,

am invatat, ca se grabea , se enerva si pescuia prea putin. Si e o lestie buna daca vrei sa inveti pe altii. E greu sa stis corectezi greseli. Cu timpul s-a educat, chiar repede, si acu pescuieste cu totul altfel.
Da pana nu va apucati de fly nu puteti intelege :lol: . Asta nu e un pescuit de acoperit apa, poate la clean, in unele situatii. In general lansam de dragul lanseului, fie la spinn si mai ales la musca. Mai bine cumpanim un pic.

Doar la musca, si mai ales la pastrav, poti sa inveti ce inseamna one cast , one trout.
Pentru celelalte stiluri nu are echivalent. Poate doar in Delta la stiucile de lata data -- dar acolo nu tine de stiinta, mai degraba de densitate :D si pofta :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 27 Sep 2005, 12:50

Eugen, asa ai facut si cu mustele pe jig si puteam sa jur ca nu prinzi peste cu alea. Am vazut unul prins de tine la musca la Rusanesti, cand toti stateau, inclusiv cu sorete, intamplare. Ti'am scos unul noaptea, ok, iar intamplare. La marea lovitura a mustelor a asistat si Dan, si banuiesc ca nici acum nu si'a revenit :lol:

Acum sa fiu eu idiot sa bag mana in foc ca nu prinzi cu fly? I don't think so.

Numai bine!

cristian.ene
veteran
veteran

Reactia

Mesaj de cristian.ene » 27 Sep 2005, 12:50

Ai mai mult timp, poti sa intepi un pic mai tarziu pana se prinde, si nu ma doare nici mana nici spatele.

Todi, XML 705 /MH e un par bun de Olt poti sa scoti lejer si somni de 20,
e Ex. Fast da cred ca si dormi bine dupa o partida cu el.
Un 704 e si mai rau si e extrafast, suficient, e overitabila jigging rod, si nu e cu nimic sub un Loomis. Probabil ca le chinuieste si pe stiuci cu el, si viseaza mult.....la alea mari. Am si eu doua, 705 / MH dar FE2 sunt niste pari doar de somni si stiuci de la 10 in colo.
Eu am mila de mine :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 27 Sep 2005, 13:11

Cristian, recunosti ca mono'ul e pentru un pescuit relaxant la salau, nu pentru prins efectiv? Tot timpul eu plec de'acasa cu gandul sa prind, si ma intorc fericit ca am pescuit :)

In schimb eu n'as da niciodata cu multi la clean, pastrav, avat etc. indiferent cat ar fi de subtire, tot foarte vizibil este iar prin natura modului cum acestia ataca naluca nu este deloc necesar. Acolo isi spun cuvantul betele moderate si monofilamentul, cred eu, desi n'am prea pescuit asa.

Numai bine!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 27 Sep 2005, 13:16

Todi , merge la clean si la multifilament subtire ( citeam undeva ca si Cozma da cu textil de 0.06) ....desi la muscatura lui violenta nu e nevoie
daca dai cu textil , asa cum zicea si Cristi inr-o postare , practic se inteapa singur ......daca dai cu mono tre sa intepi si tu ca altfel pa....
Intre textil si mono la clean , eu unul prefer mono clar
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 27 Sep 2005, 13:23

cristi,

xml-ul de care zici tu nu ar fi ok pentru todi. ideal ar fi ceva de la 1/2 la 2oz si fast. el pescuieste doar pe olt si uneori tree sa dai intr-un curent de nu-ti vine sa crezi.

anul asta am fost o singura data si curgea efectiv ca o cascada, valuri de 1m si ceva, te spalau de pe placi. todi tot a pacalit vreo 2 sau 3 si nu stiu nici astazi cum dreaq vedea el unde sunt locurile alea unde se intorcea apa ca sa poata tina jigul pe fund.

vorbesc de jiguri de 21g, nu cred ca tu ai dat vreodata cu asa ceva. sigur ca sunt situatii cand poti sa dai misto cu bat cum e xml-ul si cu jiguri usoare. dar asta toamna si tine vreo 3 saptamani, dupa care iar tree par.
plus ca acolo mai intra somni si una e somnu pe balta si altceva cand are si curent si betoane sub care sa intre.

no way nu scoti somn de sub baraj la olt cu un xml din ala cum are dragos, plus ca-ti da jos la parter si pe jiguri grele, in curentul ala lingurile nu ajung unde trebuie.

todi,
am prins deja la musca unu de 1,5.
centimetri, nu kile. :D

cristian.ene
veteran
veteran

Relaxat

Mesaj de cristian.ene » 27 Sep 2005, 13:26

Relaxat si prinzator, pe aici :D .
Pe Olt bag ata daca vin. Pe Olt sunt alte scule , pe aici altele, sa nu amestecam baltile si metodele.

Daca merg pe Olt bad un Fast de 1.80 m de o bucata, si ata subtire.
E bine ?

cristian.ene
veteran
veteran

Somnu si pastravu

Mesaj de cristian.ene » 27 Sep 2005, 13:40

Mda, Eugen,

e alta socotela, in conditiile alea 705 (MH, 3/8 -1oz.)e suficient , 704 e medium 1/4-3/4 oz. adica pentru lac, eu nu ma gansesc la conditii extreme de care povestesti. Dragos a folosit un 703 care med.light as zice extra-Light adica mai putin, o biata lansetuta XML 704 e un veritabil par pe langa 703. Daca cu XML 703 au scos somni de la 8 la 13 kile, cu 704 se poate si de 25 de kile sau mai mari.

Daca vreau somni, ma duc pe Caldarusani mai bine si in plus cred ca poti sa prinsi si mai multi si mai mari. Si in plus nu-ti rupi mainile. Pescuiesti relaxat.
De ce spui imi aminteste de John Wilson si pescuit pe Nil printre crocodili, ca pescuitul sa fie si cu mai multa adrenalina, importam niste crocodili si cativa hipopotami agresivi :D . Atunci sa vezi , prinzi somnul dar tre sa-l scapi de crocodil, asta da performanta :lol:
Oricum somnul mare e pentru rupt mainile, recomand doritorilor pescuitul marin :D.
Florin Zmeu a prins pe Dunare unul de 36 kile si altii tot mari , acu cand am fost la Vidra, a zic ca nu mai vrea asa ceva , prefera sa dea la pastrav :)
e mai placut.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 27 Sep 2005, 13:44

@ cristi

se poate cu fineturi si pe olt. numa' sa nu te duca dan pe niste locuri cum am patit eu la prima partida. o sa pierzi minim un kit de shaduri si sigur vei da noaptea, ca sa nu poti da la fir cum esti obisnuit de pe balta. lol.
n-am sa uit cat oi trai frigu' pe care l-am tras in noaptea aia si chinu' dracului sa trag cu mana de textilul subtire, normal ca nu se rupea decat pielea de pe degete, dupa ce intr-un sfarsit reusesti sa-l rupi, legi altul, lansezi si zbang, agatatura tzapana, exact ca aia dinainte. ieseau serii din astea pana gaseai o poteca printre setci si betoane ca sa ai si sanse sa iei ceva. :) poate ca suna a masochism, da' e fishing si e chiar foarte misto.

Scrie răspuns