Rubrica reparatii echipamente pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
buzias
veteran
veteran
Mesaje: 530
Membru din: 16 Mar 2013, 10:39

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de buzias » 23 Feb 2019, 18:18

Am 6 lansete de spininig ..3 luate de noi , 1 sh , 2 primite . Doar 2 mai sunt intregi , cele 2 primite urmau sa ajunga la gunoi ...erau rupte : una de la spigot ( a agățat omu intetionat naluca si sa lăsat pe spate , sa . .. vada cat ține bățu :shock: ..si .....poc !!!) , a 2 a a fost rupta in 3 ( rupta in agațatura ...tras in dușmănie de ea si ....poc ) , is reparate amandoua ...estetice nu sunt , funcționale sunt chiar au prins pești :wink: .
Si am si una reparata de 3 ori , cat o tine vede ea , ultima captura cu ea a fost o șoldană cu nisip de jumate in ea , traversat un curent cu cizma , imi lua fir si se misca ca un peștan ...lanseta parea la limita , pare sa țină :D ...oricum o să o repar de cate ori va cere pana nu o mai pot folosi deloc , is incapațanat :lol1: .
SF ule la mulinete nu am experiență, 2 simano ..sphereos si exage + 2 daiwe , exeler si laguna , sphereos mi sa parut cel mai inghegat ...restul ingropate de zauber .
Am trecut pe zaubere ..am 4 ...servesc bine , una e eroină :lol: a supraviețuit trecerii cu roata de la logan peste ea si.a luat parte la tractarea șoldanei , ea fiind cea mai veche din cele 4 , cred ca o am de 5 ani .
Se poate si cu reparații , cu succes inca :wink: .

marcel gheorghita
senior
senior
Mesaje: 394
Membru din: 11 Dec 2005, 09:15
Localitate: Botosani

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de marcel gheorghita » 26 Feb 2019, 11:14

Am primit azi mulineta trimisa la servisat la Tdum. Cred ca nici noua nu mergea mai bine ca acum. E incredibil ce a putut sa faca! Am trimis-o aproape gata de zile, si a reinviat-o!
Dl.Tdum, sa va dea Dzeu sanatate si putere de munca, sa puteti ajuta alti pescari aflati la greu!

Multumesc!

PS: e vorba de o mulineta Daiwa Ballistic Ex 2500H, cumparata sh de la cineva de pe forum. Atentie mare ce cumparati si de la cine!

gramadanut
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 27
Membru din: 16 Noi 2014, 08:22

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de gramadanut » 04 Mar 2019, 10:08

Salutare Am o mulineta okuma longbow baitffeder, am strans tamburul la maxim si am rotit cu mâna până s-a rupt piesa din imagine. Se mai poate repara in București și cu ce cost? Mulțumesc.
Fişiere ataşate
IMG-20190212-WA0009.jpg
IMG-20190212-WA0009.jpg (28.1 KiB) Vizualizat de 6322 ori

Avatar utilizator
stefanflorin
veteran
veteran
Mesaje: 2431
Membru din: 23 Mar 2010, 10:43
Localitate: Bucuresti/Craiova

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de stefanflorin » 04 Mar 2019, 23:21

ia legatura cu Arrow International, sigur au ce trebuie ca sa rezolvi problema.
Urasc atarnatorii!

gramadanut
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 27
Membru din: 16 Noi 2014, 08:22

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de gramadanut » 05 Mar 2019, 14:34

Multumesc. Am sunat la ARROW si maine o duc la ei, se repara, aproximativ 50 ron.

Avatar utilizator
krapcarasu
junior
junior
Mesaje: 35
Membru din: 01 Dec 2009, 19:42
Localitate: Suceava

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de krapcarasu » 20 Mar 2019, 08:13

va rog un sfat. Am adaptat un cotor de la o lanseta de musca pt un picker. Problema e mandrina, nu vreau sa renunt la foregrip-ul original de pluta , ar merge o mandrina fuji de bologneza matisata peste pluta? sau inele care tin mulineta cum am vazut la unele lansete mai vechi

Alexandru Ioanes
junior
junior
Mesaje: 34
Membru din: 05 Aug 2015, 18:15
Localitate: Arad

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de Alexandru Ioanes » 26 Mar 2019, 18:35

Blector desprins din varful lansetei.

