Rubrica reparatii echipamente pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Spring
veteran
veteran

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de Spring » 03 Iun 2019, 07:26

Am luat eu 2 nasci. Una de 3000 pentru un unchi de al meu. Baga orice de la pescuit cu jig la feeder f?r? probleme. A pescuit si la dorada in grecia cu greut??i de 40-50g.
Eu am luam un c3000. Merg e foarte bine si asta doar ca am avut aceea?i problem? ca la fuego-ul dvs si a trebuit s? îi rectific 2 piese. Odata a trebuit s? îi finisez pinionul central pe interior si pe urma sa ii pilesc roata de oscila?ie ca freca in patina de pe ax.
În rest merge ca o daiwa veche.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Iun 2019, 11:00

Pina la urma , producatorii astia ne forteaza sa devenim depanatori de mulinete))
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 06 Iun 2019, 09:41

semlecangheorghe scrie:
03 Iun 2019, 11:00
Pina la urma , producatorii astia ne forteaza sa devenim depanatori de mulinete))

Da domnule, cam asta e situa?ia. A?a cum am mai discutat bazându-ne pe argumente concrete, sunt motive s? credem c? C.T.C.-ul din ziua de azi este doar o formalitate, fapt care ne oblig? (dac? suntem exigen?i) s? ne verific?m mulinetele dac? sim?im c? ceva nu este în regul?, sau cu caracter preventiv. Nu cred c? au v?zut mul?i câte am v?zut eu în leg?tur? cu aceste aspecte.

Cu ani în urm?, pe când aveam în magazin ?i un sector cu produse dedicate pescarilor, treceam printr-un filtru foarte exigent de verificare ?i remediere toate produsele achizi?ionate de la distribuitori, astfel încât ajungeau la raft f?r? probleme, dup? un C.T.C. real, indiferent dac? era vorba de produse ieftine sau scumpe. Astfel, nu am fost niciodat? în situa?ia de a returna distribuitorilor nici m?car o mulinet? în perioada de garan?ie. Acest efort pe care l-am f?cut, mi-a asigurat oarecum o clientel? fidel? ?i preten?ioas? (pentru o vreme). Totul era dublat ?i de o analiz? atent? din partea mea a produselor în faza de selec?ionare de pe listele ofertan?ilor (distribuitorilor) ?i ulterior, în faza de revânzare, insistam ca fiecare client s? primeasc? produsul optim pentru aplica?ia vizat? ?i îmi rezervam timp pentru instructajul aferent utiliz?rii corecte a fiec?rui model constructiv. Am trimis înapoi (în garan?ie) un singur b?? rupt la primul lanseu (cu martori). Era un b?? de match din trei segmente, pe care l-am adus pe comand?, fiindc? a insistat clientul, de?i l-am prevenit ini?ial c? b??ul nu este construit bine.

Totu?i, am renun?at s? mai comercializez scule ?i accesorii pentru pescari, fiindc? m-a iritat la culme faptul c? în ultimii ani, mod repetitiv, din comoditate, cu laptopul în bra?e, cump?rau produse prin comand? pe internet ?i apoi veneau (imediat ce le primeau) cu ele la mine la reparat, în condi?iile în care exact acel produs exista la mine pe raft, nou, MAI IEFTIN, f?r? cusur ?i cu garan?ie. Au fost câteva situa?ii când au luat ?i din talcioc, mulinete folosite defecte ?i mai scumpe decât aveam eu noi-nou?e în magazin... La astea s-a ad?ugat ?i inconsecven?a cu care î?i f?ceau cump?r?turile. Iarna, treceau ?i dou? s?pt?mâni în care nu intra nici un pescar în magazin, iar vara, vinerea mai ales, era coad?, pân? la intrare ?i to?i cereau acelea?i produse. A?a c? am zis: Pa!

Scuze, m-am întins cu vorba...

