Pompa pt. barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 11 Noi 2007, 21:52

MihaiV scrie:ti-am zis de la inceput ca nu va rezista. Am spart 3 din alea!
ok...un sfat, o idee, o maslina ceva Mihai? :D ...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Noi 2007, 22:30

Eu am trecut pe pompele cu dublu sens. Sunt mai fiabile si mai rapide. Sunt bunicele si alea electrice, dar nu umfli mereu langa masina.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 12 Noi 2007, 18:08

Ia una de picior sau de mana.... Ca daca achizitionezi una electrica trebuie sa te plimbi cu... "stalpul" dupa tine.... :lol:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 13 Noi 2007, 10:55

costica_fishing scrie:ca sa zic asa, daca imi fac rost de un acumulator din asta de UPC (pe o bere), in situatia in care nu ma procopsesc si cu modulul de reincarcare, pot sa il pun pe redresorul de masina? :?

pare a fi ceva util, pen' ca am auzit ca daca as cupla sonarul +motorul electric pe aceeasi baterie, se mai intampla sa dea erori sonarul.

Asa ca mai aduc in caruta inca o baterie! :D
Din ce am vorbit cu amicii mei mai tehnici(eu nu sunt chiar un cunoscator in domeniul curentului electric ) am inteles ca se poate incarca cu redresorul pentru bateria auto. Mai mult ti-l poate incarca si alternatorul de la masina(cu cateva modificari). Eu vreau sa in fac in masina instalatia asta...pana ajung la peste sa imi incarc si acumulatorul!

SPOR!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Noi 2007, 17:41

si eu ma gandeam la fel! Mai ales ca masina mea are spatiu pentru 2 baterii, iar io nu folosesc decat una! Un loc e vacant! :D

Doar ca am aflat ca pentru a monta a doua baterie mai tebe nu-s ce piese care fac vreo 350 EUR! :D Si atunci m-am lasat!

Ma rog, cred totusi ca redresorul nu e decat un transformator!

Asa ca ma intreb: nu s-o putea incarca mai simplu, de la borne direct (asa cum dai curent), sau o adaptare de la bricheta masinii?
near the beer

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Noi 2007, 18:25

bei frate
desi am pierdut contactul cu fizica inainte de a avea o relatie de intelegere reciproca
eu cred ca un acumulator ca sa nu-l defectionezi rapid, trebuie incarcat la un anumit voltaj si un anumit amperaj pentro o anumita perioada
de aceea, de exemplu, daca iti cumperi un acumulator cu gel de la gpbatteries, iti fac baietii si un incarcator pe masura, cu care incarci acumulatorul pentru un numar de ore, astfel incat sa nu iti bati joc de bani
cum s-ar zice, custom charger in functie de voltajul si amperajul acumulatorului
ma rog, probabil ca exista niste limite generale in care treaba asta poate varia, dar de aici si pana la a incarca orice cu orice altceva, e cale cam lunga

parerea mea

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Noi 2007, 18:48

rezonabil rationament! :D

Problema e unul dintre motivele pt care am fugit de pescuitul la baboi era nevoia de a cara echipament pana iti rupeai spatele!

deja mi se pare ca m-am intors de unde am plecat, de cand cu barca+motor+baterie/canistra+ancore+sonar+(bateria sonarului)+ redresoare (unu pt bateria motorului, altul pt bateria sonarului, bla bla bla++++++++++ deja ma doare spatele! :D

Vreau sa fie simplu!
near the beer

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 13 Noi 2007, 18:54

deja m-ai descurajat costica...si io care vroiam sa-mi iau un electric de la dan :D :D ...cre' ca nu mai face vanzare pe un Minn Kota de 30 din cauza ta :D ...glumeam desigur...trebe asortat la barca si un motor, io zic ca un electric de 30 e suficient pt. moment pt. ce-mi trebe mie :roll: ...

am mai reparat pompa inca o data :D sunt curios daca rezista :D ...daca nu, una de mana cu dublu sens la 30-40 de lei...desi o sa ma dureri de spate dand la pompa la mana :x :x

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Noi 2007, 19:10

Minn Kota de 30 am si eu, la aceeasi barca! E foarte bun daca nu bate vantul! :D

La moda este insa achizitionarea si a unui redresor Minn Kota, care, cica ar incarca si mai bine bateria!
Culmea am vazut-o la Gyorg, care, inafara de faptul ca are o baterie de tir (enorma, 120 A), umbla si cu (cel putin) 2 redresoare.
Ala de la Minn Kota, cu care incarca bateria pana zice "gata". Dupa aia trece pe un alt redresor (nu am retinut marca, dar cu siguranta era una), despre care sustine ca mai incarca si ala inca putin (as zice eu SUPRAincarca).
SOnarul alimentat de la o alta baterie (de 12, dar cu amperaj mic, gel, etc) tot la el am vazut. Cica, daca alimenteaza motorul + sonarul de la aceeasi baterie, sonarul da erori cand merge motorul. Rezonabil.
Ce mi se pare nerezonabil ar fi sa ma duc la peste si sa car cu mine 3 redresoare. :x :x :shock:

Si uite asa, ca sa prinzi 3 bibani, nu-ti mai ajunge nici un papuc sa cari echipamentul si iti cumperi o basculanta. Sau o remorca! mergem 2 la peste - inchiriem un TIR!

Imi bag picioarele! :D
near the beer

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 13 Noi 2007, 19:27

Ca sa revin... :lol:
Variantele pe care le enumeram eu erau valabile in anumiti parametri
ADIK cu acumulatori cu gel(buni) luati pe bere 8) deci nu te doare sufletu ca ai dat o carutza de bani si ti-a crapat mai repede. Si masina e Opel Kadet deci din nou nu te doare sufletul daca ii scoti 2 cabluri de pe sub capota.

Insa chestia cu incarcatul de la alternatorul masinii mi-a zis-o nenea de la care am luat acumulatorul care era electrician de meserie.
Bineinteles ca mi-a zis ca tre sa ii mai pui nustiu ce bobina,dioda, tranzistor sau alte din astea care nu reprezinta nimik pentru mine... :?
Insa in nici un caz nu ar trebui sa te coste 350 de euro modificarea la masina(nici macar 350 de mii nu ar trebui sa fie).
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Scrie răspuns