Rod Makers din Romania.adrese de contact.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
-
- senior
exact asta incerc sa evit si eu.de multe ori mi-am luat bete de la cabelas fara sa le vad si nu mi-au placut.daramite sa iti faci un batz custom pe un blank pe care nu l-ai vazut.ador cind cineva imi da blankul,distanta dintre inele,lungimea plutei.riscul de a-l vedea strimbind din nas la sfirsit e mult mai mic.
si eu parca as scurta din rear grip-ul unei lansete.singura problema care ma retine este faptul ca cele 2 segmente vor deveni inegale si mi se pare aiurea.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
Te rog nu te supara ca intervin eu ,neantrebat.Pike scrie:DanR, De cati cetimetri ti-a facut front gripul ca sa poti atinge blank-ul cu degetul?Batul e pt. jig?
Ca sa poti atinge blank-ul cu degetul mainii in care tii batul exista trei posibilitati si anume sa nu mai folosesti pluta in fata mandrinei(foregrip),sa faci o taietura in pluta(foregrip)pana la blank in locul unde cu degetul poti atinge blank-ul sau solutia adoptata de mine si anume de a folosii mandrine de casting ce lasa sa se vada blank-ul ,mandrine carora le tai "tragaciul"si nu mai folosesc foregrip(astfel poti atinge blank-ul atat cu degetul mare cat si cu cel aratator).
Avantajul (considerat de mine ) in folosirea mandrinelor de casting este ca nu mai sunt nevoit sa folosesc buraj sau bucse pt. a fixa mandrina pe blank deoarece aleg mandrina cu diametrul interior ce se potriveste pe blank unde doresc sa fie mandrina si o fixez cu flexcoat.E mai simplu de facut asa si greutatea ceva mai mica.
Pe mine aspectul comercial nu ma intereseaza(nu fac bete sa le vand) ,ma intereseaza doar partea practica si functionala si felul cum imi fac eu betele ma multumeste.
In orice caz nu platesc peste$150 pt. manopera(cat costa aici sa-ti faci la comanda un bat) ,ca cineva sa-mi faca un bat.
Fara prea multa indemanare ,dar cu un pic de gandire ,daca are la dispozitie componentele necesare oricine isi poate face un bat de multe ori mai bun decat cele ce le gasesti in comert.
Jean Scurtu
Daca lanseta ta e un ST.CROIX se poate rezolva sa primesti un varf nou la fel ,daca nu sau va trebui reparat varful rupt sau inlocuit cu un blank ce se potriveste si are caracteristici asemanatoare si pe care matisezi inelele luate de pe varful rupt.fishi scrie:Am o lanseta cu segmentul de varf rupt,are toate inelele ,vreau un alt segment......se poate???????
Jean Scurtu