Salopeta neopren Ron Th. Crosswater vs Cormoran
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- vasilepop_65
- senior
Salopeta neopren Ron Th. Crosswater vs Cormoran
Am nevoie de putin ajutor in alegerea unei "salopete" neopren.
Vreu sa o folosec in sezonul rece (toamna - iarna), zona: bazinul Tisei, ape reci, distante mari!
M-am oprit la cele doua, respectiv :
Ron Th. Crosswater si Salopeta neopren Cormoran.
Poate cineva a folosit/foloseste asa ceva, orice sfat este binevenit!
Vreu sa o folosec in sezonul rece (toamna - iarna), zona: bazinul Tisei, ape reci, distante mari!
M-am oprit la cele doua, respectiv :
Ron Th. Crosswater si Salopeta neopren Cormoran.
Poate cineva a folosit/foloseste asa ceva, orice sfat este binevenit!

- vasilepop_65
- senior
- vasilepop_65
- senior
- vasilepop_65
- senior
Eu am Ron Thompson, sunt OK, sunt multumit de ei. Neopren de 4mm e ok si iarna numiai sa ai pantaloni ceva mai grosi si foarte moi, ceva pantaloni de trening mai grosi si nu uita ciorapi grosi ca in cizme e rece. Si ... neaparat o centura, vezi ca nu vin cu centura, ia ceva si strange-i la mijloc, neaparat.
Am aflat ca sunt exact la fel ca cei de la Okuma, exact acelasi produs, doar bradnuri diferite.
Inca ceva, nu cumpara de pe net.
Mergi la magazin si incearca-i.
Eu am luat o pereche cu un nr. mai mic decat port de obicei, asa s-a potrivit.
Am aflat ca sunt exact la fel ca cei de la Okuma, exact acelasi produs, doar bradnuri diferite.
Inca ceva, nu cumpara de pe net.
- vasilepop_65
- senior
Daniel_ scrie: Inca ceva, nu cumpara de pe net.
Din pacate distanta ma impiedica sa merg la magazin, asa ca am sa cumpar tot de pe net.
Dintre cele doua, inclin sper cormoran, cam aceeasi marfa la pret mai mic!
M-ar interesa daca si in cazul celor de la cormoran este valabila diferenta de marime?!

neopren
Salut baietii, am si eu o intrebare nu transpirati in asa fel incat sa va creeze diconfort? Ca eu folosesc waderi si transpir mai mult la picioare, ca acolo sunt de neopren si ma gandesc ca si cu neopren total ar fi acceasi problema.Intradeva waderi sunt mai confortabili si vreau sa stiu daca chiar rezolva frigul de iarna neoprenul mai bine ca waderi,multumesc
Pai astia de care se vorbeste aici tot wadersi sunt. Exista doua varatiuni de wadersi: 1) cu cizme, 2) cu ciorapi.
Diferenta e ca la aia cu cizme trebuie sa te multumesti cu o marime standard, de cele mai multe ori cizma e mai mare desct piciorul si folosesti ceva ciorapi mai grosi sa se potriveasca piciorul mai bine in cizma. La wadersi care se termina in ciorapi, iti trebuie bocanci separat, dar ai avantajul ca bocancii se potrivesc mai bine pe picior si poti sa strangi sireturile sa stea mai fix pe picior.
Eu asi fi preferat din aia care se termina in ciorap (+ bocanc) dar nu am gasit in magazinele locale decat din aia cu cizma si nu cumpar wadersi fara sa-i incerc, asa ca m-am ales cu o pereche de wadersi cu cizma.
Ca sa rezolv problema transpiratiei (si a potrivirii cu cizma
) folosesc ciorapi de lana. Lana e un material grozav, nu transpiri in ea si iti tine de caldura exact cat trebe, nici mai mult nici mai putin.
Wadersi pot fi de guma ... ieftini dar nu se merita, de fas ... nu stiu la ce sau daca sunt buni, de neopren sau din material care respira (breathable) aia sunt alta clasa dar nu am bani de ei.
Diferenta e ca la aia cu cizme trebuie sa te multumesti cu o marime standard, de cele mai multe ori cizma e mai mare desct piciorul si folosesti ceva ciorapi mai grosi sa se potriveasca piciorul mai bine in cizma. La wadersi care se termina in ciorapi, iti trebuie bocanci separat, dar ai avantajul ca bocancii se potrivesc mai bine pe picior si poti sa strangi sireturile sa stea mai fix pe picior.
Eu asi fi preferat din aia care se termina in ciorap (+ bocanc) dar nu am gasit in magazinele locale decat din aia cu cizma si nu cumpar wadersi fara sa-i incerc, asa ca m-am ales cu o pereche de wadersi cu cizma.
Ca sa rezolv problema transpiratiei (si a potrivirii cu cizma

Wadersi pot fi de guma ... ieftini dar nu se merita, de fas ... nu stiu la ce sau daca sunt buni, de neopren sau din material care respira (breathable) aia sunt alta clasa dar nu am bani de ei.