Pompa pt. barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Noi 2007, 19:53

costica_fishing scrie:rezonabil rationament! :D

Problema e unul dintre motivele pt care am fugit de pescuitul la baboi era nevoia de a cara echipament pana iti rupeai spatele!

deja mi se pare ca m-am intors de unde am plecat, de cand cu barca+motor+baterie/canistra+ancore+sonar+(bateria sonarului)+ redresoare (unu pt bateria motorului, altul pt bateria sonarului, bla bla bla++++++++++ deja ma doare spatele! :D

Vreau sa fie simplu!
Apuca-te de flyfishing. Ala e cel mai simplu. Asa am auzit.

Si acu ontopic. (cica :D )
Solutia aia cu doua redresoare mi se pare ciudata. Poate ne lamureste Gyorg. Din cata fizica stiu io (adica undeva la limita inghetului), un acumulator, odata incarcat, nu mai ia "curent" ca sa ma exprim in termeni academici. :lol: adica nu ai cum sa supraincarci un acumulator.
Eu am un redresor custom made, cu ampermetru, care scade vizibil catre 0 pe masura ce se incarca bateria. Meseriasu care mi-a vandut bateria mi-a spus ca se incarca la 10% din amperajul ei, a mea avand ~100 amperi ar trebui sa-i bag curent de 10 amperi. mai e o relatie intre tensiune(volti) si intensitate (amperi) care imi scapa momentan.

@ andrei-ovidiu
Poate iti arat uichendu asta ce poate un motor de 30 pe un 270

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 13 Noi 2007, 20:36

ie posibil Tavi :D ...vedem...poate iti sutesc si pompa :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Noi 2007, 20:43

Nu cred ca o sa poti. O sa fi teribil de ocupat cu caratul bateriei. 100 A :twisted:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 13 Noi 2007, 20:54

Tavi scrie:Nu cred ca o sa poti. O sa fi teribil de ocupat cu caratul bateriei. 100 A :twisted:
:evil: :evil: :evil: :lol:

auzi, cat te-a dus cu totul :?: - motor, bateria...etc... :?:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Noi 2007, 21:00

Motoru la pretu pe total fishing iar pe baterie am dat vreo 3 bulioane parca.
Redresoru il aveam

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 13 Noi 2007, 21:06

costica_fishing scrie:rezonabil rationament! :D

Problema e unul dintre motivele pt care am fugit de pescuitul la baboi era nevoia de a cara echipament pana iti rupeai spatele!

deja mi se pare ca m-am intors de unde am plecat, de cand cu barca+motor+baterie/canistra+ancore+sonar+(bateria sonarului)+ redresoare (unu pt bateria motorului, altul pt bateria sonarului, bla bla bla++++++++++ deja ma doare spatele! :D

Vreau sa fie simplu!
Cu un motor termic scapi de motor electric+baterie+redresor, daca parcurgi doar distante mici si iti ajunge rezervorul intern. Altfel tot acolo esti, ca ai rezervorul extern in loc de bateria celui electric.

Oricum, asta e motivul pentru care eu nu fac decat iesiri de minim 2 zile la Dunare. Nu merita caratul si montatul pentru o singura zi, deja mergi la munca, nu la pescuit.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Noi 2007, 21:59

Alex_ scrie: Cu un motor termic scapi de motor electric+baterie+redresor,
Din pacate motorul termic polueaza, motiv pentru care a si fost interzis pe multe lacuri de acumulare sau balti private!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Noi 2007, 09:38

eu am folosit ani electric + sonar pe o baterie de masina si nu a interferat nimeni cu nimeni
cand am avut ambitii pentru deplasari mai lungi, am luat doua baterii de masina cu mine in barca

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 14 Noi 2007, 11:36

MihaiV scrie:
Alex_ scrie: Cu un motor termic scapi de motor electric+baterie+redresor,
Din pacate motorul termic polueaza, motiv pentru care a si fost interzis pe multe lacuri de acumulare sau balti private!
Din cate stiu eu sunt strict interzise cele in doi timpi. Pe baltile private unde am mai dat m-au lasat fara probleme cu motor in 4 timpi. Pe baraje nu m-a intrebat nimeni de sanatate, dar e adevarat ca n-am dat pe alea din care se alimenteaza orase cu apa.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Noi 2007, 13:08

am zis ca pe multe, nu pe toate. ca te intreaba cineva de sanatate sau nu... deja e alta problema.

Pe Tarnita (din care bea Clujul apa) nu e voie cu nici un fel de motor. Totusi, schiul nautic e la ordinea zilei!

Scrie răspuns