Salmo

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Salmo

Mesaj de paul » 09 Ian 2005, 16:20

Salut!
De curand i-am cumparat doua voblere SALMO. Un Salmo Hornet H2S de 2.5 cm / 1.5 g, sinking, culoarea T si un Salmo Hornet Shallow Runner H2SRF de 2.5 cm / 1.2 g, floating, culoarea HP.
Am cateva nelamuriri:
1. Exista o discrepanta, cel putin d.p.d.v. vizual intre marimea voblerului si ancora folosita. Mi se pare ca ancora este prea mare pentru marimea voblerului.

2. Atentionare pe cutie:
LEAD WARNING
This product contains LEAD, a chemical known to the state of California to cause cancer, birth defects and othre reproductive harm.
Din cate stiu, LEAD = PLUMB.
Pentru cei ce folosesc voblere SALMO: aceeasi atentionare o aveti si voi pe ambalaj?

Pretul unui vobler (cumparate din Buzau) a fost de 145000 lei. Preturile pentru voblerele SALMO mici, variau intre 120000 lei si .... mai mult (nu mai stiu exact)
Rog pe cei din Iasi sa-mi spuna daca mai cunosc vreun loc (in Iasi) unde se comercializeaza voblere SALMO. La un moment dat erau la Moldova, dar se pare ca nu mai exista de mult asa ceva pe-acolo. daca nu stiu, nu e nici o problema, am sa le spun eu saptamana viitoare :wink:
ce tipuri de voblere SALMO se merita achizitionate pentru clean, biban si avat?
Pentru clean, stiu ca scrisese undeva adilucu ca a prin foarte bine clean cu vobler SALMO, mic, culoarea HP, de aceea mi-am si achizitionat un astfel de vobler. De incercat le-am incercat, dar nu am prin inca nimic cu ele. Imi place voblerul H2S, care, desi este scufundator, are o bataie puternica si marunta.
Mai departe... mai astept pareri de la dvs.
Multumesc!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Ian 2005, 03:15

Si pe voblerele Salmo ce le am scrie aceeasi atentionare,care apare pe toate modelele,desi eu cred ca acel "lead" exista doar in cele lestate,scufundatoare,deci in interiorul lor.Nu ai de ce sa-ti faci griji,probabil protectia consumatorului de la ei,i-a obligat la asa ceva.Nu vad unde in exteriorul voblerului ar putea fi plumb...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Ian 2005, 09:26

Referitor la ancore, voblerul e foarte bine echilibrat cu ele. Nu ai de ce sa le schimbi. Are cleanul gura destul de mare sa le poata inghiti :wink:

Cu acea atentionare te-a lamurit Michael.

Culoarea T merge foarte foarte bine la pastrav. Eu am prins pe lac pastrav la un asemenea vobler, doar ca era mai mare. Pe rau inca nu l-am incercat.
Cu HP am prins clean, biban si chiar stiuca!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 10 Ian 2005, 09:51

Si eu am luat la Hornet (culoare T), 3.5 cm clean si am avut si atacuri de pastrav, si asta pe apa super limpede, rau de munte, deci il pacaleste bine..
Chestia-i ca nu-mi place ca are doar o tripla-n coada si de-aia cred ca am avut rateurile alea...o sa-i trag un carlig de crap in loc de tripla cum m-a sfatuit baietii pe forum ca altfel nu mai am incredere in el

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Ian 2005, 09:58

bogdans, pe rau te sfatuiesc sa dai cu Salmo de 2,5cm. Cel de 3,5 e prea mare pt. pastravul da rau sau clean mai mic, si avand doar tripla din coada, probabil ca apar rateuri. Dar pe lac, la pastrav adevarat nu sunt probleme. Eu nu am avut nici un rateu. Fiecare atac a fost captura(pastrav si clean pe lac). Este vorba de voblerul din avatarul meu, doar ca barbeta era mai mica (shallow runner).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Ian 2005, 10:03

adilucu scrie: Este vorba de voblerul din avatarul meu, doar ca barbeta era mai mica (shallow runner).
Chiar asa... vobler ca in avatarul tau am si eu.... Tot cu barbeta mare, este un Salmo Hornet Sinking. Are o vibratie puternica si bataie marunta. Abia astept sa vad de ce e in stare.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Ian 2005, 10:20

Am pescuit si eu cu Salmo Hornet.
Cele mai bune rezultate le-am avut cu modelul H4S, in special pe Olt .
Fiind un vobler mai mare , am prins doar cleni ''rasariti'' la el.E prevazut cu doua ancore .
Am prins bine si la H3S si la H2S, dar cel putin la cel mai mic se arunca in special clenii mai micuti ( ''cutitari '' )
Pe lac de munte ( limpede de-ti vezi si sufletul in el) a mers mai bine culoarea T , dar cel mai bine tot ''batranele'' Cozma .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 10 Ian 2005, 10:43

Adi,

Poate ai dreptate, mie totusi mi s-au parut destul de maricei pastravii ca sa-l inghita cu totul dar veneau din lateral si-i dadeau chiar spre cap (poate a fost si ghinion)

Mai am un Hornet 2.5 floating, albastru pe spate si alb pe burta, cu aripiorele desenate frumos cu rosu, si solzi..arata bine dar desi l-am tot incercat pe Timis la clean si chiar odata pe Bega unde era clean n-am avut nici un atac. Ati dat cu asa ceva la clean ?
Stefan Tudose avea unele in aceeasi culoare (putin mai inchisa) facute de el si la care lua clean la greu (le vedeti in ALP-ul de luna asta)
La acelasi model ca al meu, un prieten a nenorocit cleanul pe un lac, si eu pe Timis nici un atac :oops:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Ian 2005, 07:43

Probabil atunci cand ai fost tu,erau alte conditii+ca pe lac cleanul umbla in carduri,daca ai nimerit unde trebuie....Cred ca pe rau sunt mai speriosi clenii,exceptie facnd unele locuri unde s-au adaptat la galagie,oameni,etc.
Eu,pana acum,cel mai bine am prins clean la rotativa,nicidecum la vobler,desi am tot incercat :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Ian 2005, 09:10

La clean:
Pe lac am batut malul pe o distanta de aproximativ 500-600 m(de-o parte si de alta a cozii) si am prins la fiecare 2-3 m. Majoritatea atacau la mal, vizibil, la 1-2 m de mal. Deci erau peste tot.
Pe rau (Timis) am prins foarte bine la culoare HP de 2,5. De fapt cu asta am prins cei mai multi si cei mai mari cleni pe rau.

La pastrav:
Am dat doar pe lac pana acum cu modelul din imagine. Culoare T, 3,5 cm(sau 3, nu mai stiu).

Scrie răspuns