Rodbuilding mioritic

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: Rodbuilding mioritic

Mesaj de Tavi » 17 Iun 2012, 14:01

Radu G H scrie:PS

Cati dintre cei ce v-au construit lansete custom au cerut sa li se puna la dispozitie mulineta cu care urma sa se imperecheze batul?

Conceptia unui bat custom construit fara sa se tina cont de diametrul tamburului, greutatea mulinetei, unghiul pe care il face axul mulinetei fata de blank ,firul cu care urmeaza sa pescuiti, etc., este munca in zadar ce nu aduce nici un beneficiu. Un bat construit fara sa se tina cont de aceste aspecte nu e cu nimic mai bun decat unul cumparat din piata.
Eu am alta parere. Consider pierdere de vreme sa imperechezi un batz cu fix un anume model/marime de mulineta. Pe langa asta sunt mai multe moduri de a dipune inelele, care e cel "corect"?
Batul trebuie sa functioneze cu mai mulinete. Oricum diferentele in lanseu sunt...le-a masurat cineva?
Adica daca fac un batz pentru shimano stradic 2500 si pun pe el o daiwa nush de care de marime apropiata, care va fi diferenta? Cat va influenta 3 mm diferenta la diametrul tamburului si unu-doua grade la unghi?
Un bat construit poate fi sensibil mai bun decat unul de fabrica daca cel de fabrica e montat cu componente inferioare sau prost montate sau prost alese.. inele prea mici/mari, prea grele...chiar daca nu il imperechezi cu mulineta.
Concluzia? Fiecare intelege in alt fel un bat bun sau bine montat, asa ca acest concurs nu are cum sa aiba loc in termeni obiectivi.
Va iesi un concurs de miss rodbuilding :D Care e mai buna, Claudia Schiffer sau Cindy Crawford? :D
Radu G H scrie:Am pescuit cu bete construite cam de toti rodbuilderii romani si mi-am cam facut o idee. La momentul potrivit poate voi expune o concluzie scutita de subiectivism....dar pana atunci insist sa-i masuram intr-o maniera organizata.
Ba eu sunt cel mai obiectiv. :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 18 Iun 2012, 10:54

Radu G H scrie:Am pescuit cu bete construite cam de toti rodbuilderii romani si mi-am cam facut o idee. La momentul potrivit poate voi expune o concluzie scutita de subiectivism....dar pana atunci insist sa-i masuram intr-o maniera organizata.
Avand in vedere ca esti un privilegiat care a incercat mai multe lansete construite de mai multi mesteri din tara ar fi interesant pt noi sa ne impartasesti concluziile tale care cred ca sunt foarte interesante.Asa macar apar primele referinte despre cum se lucreaza la noi lansetele.
Eu zic sa scri!
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 18 Iun 2012, 11:22

Adelin,

Este foarte tentant ceea ce imi ceri si la un moment dat voi scrie un text legat de lansetele custom ce mi-au trecut prin mana, chiar daca pentru unii poate va fi neplacut.
Pentru moment pot sa spun ca doar doua lansete construite de doi rodbuilderi romani mi-au lasat o impresie placuta...in rest nimic impresionant.

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 18 Iun 2012, 11:40

ULK scrie:Radu, tu ai participa? Ca, mi se pare ca si tu te ocupi cu asaceva.

Ai raspuns , ca exista...dar eu te-am intrebat daca tu o practici asa? Dai factura? Garantie scrisa?

Ideea cu concursul e laudabila...dar daca doar propui, fara sa te implici ca sponsor, participant...etc...Pare ca are doar un singur scop...sa arunci pisica la vecini.

Sunt sigur ca niciunul nu o sa vrea sa investeasca in concurs..doar de dragul sa iti satisfaca tie curiozitatea...Poate daca propuneai sponsorizarea cu blankurile respective.

Si da, din pacate , avem un exemplu, cine a vrut sa faca in legalitate...si a dat faliment...

Dupa cum am mai spus imi construiesc doar mie bete in timpul liber. Pentru mine este un hobby si nici pe viitor nu ma intereseaza sa fac un business din asta sau sa promovez vreo societate de profil sau vreo persoana din domeniu. Imi castig existenta din altceva si emit facturi si certificate de garantie si conformitate.
In ceea ce priveste "concursul", da , m-as inscrie fara probleme, doar eu am propus acest demers.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 18 Iun 2012, 11:44

Radu G H scrie:Adelin,

Este foarte tentant ceea ce imi ceri si la un moment dat voi scrie un text legat de lansetele custom ce mi-au trecut prin mana, chiar daca pentru unii poate va fi neplacut.
Pentru moment pot sa spun ca doar doua lansete construite de doi rodbuilderi romani mi-au lasat o impresie placuta...in rest nimic impresionant.
Pacat ca nu vrei sa scri acum cat e calda placinta, ca daca se raceste nu mai intereseaza pe nimeni...acum era momentul! :cry:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Radu G H
senior
senior

Mesaj de Radu G H » 18 Iun 2012, 11:53

Nu cred ca e nevoie de un moment anume sa-ti spui parerea. Pentru mine acest lucru nu este un obiectiv.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Iun 2012, 12:50

Si in urma acestui concurs ce ar trebui sa rezulte? Un titlu de rodbuilderul cel mai bun al Romaniei ? :D

Adica ...lipsa de subiectivitate....mai greu. Gusturi diferite...cat cuprinde.Nu reusesc sa intuiesc sincer care ar fi rezultatul acestei .... "confruntari"
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 18 Iun 2012, 18:36

a naibi... so dus draqu toata treba daca renunta razeshi la rationament , trec la intuitie... si nici asa nu deslushesc tainele adinci ale confruntarii :D

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 18 Iun 2012, 18:53

te doare fara sa te tragi.. :headbash:

ps: nici urma de rodbuilderi consacrati pe aciulea...deci?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Iun 2012, 20:11

:lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns