RAPALA vs SALMO vs COZMA

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vanatoruldepesti
veteran
veteran

RAPALA vs SALMO vs COZMA

Mesaj de vanatoruldepesti » 28 Noi 2005, 22:41

Topicul este fara licenta :oops: de la "salmo vs rapala", ideea venindu-mi chiar de acolo. Am sa va rog, in functie de experianta (ape, specii, etc), sa faceti doar un clasament care sa evidentieze preferintele voastre. Ar fi de folos si doua randuri de argumente pentru optiunea de pe primul loc. Eu postez astfel:
1. COZMA
2. SALMO
3. RAPALA

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 28 Noi 2005, 23:23

Ai uitat argumentele :wink: .
Cu lacrimi Bastus!

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 28 Noi 2005, 23:35

Clean = Cozma sau Salmo Hornet, eventual bullhead pt ex. mai mari si uneori un Rapala CD de 3 cm (parca) Spotted. (in general pescuiesc cleanul pe rau)
Salau = Pana acum am prins doar la Cozma, dintre voblere
Stiuk = Rapala ShadRap RS
Avat = Husky Jerk 8 S

Cam astea ar fi preferintele mele la voblere pe specii, insa pentru stiuca prima alegere e lingura, la salau norocu :wink: .... si normal astea pentru voblerele care la ce am eu in trusa, si nu e batut in cuie de multe ori am prins cu altceva decat ma asteptam. Anu' asta a fost anul cauciucului, in sfarsit am ajuns sa am incredere in palstice la fel de mult ca si in voblere...

Apropo de ce zicea mai demult zvic, mi se pare, am prins clean fain si chiar o stiuk de 2 kg. la un X-zone alb cu spate negru cu bile, care din pacate l-am pierdut... :cry: mai am doua, da alte nuante la care inca nu am prins nimik, inca. Asa ca cred ca aproape orice naluca prinde peste daca pescarul stie cand, si cum sa o puna pe apa. Totu' tine de BULAN!!! :wink: :wink: :wink:
Imagine

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Noi 2005, 08:26

Am in trusa: Cozma, Dawn, Dady, Tiny, Salmo, Rapala si inca vreo 4-5 marci. N-am preferinte. Depinde de zi, de apa, de peste, si daca ma supar pun musca si am rezolvat! :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 29 Noi 2005, 08:41

RAPALA vs. SALMO vs. COZMA vs. METEORIT
(firma asta nu ezista da' poate apare)
si la rapala...eu pun si o rama... :lol:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 29 Noi 2005, 09:14

CLEAN:

La clean folosesc in general voblere mici Cosma, Salmo (Tiny, Butcher, Hornet, Bullhead), Hasznosi, X-zone.

Anul acesta am folosit din ce in ce mai mult niste voblere la care nu le stiu producatorul, sunt o imitatie de pastrav de ~2,5cm, se gasesc la un magazin din Zalau la cca 100 000 lei. Sunt foarte prinzatoare la clean. Tot anul asta am gasit la distribuitorul local Energofish niste voblere la 80 000 lei, vanzatorii zic ca-s tot Hasznosi, difera de modelul ala mai vechi, au o barbeta turnata mai primitiv, rotunjita, ca o unghie. S-au dovedit eficiente. Constat ca in ultima vreme folosesc tot mai mult sa zicem no-name-uri care se dovedesc mai bune decat marcile consacrate. Tot in vara asta am testat niste poppere crick-hopper care s-au dovedit destul de prinzatoare jucate aproape pe loc pe sub salcii.

Asa ca, chiar daca nu posed voblere de la producatorii locali consacrati cum ar fi Dady, Tiny, Down, cele mai eficiente pentru mine as spune ca sunt astea locale (Cosma, Hasznosi si alte no-name-uri). Cum spuneau unii forumisti, poate ca explicatia este ca pe astea le folosesc si in locuri mai dificile cu riscul de a le pierde.

AVAT: - cele mai eficiente mi se par Rapala SSR5 si 7, Husky Jerk, Balzer Colonel, Cosma.

STIUCA: In ultima vreme nu prea am mers la stiuca dar in general as merge pe Salmo Pike, Perch, voblere in culoarea Red Head de la orice producator. O chestie ciudata la care am prins stiuca este un Mega Bug (am uitat producatorul), este o chestie verde cu barbeta ce seamana cu o ganganie mai mare sau cu o broasca mutanta, are o bataie rara dar puternica si are bile interioare care fac mult zgomot. Nu stiu cu ce il confunda dar am prins cu el recuperand pe langa stuf, cu viteza foarte mica si scurte pauze. Am luat si un clean la ciudatenia asta.

Salau am prins doar accidental. Am incercat de cateva ori in locuri cunoscute de salau dar dupa ce mi-am rarit putin trusa am renuntat la idee.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Noi 2005, 09:54

in general am aceleasi preferinte ca vanatorul de pesti , adica :
1.Cozma
2. Salmo
3. Rapala

Cozma, pentru ca la general vorbind si facand abstractie de faptul ca inainte facea voblere mai bune ( probabil productia de serie e de vina) , sunt voblerele la care ''pun botu '' toate speciile de rapitor de la noi .
Am si cateva modele de la Down foarte prinzatoare
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 29 Noi 2005, 10:03

1 Cozma - pentru clean si pastrav sunt cele mai bune...cel putin pe belis
2 Salmo - merg super atat la clean cat si la biban si, in plus, am luat stiuci foarte faine cu skinner de 12 cm
3 Dorado - voblere poloneze, care au intrat anul acesta pe piata - exceptionale pentru pastrav si clean
4 Rapala - inutil sa mai scriu despre ele :)

Din pacate inca nu am pescuit cu Dady si Tiny, dar sper ca in aceasta iarna sa imi completez colectia si cu cateva voblere facute de ei.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Noi 2005, 10:06

dr pike,
unde se gasesc voblerele dorado?
cine le comercializeaza?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 29 Noi 2005, 10:14

Sorin, eu am cumparat 12 buc de la niste amici care au comandat o cantitate mai mare la un targ de pescuit din Slovacia (cred). In Cluj am vazut cateva modele la Romtravel. Imita foarte fain pestii din zona noastra - la ei am vazut cea mai reusita imitatie de boistean. Ca preturi sunt cam aceleasi cu cele de la Salmo, +/- 10%. Nu am vazut voblere mari facute de ei, cel mai mare cumparat de mine avand 5 cm. Au si o colectie foarte faina de microvoblere 1-1.5 cm care au dat rezultate bune pe rau. Daca vrei, pot sa iau cateva cu mine la Bucuresti si daca iti plac sa iti aduc de la Cluj daca in Bucuresti nu o sa gasesti

Scrie răspuns