RAPALA vs SALMO vs COZMA

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
intrus_mail
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de intrus_mail » 16 Dec 2006, 01:45

Tot de aceeasi parere as fi si eu:

1-Cozma(sunt foarte ieftine si chiar isi fac meseria)Toata lumea zice de Cozma ca,sunt proaste pt ca se uita la pret si vor zice:asa pret,asa performanta.

2.Salmo(numai vb de bine pt aceste voblere)

3.Rapala sunt ceva mai piperate la pret dar sincer nu ma prea incanta,nu vreau sa ii fac reclama proasta,dar la noi pe raul Olt in zona Sibiu nu prea isi fac treaba.Oare de ce???????????????.....

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Dec 2006, 01:50

Rapala si putin, foarte putin Salmo :)
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 16 Dec 2006, 01:52

am impresia ca la rapalele astea tre sa le inveti spilul... :roll:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Dec 2006, 11:40

intrus_mail, ce rapale ai folosit si la ce specii ai dat ?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 16 Dec 2006, 14:18

intrus_mail scrie:
3.Rapala sunt ceva mai piperate la pret dar sincer nu ma prea incanta,nu vreau sa ii fac reclama proasta,dar la noi pe raul Olt in zona Sibiu nu prea isi fac treaba.Oare de ce???????????????.....
Eu zic ca nu voblerele sunt de vina....si nici Oltul! :wink:

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 16 Dec 2006, 15:52

nici rapalele mele nu au prins nici un peste (Siret si Prut) si sunt voblere originale trimise de sora-mea din Londra.
Adelin va zice ca nu au nici o vina si nici apele respective.
Dar cum se explica ca la voblere facute de romani sparg pestii de fiecare data si la rapala nik????????????????????

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 16 Dec 2006, 17:04

Cel putin in zona mea ( Cris + balti , balastiere ) Rapala prind constant peste , de aceea in opinia mea clasamentul ar fi :

1. Rapala

2. Yo-Zuri

3. Salmo

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Dec 2006, 17:14

Mai bine de 90 % din pestii prinsi de mine la vobler au fost prinsi la Rapala. Am prins si pe apa statatoare si pe curgatoare (Crisuri, Mures, Dunare, Delta s.a). Nu am nici un model cu care sa nu fi prins si cred ca am aproape toate modelele.
Cu toate astea, nu am un model preferat si nici nu as putea spune care e cel mai "prinzator".

Dupa parerea mea, cu orice vobler corect realizat (adica fara defecte de fabricatie, cum ar fi barbeta montata stramb, dezechilibrat etc) se poate prinde peste daca este folosit corespunzator.
Voblerul singur insa nu va prinde peste niciodata. Pescarul ii da viata si tot el il va alege din cutie in functie de conditiile intalnite pe apa, de specia vizata si, nu in ultimul rand, de experientele sale anterioare si de propriile-i prejudecati.

De aceea cred ca a spune ca Rapala nu prea prinde pe apele de la noi e o treaba pur subiectiva.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 16 Dec 2006, 19:37

Sint cazuri si cazuri.... :wink: Sa nu imi spuna nimeni ca prinde cu RAPALA oriunde si in orice conditie...Pestele nu se uita ca e Rapala sau mai stiu eu ce alt vobler...Totul e sa fii atent la apa pe care pescuiesti :D
Pilly

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 16 Dec 2006, 21:53

@intrus_mail, uite cam asta pot spune de cozma, nu sunt bune, nu am prins nimik la ele (si am insistat ceva timp pe ele), si nici prieteni mei nu au prins (Mures, Cris, Ghioroc etc), dupa mine ar fi: voblerele fabricatie proprie, rapala cam la egalitate cu salmo (nu ca si fiabilitate).

dupa parerea mea cozma nu acopera toate `bataile` unui vobler in diferite conditii de apa (2 modele de barbete 1 model de `forma` al voblerului) cam asta are cozma din cate stiu eu :wink: :wink:
be smart be silent be deadly.....

Scrie răspuns