Salopeta neopren Ron Th. Crosswater vs Cormoran

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 14 Noi 2011, 15:12

Si inca ceva vasilepop_65, nu uita centura. Orice e bun, o curea, sfoara, orice sa te stranga de mijloc, de preferat o curea sau brau de material sa nu strici wadersi. Astia de la Ron Thompson sau Cormoran nu au centura, ia ceva sa te stranga de mijloc. Daca pici in apa si intra apa in ei e imposibil sa mai inoti si e pericol de inec. De asta e necesara centura sa nu treaca apa de la mijloc in jos. E am o curea de material sintetic de la costumul de sky pe care o folosesc.

leowb
veteran
veteran

neopren

Mesaj de leowb » 14 Noi 2011, 18:15

Salut ,eu cred ca waderi e una si costum de neopren e alta.Waderi sunt breatheble adica respira pe cand costumul de neopren nu respira.Deci baietii vorbesc de costum de neopren.Si intrebarea mea era daca se simte apa rece prin neopren ca prin waderi/>?Respect

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 14 Noi 2011, 19:07

vasilepop_65 scrie:...Asa arata?
Nu arata identic cu nici una dintre pozele de mai sus. As spune chiar ca e mult mai asemanator cu Ron Thomson-ul. Cel putin buzunarul, cizmele si ranforsarile genunchiului. Buzunarul e simplu, fara decuparile laterale si fara clapa. Are emblema dreptunghiulara Cormoran imprimata in culori (galben, verde, negru, culorile tipice firmei), nu e doar imprimeu alb. Sub emblema scrie cu litere cursive galbene Fishing Team. Oricum, ti-am spus, eu am un model mai vechi, pt. ca il folosesc de 4-5 ani. Modelul care apare in catalogul Cormoran actual este cel din ultima fotografie a ta.
Pot recomanda neoprenul Cormoran, dar asta presupunand ca au pastrat calitatea produsului macar la nivelul modelului pe care il am eu. L-am purtat destul de mult pe ape reci si foarte reci, cu gheata la mal. In plus, l-am mai tarait si prin cateva pesteri, in lipsa de alt echipament specializat pt. traversari de lacuri subterane. Am tras de el cu dusmanie in cateva situatii disperate, cand am ramas impotmolit, scufundat in mal pana deasupra genunchilor. Nu s-a rupt nimic. A rezistat cu brio la un contact de gradul 0 cu un capat de fier beton scufundat pe care l-am luat in plin. Varful acestuia a patruns vreo doi milimetri in ranforsarea genunchiului, dar n-a perforat costumul. Isi poarta cu demnitate cicatricea si atat.
Intr-un cuvant, eu zic ca deja si-a facut banii. La vremea cand l-am cumparat eu era o optiune destul de scumpa, comparativ cu alte neoprenuri pe care le puteam gasi. Am ales sa dau bani in plus, pt. ca avusesem inainte de el o experienta nefericita cu un neopren no name care a inceput sa ia apa la o cizma dupa primele 3-4 iesiri si mi s-a spart in fund la prima genuflexiune mai energica...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Daniel_
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Daniel_ » 15 Noi 2011, 10:20

@leowb

Waders refers to a waterproof boot extending from the foot to the chest, traditionally made from vulcanised rubber, but available in more modern PVC, neoprene and Gore-Tex variants.

http://en.wikipedia.org/wiki/Waders_%28footwear%29

Indiferent de material, daca e de la picior la piept e wader. Ultimul racnet in materie sunt "Breathable Waders" dar pe vremuri se faceau din cauciuc, PVC, neopren, etc. si tot wadersi se denumesc.

Uite o firma care inca produce wadersi pt. toti si toate buzunarele: http://www.hodgman.com/

Apropo de neopren e misto iarna, nu intra apa de loc si daca e de >4mm tine bine de frig. Pt. ca esti uscat in interior poti purta pantaloni, izmene, ciorapi, tot ce vrei, in functie si de marimea lor si de cat loc a mai ramas inauntur.

