Propuneri lanseta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
stradic
veteran
veteran

lanseta

Mesaj de stradic » 10 Oct 2010, 17:02

Shimano Speed Master 2,40m act.5-20g o lanseta care merita atentie si este buna pt.linguri! Parerea mea 8)
rapala the best vobler in the world

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 10 Oct 2010, 17:46

Eu o pescuiam cu o Laguna 2500, cu piciorul mulinetei trecut printre inelar si degetul mic. Foregripul este suficient de lung sa-ti permita priza asa. In pozitia asta, centrul de greutate era exact pe degetul aratator, adica numai bine.
P.S.Vorbesc despre manerul lui Bull Fighter cel vechi, nu Bull Fighter X, pe care nu l-am pescuit, ci l-am balanganit doar in magazin.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 11 Oct 2010, 07:10

Adi spuneam ca in cazul in care, dupa sedinte mai lungi de pescuit ajung la concluzia ca-mi oboseste mana (incheietura, etc), tinand lanseta cum obisnuiesc cu piciorul mulinetei intre inelar si degeul mic, atunci am sa incerc si varianta "foregrip" care, este drept, nici mie nu-mi este comoda...Mie imi pare ca nu-i asa de grava treaba, am manuit-o si vreo ora/doua si nu ma pot plange, ba din contra.
Observatia lui Musti este corecta: centrul de greutate era exact pe degetul aratator
Iti dai seama ca nu mai poti adauga in nici un caz 120 gr., e ridicol.
De obicei cand pescuiesti cu "varful sus" o sa simti probabil un usor disconfort in cazul betzelor ce "cad usor in nas", dar in mod obisnuit pescuiesti cu vf. in jos la "table".
Eu prefer s-o pescuiesc intai in cateva partide sa vad realmente cum ma simt cu ea si-apoi sa trag concluzii si s-ancep sa "tai". :lol:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 11 Oct 2010, 13:57

Maestre Adi, uite maine sunt in delta pentru vreo 2-3 zile, ii fac proba Cormoranului si "vars" tot cand revin...Nu-mi urati nimic si sa nu vad cruci!!! :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Oct 2010, 20:27

@ D_ali

nu sunt nebun cand afirm ca atata greutate a necesitat ca sa echilibrez lanseta.
lanseta am tinuto pe degetul aratator exact la baza picorului mulinetei, in fata lui.
fara sa incarc cotorul unditei cu greutati, centru de greutate al lansetei este undeva la 10cm in fata picorului mulinetei.
pt inceput, nu o sa fac nici eu nici o modificare, dar cu siguranta voi adauga ceva greutate in cotor deoarece consider ca este necesar si ca acest bat chiar merita echilibrat cum trebuie.
si eu pescuiesc cu varful in jos la table in majoritatea cazurilor si laso mai moale cu titulatura de "maestre", chiar nu cadreaza cu mine deloc :wink:
cat priveste excursia ta in Delta....................deja devi enervant, a cata oara este anul asta??? :evil: :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 12 Oct 2010, 06:44

Adiwolf, nu cred ca e musai sa ai centrul de greutate fix in mijlocul talpii mulinetei daca pt. asta trebuie sa adaugi o contragreutate atata de mare. Deja lanseta devine mult prea grea si nu va fi deloc mai confortabila.
Dealtfel senzatia de confort e o chestiune subiectiva. Mie imi convine sa am centrul de greutate ceva mai spre foregrip, intre degetul aratator si inelar, pt ca de acolo sustin de fapt lanseta in timp ce joc naluca. Cum pozitia lansetei in 90% din timp e cu varful spre apa, aceasta usoara deplasare spre inainte a centrului de greutate fata de piciorul mulinetei chiar te ajuta.
Asa cum ai zis, mai pescuieste lanseta si lasa-ti timp sa te obisnuiesti cu ea. E prea proaspata si prea diferita (sunt sigur) de lansetele pe care le-ai incercat pana acum. Si mie mi-a facut initial aceeasi impresie, de bat greu de varf, doar ca, pescuind-o, pana la urma a ajuns sa-mi placa asa cum a facut-o Cormoran. Senzatia de greu de varf o vei avea mereu, pt. ca varful plin de fibra de sticla are o inertie cu care mana ta nu este inca obisnuita. E complet altfel decat betele de carbon, cu varf usor. Insa tocmai aceasta inertie/elasticiate a fibrei de sticla o face deosebita ca lanseta de linguri. Si tot ea o face atata de placuta in aruncare, indiferent de greutatea nalucii din varf.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Oct 2010, 16:37

Musti scrie:......... Senzatia de greu de varf o vei avea mereu, pt. ca varful plin de fibra de sticla are o inertie cu care mana ta nu este inca obisnuita. E complet altfel decat betele de carbon, cu varf usor. Insa tocmai aceasta inertie/elasticiate a fibrei de sticla o face deosebita ca lanseta de linguri. Si tot ea o face atata de placuta in aruncare, indiferent de greutatea nalucii din varf.
cred ca ai puns punctul pe "i".
ramane asa deocamdata si mai vedem pe parcurs cum ma impac cu ea pana la urma.

Scrie răspuns