Rodbuilding mioritic

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Radu G H
senior
senior

Re: Rodbuilding mioritic

Mesaj de Radu G H » 17 Iun 2012, 07:17

Bineinteles ca exista.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Iun 2012, 07:23

si sa o puneti la dispozitia unor pescari profesionisti, nepartinitori pentru a fi testate.

Radu,mie propunerea aceasta mi se pare greu realizabila..
O sa iti explic si de ce..
Cine vor fi pescarii de competitie ,..nepartinitori??
De unde stim ca sint nepartinitori?Cum ii alegem??Daca ei nu sint de acord??Daca apar nemultumiri,gen..'pai pescarul x il simpatizeaza pe rodbuilderul y..,caci are facute la el n lansete'..
Si in fond cine doreste o ierarhie??Este necesara o ierarhie??
Noi,aceasta este trista realitate,nu facem decit sa preluam ce vedem la americani..Unii copiem ,orbeste ,altii incercam sa intelegem macar de ce un lucru este asa si nu altfel..altii, incercam sa adaptam la mioriticile noastre plaiuri,ce preluam de la americani..In acest context,intreb:pe piata de rodbuilding americana,este stabilita o ierarhie??Daca da ,cum sa stabilit??Pe criterii??Exista metode de a indeparta subiectivismul??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 17 Iun 2012, 07:54

In momentul in care masori lungimea lanseului nu cred ca se poate pune problema subiectivismului. ..nici macar atunci cand masori comparativ rezistenta in sarcina a fiecarei lansete nu e loc de indoiala. Ce sa mai spun de greutatea finala a lansetei. Eu cred ca e simplu.
Dezinteresul fata de o asemenea competitie ma face sa cred ca cei care se ocupa de constructia de lansete au oarecare temeri vis-a-vis de calitatea muncii lor.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Iun 2012, 08:09

Lungimea lanseului??Pai eu zic ca este irelevant..daca de exemplu un lamiglas arunca cu 5cm mai mult decit altul..diferenta este irelevanta si poate proveni dintr-o multime de alti factori..inclusiv din mina aceluia care lanseaza..cum poti stabili ca este asa sau nu??Caci pe acelasi blanc ,nu cred ca pot aparea diferente in lansare de ordinul metrilor,eu stiu..de la 2 -3m in sus..

Greutatea finala a a lansetei??Uneori 10 grame in plus echilibreaza perfect lanseta..o sa cistige o lanseta mai usoara cu 10 grame,dar mai prost echilibrata??Cum stabilesti care lanseta e mai bine echilibrata??Cu un stand de proba la care punctul de reazem este fix??Pai rodbuilderul pentru mina cui face lanseta??Si pe ce mulineta??Sint atitea variabile ,incit nimeni nu cred ca isi va bate capul sa puna la punct un sistem riguros,obiectiv de stabilire a unor anume performante..

Rezistenta in sarcina a lansetei??Si asta cum se poate masura??Pai nici blancurile nu sint perfect identice,unele pot avea mici deviatii..de care trebuie sa tii cont..toate astea duc la rezultate usor diferite,daca le pui sub lupa,dar irelevante in pescuitul de zi cu zi..

Cit despre obiectivitatea 'testerilor'...cum se va ajunge la un punct comun??

.

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 17 Iun 2012, 08:16

PS

Cati dintre cei ce v-au construit lansete custom au cerut sa li se puna la dispozitie mulineta cu care urma sa se imperecheze batul?

Conceptia unui bat custom construit fara sa se tina cont de diametrul tamburului, greutatea mulinetei, unghiul pe care il face axul mulinetei fata de blank ,firul cu care urmeaza sa pescuiti, etc., este munca in zadar ce nu aduce nici un beneficiu. Un bat construit fara sa se tina cont de aceste aspecte nu e cu nimic mai bun decat unul cumparat din piata.

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 17 Iun 2012, 08:27

Gheorghe,

nu cred ca toti pescarii priceputi sunt partinitori si au afinitati pt un rodbuilder sau altul.

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 17 Iun 2012, 08:37

Am pescuit cu bete construite cam de toti rodbuilderii romani si mi-am cam facut o idee. La momentul potrivit poate voi expune o concluzie scutita de subiectivism....dar pana atunci insist sa-i masuram intr-o maniera organizata.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 17 Iun 2012, 09:29

Ideea de competitie unora surade, unora nu ...nu-i nimic blamabil in optiunea asta - exista vreun precedent pe undeva?
Al doilea contraargument la propunerea ta, pe langa altele: eu unul nu am senzatia ca rod-builderii nostri sunt niste imbuibati care se scalda in bani pe spatele clientilor - multi sunt la limita, multi sunt sub limita sustenabilitatii acestei afaceri - uita-te la Paul Sas; a investit, a facut lansete, a importat componente - a abandonat! de ce? de bine ce mergea?
Cine pune la dispozitie componentele - adica ei (rod-builder-ii) ar trebui sa-si cumpere blankul cu pricina, componentele (inele de titan si alte alea sa creasca punctajul la parametrul greutate, impus de juriu), sa munceasca o lanseta care sa fie rupta intr-un test de rezistenta ca sa ce? sa apara un clasament intr-un topic pe care dupa 20 de postari nu-l mai citeste nimeni?
Eu sunt de parere ca niste review-uri pe net, pertinente, argumentate ar fi suficiente! Asa se face peste tot!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Iun 2012, 10:13

Radu, tu ai participa? Ca, mi se pare ca si tu te ocupi cu asaceva.

Ai raspuns , ca exista...dar eu te-am intrebat daca tu o practici asa? Dai factura? Garantie scrisa?

Ideea cu concursul e laudabila...dar daca doar propui, fara sa te implici ca sponsor, participant...etc...Pare ca are doar un singur scop...sa arunci pisica la vecini.

Sunt sigur ca niciunul nu o sa vrea sa investeasca in concurs..doar de dragul sa iti satisfaca tie curiozitatea...Poate daca propuneai sponsorizarea cu blankurile respective.

Si da, din pacate , avem un exemplu, cine a vrut sa faca in legalitate...si a dat faliment...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Iun 2012, 11:37

Radu G H scrie:Gheorghe,

nu cred ca toti pescarii priceputi sunt partinitori si au afinitati pt un rodbuilder sau altul.
Or fi ,nu zic...dar subiectivismul este un factor greu de depasit..

.

Scrie răspuns