Rod Makers din Romania.adrese de contact.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 11 Dec 2006, 11:59

corect.am presupus eu gresit .imi cer scuze.

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 11 Dec 2006, 12:03

exact asta incerc sa evit si eu.de multe ori mi-am luat bete de la cabelas fara sa le vad si nu mi-au placut.daramite sa iti faci un batz custom pe un blank pe care nu l-ai vazut.ador cind cineva imi da blankul,distanta dintre inele,lungimea plutei.riscul de a-l vedea strimbind din nas la sfirsit e mult mai mic.

Pike
senior
senior

Mesaj de Pike » 11 Dec 2006, 12:16

DanR, De cati cetimetri ti-a facut front gripul ca sa poti atinge blank-ul cu degetul?Batul e pt. jig?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Dec 2006, 12:22

batul e si pentru jig
eugen stie masurile....

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Dec 2006, 13:11

si eu parca as scurta din rear grip-ul unei lansete.singura problema care ma retine este faptul ca cele 2 segmente vor deveni inegale si mi se pare aiurea.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 11 Dec 2006, 16:13

Sa inteleg ca la intrebarea mea nu exista raspuns..................

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Dec 2006, 16:51

fishi, tie iti trebuie un alt segment
sau credeai ca un rodbuilder iti lipeste la loc un segment ?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 11 Dec 2006, 20:52

daca ii rupt de la varf poti sa o lipesti, eu am avut un cormoran rupt din 2 parti: varf si din apropierea primului inel. l-am dus la un magazin, a durat cv timp, cam 3 sapt...dar mi l-a lipit si e aproximativ ca inainte...pretul nu mi s-a parut mare...30ron

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 11 Dec 2006, 21:56

Pike scrie:DanR, De cati cetimetri ti-a facut front gripul ca sa poti atinge blank-ul cu degetul?Batul e pt. jig?
Te rog nu te supara ca intervin eu ,neantrebat.

Ca sa poti atinge blank-ul cu degetul mainii in care tii batul exista trei posibilitati si anume sa nu mai folosesti pluta in fata mandrinei(foregrip),sa faci o taietura in pluta(foregrip)pana la blank in locul unde cu degetul poti atinge blank-ul sau solutia adoptata de mine si anume de a folosii mandrine de casting ce lasa sa se vada blank-ul ,mandrine carora le tai "tragaciul"si nu mai folosesc foregrip(astfel poti atinge blank-ul atat cu degetul mare cat si cu cel aratator).
Avantajul (considerat de mine ) in folosirea mandrinelor de casting este ca nu mai sunt nevoit sa folosesc buraj sau bucse pt. a fixa mandrina pe blank deoarece aleg mandrina cu diametrul interior ce se potriveste pe blank unde doresc sa fie mandrina si o fixez cu flexcoat.E mai simplu de facut asa si greutatea ceva mai mica.

Pe mine aspectul comercial nu ma intereseaza(nu fac bete sa le vand) ,ma intereseaza doar partea practica si functionala si felul cum imi fac eu betele ma multumeste.
In orice caz nu platesc peste$150 pt. manopera(cat costa aici sa-ti faci la comanda un bat) ,ca cineva sa-mi faca un bat.

Fara prea multa indemanare ,dar cu un pic de gandire ,daca are la dispozitie componentele necesare oricine isi poate face un bat de multe ori mai bun decat cele ce le gasesti in comert.

Jean Scurtu

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 11 Dec 2006, 22:03

fishi scrie:Am o lanseta cu segmentul de varf rupt,are toate inelele ,vreau un alt segment......se poate???????
Daca lanseta ta e un ST.CROIX se poate rezolva sa primesti un varf nou la fel ,daca nu sau va trebui reparat varful rupt sau inlocuit cu un blank ce se potriveste si are caracteristici asemanatoare si pe care matisezi inelele luate de pe varful rupt.

Jean Scurtu

Scrie răspuns