TDum. Rew.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Iun 2019, 21:40

Da, inteleg..intr-o situatie asemanatoare si eu as fi procedat la fel..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Iun 2019, 13:35

Ii de altfel si foarte logic , mai mult decat nuca-n perete

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Iun 2019, 13:41

tdum scrie:
06 Iun 2019, 09:41
semlecangheorghe scrie:
03 Iun 2019, 11:00

Totu?i, am renun?at s? mai comercializez scule ?i accesorii pentru pescari, fiindc? m-a iritat la culme faptul c? în ultimii ani, mod repetitiv, din comoditate, cu laptopul în bra?e, cump?rau produse prin comand? pe internet ?i apoi veneau (imediat ce le primeau) cu ele la mine la reparat, în condi?iile în care exact acel produs exista la mine pe raft, nou, MAI IEFTIN, f?r? cusur ?i cu garan?ie. Au fost câteva situa?ii când au luat ?i din talcioc, mulinete folosite defecte ?i mai scumpe decât aveam eu noi-nou?e în magazin... La astea s-a ad?ugat ?i inconsecven?a cu care î?i f?ceau cump?r?turile. Iarna, treceau ?i dou? s?pt?mâni în care nu intra nici un pescar în magazin, iar vara, vinerea mai ales, era coad?, pân? la intrare ?i to?i cereau acelea?i produse. A?a c? am zis: Pa!

Scuze, m-am întins cu vorba...

TDum. Rew.

Merita pus in rama , langa Sfintu de la Maglavit si alte bazaconii

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Iun 2019, 21:42

SF-ule iara te mananca chelea??
Ce drac iti trebuie??
Si ce-i cu citatul de mai sus ca si cum mi-ar apartine?? Esti beat sau ai tras pa nara stinga??

.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Iun 2019, 19:27

pierdut buton sau surub reglare frana la o okuma slv
daca fac un surub la strung cu pasul filetului corespunzator e suficient, sau trebuie sa ii pun si un arc, care sa atace frana progresiv?
pescuiesc foarte rar cu mulineta respectiva si frana practic nu prea e necesara, doar cat sa nu se invarta tamburul prea usor cand trag fir de pe el

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Iun 2019, 19:42

daca are cineva o okuma slv il rog sa puna o poza cu surubul pentru ca eu nu l-am dat niciodata jos si nu stiu cum arata originalul
multumesc

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 13 Iun 2019, 18:45

SHIMANO ULTEGRA XSC blocat?:
Imagine

Motivul s-a l?sat repede dezv?luit. Apa din ea a dus la griparea mecanismelor:
Imagine

Am observat un joc cam mare al axului tamburului în angrenaj. Atât de mare ca are loc lejer ?i un ac de sering? între ele:
Imagine

Apa ?i impurit??ile au contaminat grav vaselina ?i i-au anulat propriet??ile:
Imagine

Am sp?lat componentele ?i am f?cut de curiozitate m?sur?tori. Axul tamburului are diametrul de 6,4mm, iar orificiul pinionului 7mm!!! Sigur c? axul se b?l?ng?ne în acest orificiu.
Imagine

Exist? doar în partea de jos a angrenajului o gâtuire a orificiului cu cota de 6,5mm, dar ineficient? dup? cum se vede, dac? permite jocul respectiv. Cam a?a arat? angrenajul la interior. În adâncime, nu exist? finisare, e plin de rugozit??i. Îl voi l?sa a?a cum l-a gândit Shimano, fiindc? orice finisare duce la o m?rire în plus a orificiului ?i cresterea jocului:
Imagine

Înainte de a introduce axul în racordul de oscila?ie/antitorsiune, este util s? acoperim cu vopsea, cap?tul axului, interiorul racordului ?i filetul ?uruburilor:
Imagine

A avut jocuri ?i la cursorul ?i la axul wormshaft, pe care le-am corectat cu distan?iere, a?a cum am mai ar?tat cu alte ocazii.

Uns?, montat?, se mi?c? bine acum. R?mâne prezent? flendereala tamburului, datorit? axului pe care st? ?i care a?a a fost gândit ?i executat. O chestiune asumat? ?i de constructor ?i de utilizatorul care a pl?tit pre?ul acestui produs...

De re?inut, e faptul c? atunci când mulineta ia ap?, e necesar? o sesiune de între?inere, altfel, se ajunge chiar la blocarea acesteia.

TDum. Rew.

Scrie răspuns