Eu am alta parere. Consider pierdere de vreme sa imperechezi un batz cu fix un anume model/marime de mulineta. Pe langa asta sunt mai multe moduri de a dipune inelele, care e cel "corect"?Radu G H scrie:PS
Cati dintre cei ce v-au construit lansete custom au cerut sa li se puna la dispozitie mulineta cu care urma sa se imperecheze batul?
Conceptia unui bat custom construit fara sa se tina cont de diametrul tamburului, greutatea mulinetei, unghiul pe care il face axul mulinetei fata de blank ,firul cu care urmeaza sa pescuiti, etc., este munca in zadar ce nu aduce nici un beneficiu. Un bat construit fara sa se tina cont de aceste aspecte nu e cu nimic mai bun decat unul cumparat din piata.
Batul trebuie sa functioneze cu mai mulinete. Oricum diferentele in lanseu sunt...le-a masurat cineva?
Adica daca fac un batz pentru shimano stradic 2500 si pun pe el o daiwa nush de care de marime apropiata, care va fi diferenta? Cat va influenta 3 mm diferenta la diametrul tamburului si unu-doua grade la unghi?
Un bat construit poate fi sensibil mai bun decat unul de fabrica daca cel de fabrica e montat cu componente inferioare sau prost montate sau prost alese.. inele prea mici/mari, prea grele...chiar daca nu il imperechezi cu mulineta.
Concluzia? Fiecare intelege in alt fel un bat bun sau bine montat, asa ca acest concurs nu are cum sa aiba loc in termeni obiectivi.
Va iesi un concurs de miss rodbuilding

Ba eu sunt cel mai obiectiv.Radu G H scrie:Am pescuit cu bete construite cam de toti rodbuilderii romani si mi-am cam facut o idee. La momentul potrivit poate voi expune o concluzie scutita de subiectivism....dar pana atunci insist sa-i masuram intr-o maniera organizata.