Scule potrivite

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Oct 2005, 16:36

ce sa-i arati eugene ?
cum nu se prinde salaul ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Oct 2005, 16:45

exact.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 03 Oct 2005, 23:17

Mi-as permite o observatie mai pe langa subiect dar legata de interventiile anterioare ale lui MIHAI F:el cred ca sufera de un anumit complex de inferioritate de multe ori intalnit la cei din provincie, si care il face sa reactioneze de parca ar fi intr-o concurenta continua cu cei care fara nici o intentie s-au nascut in Bucuresti. :wink:
Problema e ca parca s-a suparat si pe saracul pastrav de parca ar avea vreo legatura cu Bucurestiul :evil:
Adica pot fi pescari de rapitori care nu sunt interesati decat de anumite specii (probabil mai mult de cele mai pretabile comertului) si pe care nu ii intereseaza pastravul(cat sa pescuiesti sa umpli un sac?!)
Dar aici cred ca e valabil prov. "cand vulpea nu ajunge la struguri zice ca sunt acri" :?
De altfel cred ca un pescar de rapitor nu poate fi atras de pescuitul pastravului din cauza unei anumite comoditati sau alte motive care fac mai dificil pescuitul acestei specii dar nu cred ca poti fi interesat doar de''anumite specii'' decat binenteles daca urmaresti alte beneficii decat placerea pescuitului(asta nu e treaba mea) :wink: Dar nu cred sa existe pescar care odata ce a pescuit sportiv pastravi sa nu ramana indragostit sau cel putin cu amintiri placute legate de acest rapitor(poate doar in cazul cu strugurii acri :) )
De asemenea am devenit curios in ceea ce priveste foarte sigura afirmatie ca pana acum bucurestenii au avut de invatat de la cei din provincie si nu invers!!! Ce anume ???
Ce pot eu sa afirm e ca ''pana acum'' 15 ani in multe locuri din tara chiar si prin zona oltului de oltenia multi nu stiau nici ''ce-i aia o mulineta'' si asta nu pt ca bucurestenii ar fi mai cu mot dar situatia era de asa natura ca abia le gaseai in Buc sau orasele de langa granita :wink:

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 04 Oct 2005, 00:02

MihaiV scrie:La 19 ani!
Si pescuieste la musca de vreo 6.
din 10-15 ani s-au facut 6.
asta vroiam sa scot in evidenta.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Oct 2005, 07:28

desi arat cum arat... si eu ma trag de la tara :) dar mama era in bucuresti pe 08-05-'77 :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Oct 2005, 07:30

scuze de off-topic...da' vad ca discutiile au scapat din ancora si sunt in deriva :wink:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 04 Oct 2005, 08:24

Cu cea mai mare placere Eugen, si nu ca sa prind salaii ci sa bem vinul ala din primavara care s'a mai invechit putin, plus niste beri reci de toamna. Si sa vad batul lu' Dan, ca aici curand nu prea am sanse :D sa dau de ei doi.

Chestia asta o discutasem cu Valentin Comaneci mai demult, sa ne intalnim pe vreo balta de'acolo, ca's tare curios. Peste sa fie. Am spus'o de atatea ori, pentru mine 80% din pescuit consta in loc, cu tot ce implica el: gramaje potrivite, marimi, culori etc. Par eu un inadaptabil?

Dragos, nu prea ai dreptate, cu toate ca e mai indaratnic si cateodata prea plin de el, mai da la crap si la viu :lol: , Mihai nu sufera de nici un complex de inferioritate. Discutia era putin "in familie", vorbea strict de unele chestii pe care le'au invatat Dan si Eugen pescuind la Olt.

Numai bine!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 04 Oct 2005, 11:55

todi,

sorry todi, dar dragos are mare dreptate.