Va salut! Am o lanseta cu varf plin la care am observat in decursul ultimei partide ca s-a detasat (nu rupt) varful. Am observat ca inelele de pe blector nu mai erau aliniate cu celelalte si cand am verificat, intr-adevar se puteau roti. Nu am indraznit sa scot varful afara.
Este posibila repararea ei doar prin adaugarea de rasina sau trebuie schimbat varful? E binevenita si o recomandare de meşter care are timp de ciubucuri in zona Arad (si imprejurimi).
Multumesc!

Avatar utilizator
kingofbeasts
veteran
veteran
Mesaje: 2873
Membru din: 20 Mar 2008, 16:58
Localitate: sibiu
Contact:

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de kingofbeasts » 03 Apr 2019, 16:26

tdum scrie:
12 Ian 2019, 09:26
Stimati colegi de forum, am sa va prezint in cele ce urmeaza o situatie jenanta care a aparut si o sa va rog sa va prezentati opiniile in legatura cu aceasta.

Userul ,, Kingofbests" cu rangul de veteran, membru activ pe acest forum (Activ ultima oară:11 Ian 2019, 19:07) pe care multi dintre dv. il cunoasteti, a facut la adresa mea comentarii jignitoare in spatiul public si va arat in cele ce urmeaza despre ce este vorba, ca sa va puteti pronunta.

In postarea mea de pe acest topic, de la pagina 38 din 08 Ian 2019, orele 18:07 despre o mulineta Shimano Stella FJ (in garantie, dar cu ceva probleme), deasupra celei de a 2-a fotografii am scris despre jocurile mai mari ale axului acestei mulinete de generatie noua, fata de jocurile altora de generatie anterioara si se poate verifica:

,,Jocul e mai mare decât la Stella FI sau Vanquish ori Twin Power din acelaşi leat cu FI:"

Afirmatiile userului ,,Kingofbeast"care se doreau un comentariu la propozitia mea de mai sus din postarea mea cu Stella FJ, sunt cele de mai jos si le-am adus aici cu copy/paste.
Deci, ,,Kingofbeasts" a afirmat in scris despre mine si citez:

" cineva care știe ce face nu compara cursa axului de Stella cu Vanquish sa TP ( postare puțin mai sus pe acceasi pagina) .
Stella joaca in liga ei la capitolul tamburi fiind singurul model Shimano cu tamburul mai înalt ca restul modelelor( ma refer la partea activa care tine firul in primul rind) Din pricina asta și axul ei e mai lung și implicit cursa lui e mai mare . Când știi ce faci studiezi mai întâi subiectul și-ti faci temele cu privire la el înainte de orice altceva .

E o diferența între a știi ce faci și faci ce știi ."
Inchei citatul.

Asa cum se vede lesne, eu am vorbit despre un joc (pe care, am vazut de atatea ori impreuna cu dv. ca Shimano il neglijeaza in sistemul wormshft), iar ,,Kingofbests" mi-a atribuit un comentariu fals, (pe care nu l-am facut de fapt) ca mai apoi tot el sa sugereze ca nu stiu ceea ce fac. Nu am pomenit nimic de cursa axului! Vorbeam de jocuri!

Omul acesta mi-a zdruncinat (pentru a doua oara, fiindca a mai facut-o odata mai demult) increderea in capacitatea sa de analiza si de procesare a informatiilor. Multi il asculta insa fara replica...

,,Regele animalelor" a mai afirmat: ,, E o diferența între a știi ce faci și faci ce știi " Suna bine?
Sau era mai romanste asa: E o diferenta intre A STII CE FACi si A FACE CE STII.
sau la fel de corect e asa: E o diferenta intre STII CE FACI si FACI CE STII.

E clar, zic eu, ca mai sunt diferente si intre A STII CEEA CE VORBESTI si A VORBI CEEA CE STII, si intre multe altele...

Despre asta e vorba. Ma simt nedreptatit si va intreb cum ar trebui sa procedez. Sa astept scuze de la acest om, sau sa-l ignor, sau sa nu mai postez nimic ca sa nu mai poata fi interpretat eronat, etc. Voi tine cont de sugestiile dv. fiindca suntem o comunitate aici, pe acest forum si vreau sa am un aport agreabil pt. dv. Astept sugestii si va multumesc.

