Propuneri lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ca nu e un bat usor, asta e sigur. L-am avertizat pe D_ali cu privire la asta. De aceea i-am si recomandat exact acel model de 2.10m si nu altul. E cam cel mai bine echilibrat din serie. Daca pui o mulineta potrivita (eu am folosit o Laguna 2500), centrul de greutate iti cade in palma, reducandu-se foarte mult senzatia de bat greu. Abia un bat care cade in nas iti oboseste incheietura. Apoi, usurinta cu care poti juca o oscilanta cu el te face sa uiti ca e mai greut.soriniusc scrie:@D_ali,
nu e cam greutza lanseta la marimea aia? ( 205 gr)...
Stiu cum e cu comerciantii, pt. ca si pe la mine e jale mare. Poate si de aceea am ajuns sa-mi treca prin mana destul de multe bete. Le luam de pe net, de regula. Unele mi-au placut, altele nu. Si mereu aveam senzatia ca imi lipseste totusi ceva. Cu timpul am constatat ca nu exista lanseta perfecta, aia pe care o cautam eu. In plus, au fost cazuri cand am comandat lanseta numai din curiozitate. Boala grea asta. Cormoranul ala mi-a cazut in mana exact asa.adiwolf scrie:foarte interesant ce spui.
nu am prejudecati, ba din contra as putea zice, dar cum comeciantii cu articole de pescuit din orasul meu, trei la nr., nu catadicsesc sa aduca in magazinele lor marfa diversificata (gasesti doar shimano siweida si attack, adica bullshit) imi este foarte greau sa imi achizitionez un bat de pescuit.
pana acuma am cumparat americanisme de pe net si nu am dat gres, asta si datorita celor care mi-au recomandat acele bete.
am nevoie de un bat pt linguri, sa fie moale pe varf (sa simti cand flutura lingura prin apa), cu actiune moderata si sa aiba rezerva mare de putere pe cotor, eventual sa nu se indoaie decat prima parte sau semiparabolic.
am vazut un astfel de bat, numai ca este o sticla,Seeker si costa destul de mult, argument suficient sa nu il achizitionez.
deci, rezumand, caut un bat pt linguri cu caracteristicile de mai sus si care sa coste cat mai putin (buget maxim 250lei)
Lanseta mea de stiuca, de ani de zile, era un bat relativ ieftin. Un Spro Shadow X Force 2,10m 20-40g. Model vechi, care nu se mai fabrica. Inele SIC, moderat, usor si foarte puternic. Are ferula metalica la mufare si intreg blank-ul e ranforsat cu kevlar tesut in X. Feeling-ul de "carbon" e singurul lucru pe care il puteam reprosa. Nu gasisem o lanseta care sa-l inlcuiasca, desi, cerde-ma, am tot cautat variante. M-am decis la un moment dat sa incerc lansete moderne de fibra de sticla. La fel ca si D_ali, mai aveam intr-un colt al memoriei vechea Germina, lanseta copilariei. Am pescuit intai un Seeker. Usor, foarte moale pe varf si ranga in cotor. Parca, totusi, nu era ceea ce-mi doream. Prea abrupta actiunea. Mi-am comandat un Lamiglas Skeet Reese. Asta n-a ajuns inca la mine, de aproape un an de cand incerc sa-l iau. Ghinion de blank-uri strambe... Dar e pe vine. Intre timp Ene mi-a facut un Lamiglas Crankin' Fiberglas de 6'6". E mai fain decat Seeker-ul, fiind ceva mai puternic pe varf si mai progresiv in actiune. Si totusi, ii lipseste ceva. Acel soi de senzitivitate aparte. Cum zicea zvic. Sa simti in palma fiecare miscare a oscilantei. Vechea Germina avea chestia asta.
