Rod Makers din Romania.adrese de contact.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 12 Dec 2006, 07:55

danr scrie:fishi, tie iti trebuie un alt segment
sau credeai ca un rodbuilder iti lipeste la loc un segment ?
Da,vreau alt ,,varf'' .Segmentul de varf este rupt pe jumatate.Are toate inelele .Daca puteam sa-l fac eu nu mai ceream ajutorul.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 12 Dec 2006, 07:56

Jean Scurtu scrie:
fishi scrie:Am o lanseta cu segmentul de varf rupt,are toate inelele ,vreau un alt segment......se poate???????
Daca lanseta ta e un ST.CROIX se poate rezolva sa primesti un varf nou la fel ,daca nu sau va trebui reparat varful rupt sau inlocuit cu un blank ce se potriveste si are caracteristici asemanatoare si pe care matisezi inelele luate de pe varful rupt.

Jean Scurtu
Lanseta este o Daiwa de 7'.Nu ma pricep sa o rezolv eu.

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 12 Dec 2006, 08:33

cum e ruptura?curata ,casi cum ar fi taiata,sau e zdrobita si fisurile s-au dus mult pe fibra ?

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 12 Dec 2006, 09:47

fishi,
cu lipitura varfului te rezolv eu.
insa varf nou...nu am de unde!

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 12 Dec 2006, 10:49

Ruptura nu este perfect rotunda (din pacate) s-a dus pe fibra.Tin (tineam )foarte mult la batzul asta si sunt hotarat sa-i gasesc varf(segmentul 2).Din aceasta cauza am vrut sa apelez la rod -builderi pentru a face alt segment iar inelele sunt pe segmentul rupt.Am mare nevoie de batzul asta si de asta va rog sa ma ajutati.Multumiri.

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 12 Dec 2006, 10:58

fishi,

comanda-ti alt varf si...te rezolvam!
daca vrei sa il lipesti, da-mi MP.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 12 Dec 2006, 11:00

Nu am unde sa-l comand

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Dec 2006, 12:11

:)

fishi, rodbuilding e un cuvant cam mare. desi unii de pe la noi vorbesc de parca ar fi inventat pescuitu', adevarul e ca in toata europa nu-s nici zece care sa detina echipament pentru a rula blancuri, la noi nu exista niciunul.

sunt mai multi care fac design de taper-uri si blancuri din bambus, dar nu e valabil si la grafit. costa mult procesul de productie si utilajele de care e nevoie, tree materiale, mandrine, cuptoare si o gramada de scule care costa big time. sunt si multe marci consacrate care nu au designeri proprii de blancuri si monteaza pe blancuri produse de altii, cum ar fi kistler sau gatti, de exemplu.

rodbuilding in intelesul romanesc inseamna un baiat cu mai mult sau mai putina pricepere care mobileaza un blanc de cumparat cu inele, mandrina si/sau nu mai multe sau mai putine brizbrizuri. mai bine de jumatate dintre betele cu care pescuieste lumea intreaga is facute de niste domnite cu ochii oblici prin china.

baietii astia de pe la noi pot sa iti scoata un bat cum vrei tu doar ajutandu-te sa alegi unul pe care il considera ei potrivit pentru cutare sau cutare aplicatie, asta pentru ca vad mai multe decat oamenii obisnuiti. chiar si asa, daca vreodata ai un plan de a-ti face o lanseta, ai face bine sa-l asculti pe dan si sa-ti alegi tu blancul, ca asta e o treaba cam subiectiva.

dincolo de alegerea blancului, se mai poate influenta rezultatul final prin pozitionarea inelelor pe spin, contraspin sau pe langa, marimea si numarul lor si felul in care sunt asezate, matisate, date cu rasini, lungimea cotorului, materialele alese, sau prin taierea blancului. deci cuvantul mai potrivit decat pomposul titlu de rodmakersi in romania ar fi "baieti care stiu sa bage tunning la bete sau sa matiseze niste inele". cam despre asta e vorba.

prin urmare, tot ce poti face tu cu batul ala rupt este sa dai frumusel un mail la daiwa, daca batul tau este facut in europa si inca este in productie este posibil sa ti se ofere o solutie, insemnand un varf de schimb sau un alt blanc sau chiar alt bat, contra cost sau nu, depinde daca ai garantie sau nu pe batul cu pricina. daca este vechi, kiss it goodbye, astia scot serii noi relativ in viteza, cateodata si pe principiul ca daca ceva e bun se poate totusi face mai prost. altfel, se putea repara, daca batul era rupt transersal, fara sa se aschieze blancul. posibil si asa se mai poata face ceva, daca nu s-a fisurat prea mult longitudinal.

am vazut bete montate de radu si am pescuit cu vreo cateva bete montate de gabi si ene, dintre cei care ti-au scris mai sus. am mai pescuit ocazional si vazut si bete facute de cam toti cei care monteaza pe la noi. cred ca toti pot sa-ti repare batul daca se poate, asa ca daca tii mortis n-ai decat. dupa parerea mea, e normal ca betele sa se mai si rupa si anormal sa te amorezezi in asa hal de o amarata de scula de pescuit incat sa o vrei doar p-aia. asa ca eu mi-as face un alt bat. dar nu-s in locul tau. :)

Pike
senior
senior

Mesaj de Pike » 12 Dec 2006, 12:47

eugen,Spune-mi te rog ce lungime de front grip i-ai pus lui Dan, ca sa poata sa atinga blank-ul cu degetul?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Dec 2006, 13:09

nu stiu, i-am adus lanseta sa vada ce vrea modificat inainte sa dau rasinile. cat a fost nevoie ca sa ii ajunga degetul pe blanc. nu-i matematica, taie si tu cat iti trebe...

Scrie răspuns