Rew.
Hai s-o lămurim și pe asta dacă tot am aflat de ea.
In primul rind deși sunt membru pe multe forumuri , mai activez doar pe unul și ăla nu e asta . Da intru zilnic pe unele din ele dar merg direct la topicurile care conțin informații care ma interesează și topicul acesta, deși îl consider util, nu era pe lista mea și nu-l urmăresc astfel ca abia azi , când am început sa primesc mesaje private in care ma întreabă lumea ce se întâmpla , am aflat de discuția asta .
Treaba sta cam așa: la postarea aia cu Stella am ajuns in urma unui citat pe care ( prietenul “binevoitor” -o sa ma explic mai târziu vis-a-vis de ghilimele ) la pus pe celălat forum . Dacă tot am deschis linkul respectiv, m-am uitat sa văd ce mai e pe-acolo , am dat de postarea cu Stella Fj, pe care, in graba și din neatenție,am interpretat-o eronat și am făcut acele afirmații . Ulterior când mi s-a atras atenția ca sunt in eroare , am admis eroarea și am făcut mea culpa. Probabil prietenul binevoitor a omis sa va comunice acest mic detaliu , și nici dumneavoastră domnule @tdum nu v-ați obosit sa verificați personal discuția de acolo ( care viza aspecte tehnice nu persoane)sau sa-mi cereți personal explicații printr-un mesaj privat adresat direct sau chiar așa public cum ati făcut dar informând-ma direct ca am de dat explicații pe un anumit topic.
De altfel, o persoana cu verticalitate care are ceva de lămurit cu o alta persoana, abordează persona și problema in mod direct și nu se smiorcăie pe la colturi ca un copil .
Revenind la amic-ul binevoitor care v-a otrăvit mintea și va făcut sa faceți din țânțar armăsar , e cunoscut faptul ca-mi poarta sâmbetele și cauta sa ma muste de *** de câte ori poate fiind ofticat ca nu-i dau satisfacție astfel ca, a profitat de ocazie sa bage zâzanie între noi bazându-se pe buna dumneavoastră reputație , ca sa ma pună intr-o lumina proasta și sa-și mângâie puțin orgoliul.
Pe o schema simplista treaba e cam așa:
Purtam o discuție tehnica cu “amicul” dumneavoastră la care găsește de cuviință sa va citeze. La rindul meu , plecând din linkul lui ajung la postarea dumneavoastră , fac o nefericita interpretare in graba și -i dau replica care v-a afectat iremediabil . Dezorientat și confuz fuge repede sa va întrebe cum e treaba ca sa știe , tace sau continua sa muste? Se lămurește ca eu sunt in eroare și vine iute sa-mi dea peste nas nu înainte de a va spune “uite ce-o zis ăla despre tine acolo “ .
Mi-o iau peste nas, admit ca a fost greșeală mea și-mi cer scuze după care , din punctul meu de vedere închid subiectul.
Dumneavoastră , deschideți întretimp aici un adevărat proces public in care sunt acuzat , judecat și condamnat fără ca măcar sa am habar.
Vazand ca lucrurile nu se întâmpla cum sperase , de câteva zile pe celălat forum , amicul începe sa va facă ode de pomenire și sa ma înțepe indirect acuzându-ma ca din cauza mea nu mai postează @tdum , pana când încep oamenii sa-mi trimită mesaje private întrebându-ma pe buna dreptate ce se întâmpla și cerându-mi sa intervin pentru a rezolva o problema despre care , repet , nici nu știam ca exista.
Cam asta-i treaba pe scurt.
Acum, plecând de la asta la modul in care ați găsit de cuviință sa tratati aceasta problema, găsesc comportamentul dumneavoastră ca fiind cel puțin copilăresc și lipsit de bărbăție și maturitate. Dacă la capitolul tehnic va respect munca si experiența, pe latura umană consider ca nu va arătați vârsta .
Dar pentru ca in odele lui “amicul” va considera un om deosebit , va spun aici in mod direct ceea ce tocmai am scris și dincolo:
Un om deosebit, conștient de valoarea sa, ar trebui sa fie suficient de imun la părerile altora despre sine , încât sa nu se lase afectat de ele in decizii. Apoi, un om deosebit, știe sa înțeleagă o eroare, pentru care va cer in mod public și direct scuze aici, și știe sa treacă peste ea sau sa ceara explicații de la autor dacă este necesar.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de tdum » 03 Apr 2019, 19:13