mihai iarasi s-a intepat fara motiv. de fiecare data acelasi lucru, le stie pe-ale lui si nu vrea sa auda de nimic altceva. cand zic crap la jig in stilul de bucuresti, n-are nici o treaba cu modul in care prind japcarii crapul pe olt. iarasi, cand dai dupa salau sau biban pe substrat de mal trebuie sa pescuiesti cu totul altfel decat cum se face la voi. astea sunt lucruri pe care nu le inveti la olt. una e pescuitul in curent sau sus pe lac unde pestele da de te trezesti cu el in bat si alta e pescuitul intr-o balta cu apa mica la peste foarte selectiv. nu am zis ca voi n-ati putea face lucrurile astea, atata ca nu e deloc simplu sa le faci fara sa vezi la cineva care stie. este exact inversul situatiei de sub baraj la izbiceni asta primavara cand eu stateam ma intrebam cum dreaq reusiti voi sa tineti jigul de 21 jos in curentul ala. e normal sa ai o astfel de reactie intr-o situatie cu care nu te-ai mai intalnit. dupa un an intreg eu nu vazusem curent in halul ala, acum 3 ani nu mi-as fi imaginat macar ca pestii pot sta intr-o apa cu asa un debit.

culmea e ca am zis-o clar, pescarii buni de jig sunt inevitabil cei care ies de 5 ori pe saptamana pe balta, cum fac cei de pe olt, astia pot sa vada o gramada de lucruri si sa acumuleze experienta mai repede decat pescarii de duminica care o lalaiesc de fiecare data pe alta balta, asa cum fac eu de exemplu. in plus acolo este peste, aici nu mai e ca in alti ani.

face misto de trombi si nici macar nu-si da seama ca i-ar putea da lectii daca el ar fi fost ala care sa bage 300km sa dea in zona lui. chiar nu glumesc aici, daca vrei iti trimit poze sa-i revezi mecla, am fost acum 3 saptamani pe o balta, there are xxx in za pics too, din aia cu dinti. asta este, stie sa dea bine la microvobler si la jiguri usoare pe balta si nu s-a descurcat pe olt, a avut si ghinion de partide naspa, s-a frustrat repede, ce mare chestie. mi se parea foarte evident ca fiecare se specializeaza pe un stil adaptat la locatiile unde pescuieste. ca unora le vine mai usor sa se adapteze decat altora, asta e alta discutie.

in nici un caz nu pot sa iau de buna faza aia cum ca pastravul nu intereseaza, e chestie de gust si fiecare pescuieste la ce-i place. mie-mi place sa dau la orice peste si pentru fiecare tree sa bat drumuri lungi ca n-am noroc sa am enspe baraje langa casa. ma duc la un peste sau altul in functie de cat timp am si cum am chef sa pescuiesc, imi place sa experimentez tot timpul ca sa invat din asta si in principiu inteleg cu totul altceva prin pescuit. mi s-a acrit de toate prostiile astea, stim bine cu totii cate fixisme si lacune exista si acolo. ca nu va place sa recunoasteti, asta e iarasi alta poveste.

cu venitul tau, eu zic sa facem abstractie de beri de data asta ca iar n-ajungem la nici un xxx si pierdem o noapte facand burta de ras. nici cu vali nu e bun planul, fiindca o sa vrea la stiuci. iar balta cu salau, greu de tot taica, pot garanta cel mult cateva locuri unde sigur vom lua strapa si poate intra si vreunul mai imbracat. vedem atunci cat de bine te adaptezi. deocamdata am asa un feeling ca nici macar n-ai in trusa vreun shad cu care ai avea vreo sansa unde o sa te duc eu...

anyway, discutia asta o dezbatem intre noi live ca e mai interesant, sunt mari sanse sa ne intalnim toti trei pe vreun baraj weekendul asta. aici am terminat de zis ce-a fost de zis.

numai bine!

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 11 Oct 2005, 13:32

ce le stii tu ca un om batran :wink:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Oct 2005, 15:11

haide, nu fi suparat. stiu ca baietii de pe olt sareau somnii ca la balamuc si omuletii cu paru' cretz se uitau la ei si plecau acasa suparati pe seara, no xxx. asta-i viata, zau. there are no rules, oricat de multe ai sti.

din pacate eu n-o sa te mai citesc pe aici, am hotarat sa nu mai intru pe forum ca pierd prea mult timp si cam degeaba. demult tot ma straduiesc sa fac asta dar singur nu-mi prea iesea.

acum n-am de ales, maine cica se intampla si niste schimbari la server exact ca sa impiedice oamenii sa piarda timpul aiurea in timpul jobului, asa ca n-o sa mai apar prin zona.

from now on, ne contrazicem doar la temebelofon, live sau pe mail. pe aici o sa mai apar doar cand o fi sa-mi pun net acasa si o sa am timp sa bag, ceea ce nu se va intampla prea curand.

asa ca, asta la vista baby! :D

Scrie răspuns