In paralel cu exploratul printre E-Glass-uri si S-Glass-uri, fibre moderne de sticla, curizitatea m-a indreptat si spre mai vechile compozite clasice. Asa am ajuns la Bull Fighter. Suficient de ieftin pt. a-l cumpara fara regrete. Greut, finisat fara prea mare grija la detalii, inele ieftine de oxid de aluminiu, suficiente insa pt. pescuitul cu textil. Si, surpriza! Regasisem feeling-ul Germinei. L-am pescuit pret de un an, din barca sau de pe mal. Am prins mai mult marlite, pt. ca stiucile adevarate s-au cam ascuns sub apa anul asta. Am smuls cu el dopul de la balta, m-am tras cu el cu barca, findu-mi lene sa dau la vasle pana la agatatura, l-am supus la tortura, indoindu-l covrig, sa vad cat duce, am aruncat cu el, cu aceeasi lipsa de griji, linguri de 7g, dar si Slidere de 46g. Ce sa spun? Un bat aproape indestructibil, croit pt. oscilante. Daca ignori greutatea ceva mai mare, se cheama ca ai un bat de stiuca la un pret fara concurenta (ca-n reclame la TV)...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
cred ca e perfecta pt ce iti trebuie tie
http://www.xxx.ro/lansete-spinn ... -2977.html
http://www.xxx.ro/lansete-spinn ... -2977.html
Ce pot adauga si eu fluviului de informatii precise care vine din partea lui Musti, este faptul ca testandu-le pe amadoua (bull fighterul 2.10/10-40 si germina 2.10/20 gr.), am constat placerea unica pe care ti-o ofera ambele in conducerea oscilantei. Ai control total asupra modului cum ai de gand s-o joci. Este minunat acest aspect....
Nerezitand prea mult discutiilor si tentatiilor, m-am dus in spate pe balta si am lansat niste linguri....Yeah!
Sigur este o diferenta consistenta si de greutate in favoarea cormoranului, asta considerand mai mult un bonus...personal sunt multumit de ceea ce-mi ofera ca senzatii mister Bull.
Nerezitand prea mult discutiilor si tentatiilor, m-am dus in spate pe balta si am lansat niste linguri....Yeah!

Sigur este o diferenta consistenta si de greutate in favoarea cormoranului, asta considerand mai mult un bonus...personal sunt multumit de ceea ce-mi ofera ca senzatii mister Bull.
Se pare ca toate recomandarile ma duc spre acest Bull fighter. De atunci am mai facut ceva iesiri cu Zvic, si tot am dezbatut problema, dar nu am ajuns la nimic concret. O sa iau in calcul, oricum, Cormoranul, si o sa incerc sa-l scutur undeva. Dupa specificatii si dupa expunerile voastre se apropie cel mai mult de ceea ce as vrea eu(cu exceptia greutatii) Multumesc celor care au venit cu propuneri si cu relatari bazate pe experienta proprie(sunt multi care recomanda, sau nu,dupa caz, echipamente fara sa fi avut niciodata contact cu ele)
Musti,
ca deobicei o expunere foarte pertinenta.
multumesc tare mult.iti voi urma sfatul.
D-ali,
aceleasi multumiri si tie.
Dorin_sb
am vazut acea lanseta pe site si crede-ma ca am tot stat in cumpana, insa nu am avut nici o recomandare de la cineva care a folosito, iar pretul este de 3x mai mare decat Cormoranul lui Musti
ca deobicei o expunere foarte pertinenta.
multumesc tare mult.iti voi urma sfatul.
D-ali,
aceleasi multumiri si tie.
Dorin_sb
am vazut acea lanseta pe site si crede-ma ca am tot stat in cumpana, insa nu am avut nici o recomandare de la cineva care a folosito, iar pretul este de 3x mai mare decat Cormoranul lui Musti

D_ali, ma bucur ca-ti place batul.
Nu intotdeauna gusturile se potrivesc, asa ca exista mereu un mic grad de risc, indiferent cine si cu cata caldura iti recomanda o lanseta. Desigur, un sfat te poate orienta, cat de cat.
In ceea ce ma priveste, incerc sa ma exprim numai despre scule pe care am apucat macar sa pun mana. Altfel, o parere despre un bat din poze mi se pare aproximativ inutila.
Numai bine, baieti.
Nu intotdeauna gusturile se potrivesc, asa ca exista mereu un mic grad de risc, indiferent cine si cu cata caldura iti recomanda o lanseta. Desigur, un sfat te poate orienta, cat de cat.
In ceea ce ma priveste, incerc sa ma exprim numai despre scule pe care am apucat macar sa pun mana. Altfel, o parere despre un bat din poze mi se pare aproximativ inutila.
Numai bine, baieti.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...