Colegului nostru de forum ,,Kingofbeasts" :
kingofbeasts scrie:
03 Apr 2019, 16:26
Hai s-o lămurim și pe asta dacă tot am aflat de ea.
Hai! Dupa cum spuneti, topicul acesta nu este pe lista dumneavoastra de interese si acest lucru explica anumite aspecte pe care deliberat nu am sa le mentionez .

Am studiat cu atentie textul editat de dv., si am retinut din prima sa parte opiniile dv. despre mine, asa cum reies din postare:

Ca nu am verticalitate, ca ma smiorcai pe la colturi ca un copil, ca am mintea otravita, ca am facut din tantar armasar, ca am un comportament copilaresc, lipsit de barbatie si maturitate, ca pe latura umana nu-mi arat varsta (aceasta din urma apreciere, nu sunt sigur, dar s-ar putea sa fie de bine si daca e asa, atunci, va multumesc).

In general, oamenii la care tin, pe care ii apreciez, sunt aceia care la o adica imi pot face rau si ma pot ,,rani" Cei care nu reprezinta o valoare si carora le-am inteles firea, imi sunt indiferenti si cel mult, ii trec in lista de ignorare a forumului. Dovada e colegul care mi-a parazitat postarile si pe care l-am ignorat fara probleme, pana au ajuns moderatorii sa-i stearga postarile, fiindca vorbea singur si vorbea prostii. In cazul dv. insa stimate coleg de forum ,,Kingofbeasts", mi s-a parut prea mult sa trec cu vederea consideratiile pe care le-ati facut si nu legat de Stella FI ci de persoana mea.
kingofbeasts scrie:
03 Apr 2019, 16:26
Un om deosebit, conștient de valoarea sa, ar trebui sa fie suficient de imun la părerile altora despre sine
Nu ma consider un om deosebit si nici valoarea nu cred ca mi-o percep corect, dar tind spre aceste lucruri si voi incepe prin a va urma sfatul si a deveni imun la parerile altora despre mine, pana la limita infatuarii, limita pe care totusi n-am sa o depasesc. Astfel, am sa incep cu ignorarea caracterizarii pe care mi-ati facut-o si o voi face la superlativ, adica fara resentimente. Pe bune!
kingofbeasts scrie:
03 Apr 2019, 16:26
va cer in mod public și direct scuze aici
Va accept fara rezerve scuzele si va strang virtual mana pe care mi-ati intins-o. Consider situatia reparata, asa cum e si normal sa se repare lucrurile pe acest topic dedicat reparatiilor.

Va urma o postare in care cu voia dv. am sa va adresez o intrebare, fiindca puteti oferi unul din cele mai competente raspunsuri, raspuns care poate sa-mi confirme sau sa-mi infirme cu eventuale argumente, o teorie pe care am pus-o in practica si care poate fi utila multora in opinia mea, daca s-ar concretiza in procedura de lucru / etapa tehnologica in procesul de rodbuilding.

Rew.

Avatar utilizator
kingofbeasts
veteran
veteran
Mesaje: 2873
Membru din: 20 Mar 2008, 16:58
Localitate: sibiu
Contact:

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de kingofbeasts » 03 Apr 2019, 19:57

tdum scrie:
03 Apr 2019, 19:13

Va accept fara rezerve scuzele si va strang virtual mana pe care mi-ati intins-o. Consider situatia reparata, asa cum e si normal sa se repare lucrurile pe acest topic dedicat reparatiilor.

Va urma o postare in care cu voia dv. am sa va adresez o intrebare,[...]
Sentimetul e reciproc, si din punctul meu de vedere situatia e depasita si inchisa iar, la intrebare , in masura in care pot si ma pricep raspund cu drag.

Scrie răspuns