Inainte de a o desface, am sesizat ca este foarte ,,inchegata" si nu are jocuri. De aceea, deschizand-o si vazand ca este unsa corect, mi-am directionat atentia spre distantierele (saibele, trei la numar 0,15 - 0,05 - 0,05) dintre rulmentul de pe stanga si angrenajul principal. Din aceste saibe se obtine apropierea intre dintii angrenajelor. In aceasta situatie, una se pare ca era in plus. Am lasat deoparte una de 0,05mm, pe cea din cupru si le-am lasat doar pe cele doua din alama, apoi am asamblat mulineta. Tot nu avea jocuri, deci clar ca acea saiba era in plus si presa prea tare angrenajul:

Acum se misca foarte bine si maine va fi testata pe Dunare. Mi-a placut aceasta Stella FE fata de celelalte modele. Este gingasa si frumoasa, bine construita, cu jocuri mici si are pana si buton de decuplare a antireturului pt. cei care obisnuiesc sa pescuiasca cu el decuplat. E clar ca functionarea si durata de viata depinde mult de exigenta celui care asambleaza mulineta. Intr-o mulineta asamblata prea strans, nu ramane deloc spatiul necesar agentului de gresare si uzura, aparitia ,,rontaitului" survine mai repede.
Rew.