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 17 Noi 2011, 17:57

Foarte proasta inspiratie am avut cand am ales firma Cormoran :(

Am primit azi salopeta si curios i-am facut o mini-proba, sa zic asa, in vana. :shock: surpriza, o senzatie de rece s-a instalat in mai putin de 4-5 secunde la piciorul drept, nedumerit verific ciorapul, era plin de apa :(

La o analiza mai atenta descopar ce se vede in imaginea de mai jos:

Imagine

Am observat inca ceva ciudat ( a se vedea imaginile de mai jos), asta nu stiu daca este anormal, dar mi se pare suspect!

inainte de presare :

Imagine

si dupa:

Imagine

Am depus o reclamatie la firma de unde am cumparat salopeta, sa vad cum se rezolva! inceputul insa a fost cu stangul, m-a amanat pe maine! :(
Imagine

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 18 Noi 2011, 01:16

Hmm... Nasol. De unde ai luat costumul?
Ceea ce vad in poze nu arata deloc la fel cu Cormoranul pe care il am eu. Complet diferita cizma. Se pare ca ori ne aflam in fata unei contrafaceri, ori standardul de calitate a scazut atata de mult in acesti ultimi ani... Apropos, ce anume se vede in prima poza, ca nu-mi dau seama? Unde ai astfel de lipituri?
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 18 Noi 2011, 02:47

ma intereseaza si pe mine un costum de neopren dar o sa-l iau de pe cabelas fiind foarte multumit pana acuma de produsele vandute sub acest brand, in state se lucreaza dupa alte standarde ei schimba orice produs fara sa trebuiasca sa dai explicatii asa ca nu-si permit mizeriile ce se intampla la noi pe banii clientilor.
Sunt curios care ati comandat de acolo ce-mi recomandati ca sunt lejer vreo 10 modele si ma intereseaza cum e cu marimile la picior :roll:
Am avut si eu o experienta neplacuta cu o pereche de soldane luate din magazin tot marca cormoran la prima partida de pescuit au luat apa si vanzatorul de la un magazin local a zis ca eu sunt de vina ca le-am dezlipit asa ca am picat de fazan.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

stradic
veteran
veteran

fazan

Mesaj de stradic » 18 Noi 2011, 14:02

Tu la cati le ai tras o mah Ryobi era cazu sa mai pici si tu de fazan.....ha ha ha ha
rapala the best vobler in the world

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 18 Noi 2011, 16:06

Musti scrie:Hmm... Nasol. De unde ai luat costumul?
Ceea ce vad in poze nu arata deloc la fel cu Cormoranul pe care il am eu. Complet diferita cizma. Se pare ca ori ne aflam in fata unei contrafaceri, ori standardul de calitate a scazut atata de mult in acesti ultimi ani... Apropos, ce anume se vede in prima poza, ca nu-mi dau seama? Unde ai astfel de lipituri?
Am cumparat-o de la ************, am primit-o intr-o cutie sigilata, care are toate insemnele cormoran, art. No: 94-03243.

Nu pot da inca numele firmei, pentru ca inca nu am rezolvat problema.
Asa cum am mai zis, i-am sunat imediat dupa ce am primit produsul si am descoperit problema, m-au amanat pe azi. In acelasi timp am trimis si un e-mail, la care am primit raspuns azi cu mesajul : "Va rugam sa trimiteti produsele pentru garantie."
Inainte de a citi raspunsul la mail, am sunat si mi-au zis sa le trimit pentru reparatii, adica eu am cumparat un produs reparat???:(
Imagine

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 18 Noi 2011, 16:07

mai stardic chiar esti un retardat si vrei sa afle tot forumu chestia asta,fi atent ca-ti zic o singura data forumu asta-i pt discuti nu pt rafuielile tale personale ar fi bine sa bagi la cap si sa sti ca poti fi exclus toate posturile tale sunt atacuri la persoana si pot fi vazute asa ca ai grija ce postezi de acum incolo.
Tu ai impresia ca cine urmareste forumu asta are chef de rahaturile tale,daca nu esti in stare sa porti o discutie la subiecat taci din gura
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Scrie răspuns