pesuitul salaului

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 15 Feb 2006, 12:51

marianu, in ce zona a oltului pescuiesti?

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 15 Feb 2006, 13:41

"nu pot sa zic ca sunt total nemultumit dar vreau sa intru si eu in randul lumii cu ceva extra fast adica special pt.salau ca pescuiesc exclusiv la acest peste foarte...smecher. sunteti de acord cu mine?trebuie sa avansam in domeniu¨scule¨"
Treaba asta nu se pupa cu montera si nici cu bugetul redus.Un bat extrafast costa.nu este un bat pt pescuit general.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 15 Feb 2006, 13:56

extra-fast sunt "pari" mihai. eu dau la salau cu un Cabela's XML 8'6" Medium Fast, facut de Cristi Ene, care la Cabela's pe site figureaza ca Fast, dar nu e chiar asa, e un Fast, dar care lucreaza progresiv, adica flexeaza super-frumos. am vazut un Loomis Fast si e par, imagineaza-ti cum e un extra-fast. nu cred ca ti-ai dori un par. chiar daca dai cu ata la salu si se merge pe ideea ca nu-ti trebuie bat flexibil ca de ex. la alti pesti unde iti trebuie bete mai "moi", eu unul(parere subiectiva) nu-ti recomand un par de lanseta.... :wink:

hai sariti repede cu criticile ca ma plictisesc.............. :D :D :D

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 15 Feb 2006, 14:03

Eu am un extrafast .HSR 1021S 1/4/1 1/4 seria fot shot.Are virful moale.Este super bat.Pescuiesc cu el de 3 ani si sint tare multumit.Nu cred ca exista ceva mai bun pt gustul meu.Poate o sa ne intilnim sa vezi cum arata.Am vazut modelul de XMl.Este blind nu prea este fast.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Feb 2006, 14:04

Aquaro Angler scrie:Lanseta Ron Thompson Arezzo are actiunea cu aplicatii pentru naluci reactive voblere si linguri. Nu are aplicatii pentru jigging. Mai are si un numar redus de inele.
Da, asa mai zicea cineava si despre Shimano Diaflash... dar asta nu m-a impiedicat sa prind salau cu ea la jig!
Si totusi, pana la urma conteaza cum stii sa te adaptezi sculelor pe care le ai. Eu nu ma vad prea curand cumparandu-mi o lanseta pt. jig, doar pt. ca Arezzo nu e pt. jig. Eu ma descurc cu ea foarte bine si la jig.

Iar ce spui tu, ca Arezzo e pt. voblere, ma duce cu gandul la ce zicea AndreiZ despre lansetele de fibra de sticla si cele de grafit... Pai daca si Arezzo se apropie asa mult de caracteristicile lansetelor pt. vobler, am rezolvat problema cu fibra de sticla, nu?

Fratilor, "cate bordee, atatea obicee". Prea mult ne imbarligam in teorii. Pana la urma cam toti prind peste, si fiecare stie sa pescuiasca cel mai bine cu sculele lui.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Feb 2006, 14:08

mihai.f scrie:"nu pot sa zic ca sunt total nemultumit dar vreau sa intru si eu in randul lumii cu ceva extra fast adica special pt.salau ca pescuiesc exclusiv la acest peste foarte...smecher. sunteti de acord cu mine?trebuie sa avansam in domeniu¨scule¨"
Treaba asta nu se pupa cu montera si nici cu bugetul redus.Un bat extrafast costa.nu este un bat pt pescuit general.
Cine a zis ca Monterra e pt. salau? :shock: mai ales la jig?
Cu Monterra am dat doar un exemplu despre ce se intampla cu ce scrie pe betele din magazinele de la noi si realitatea.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 15 Feb 2006, 14:10

nu contest ce ai mihai, dar eu asa am vazut Loomis-ul ala exact par. si crede-ma pescuiesc cu XML-ul de 6 luni si nu e moale deloc. a lucra progresiv pe varf nu inseamna moale in nici un caz. se face o confuzie mare si destul de des aici, si chiar merita discutat pe problema asta. deci la XML lucreaza prima treime si dupa aceea batul parca "se blocheaza in peste", adica tragi cu el de-ti vine rau. asa am tras eu de o buturuga week-end -ul trecut cand dadeam su pa salau pe Olt. deci, XML+Stradic+XForce(textil) de 0.06mm, si am dat afar o buturuga de cateva kile.

am tras de pastrav la kil de l-am dat afara instant, iar cine stie, un pastrav la kil are forta nu gluma, si pescuiam cu lingura si mono de 0.18mm.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 15 Feb 2006, 14:19

Unde pe Olt pescuiesti?Poate o sa dai si cu batul meu si o sa iti placa sau nu.Exista o diferenta imensa intre Cabelas si G.Loomis sau St.Croix etc.Fiecare firma are un "tipar " despre ceea ce inseamna fast, extra fast si altele.Important este sa pui mina pe bat nu sa iti faci o parere despre un alt bat in functie de cum lucreaza ceea ce ai tu.
Inclusiv notiunea de "par" este discutabila. Batul lui Dan 6'6'' 3/16-5/8 fast este mai tare si mai "par" ca al meu 1/4-1 1/4 extrafast.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 15 Feb 2006, 14:32

ovidiu, ne'ai convins, ai un bat puternic si o mulineta la fel :lol:

mihai da cu loomisul ala nu pentru forta, ci pentru cu totul altceva. el pescuieste cu ceea ce tu numesti par intr'un mod foarte finut, daca ma pot exprima asa. poate eu trag de peste cu jigodia mea de 10 ori mai tare decat el. nu in peste trebuie sa fie batul extra fast sau fast :wink:

sincer sa fiu mie nu'mi place loomisul lui doar datorita lungimii, dar asta e alta mancare de peste.

deci marianu, unde dai la jig? :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 15 Feb 2006, 14:40

vroiam sa reflect progresivitatea unul blank, dar probabil am deviat putin de la subiect. iar intre Loomis si XML nu se poate face o diferenta, dupa cum spunea si Adi_, fiecare considera cel mai bun bat pt. el ala cu care se-mpaca cel mai bine pe apa, practic si nu teoretic! ca Loomis-urile sunt cele mai scumpe bete de la americani, nu inseamna si ca sunt cele mai bune.......... :wink: , dar hai ca ne pierdem iar in tehnicizari si specializari si n-are rost, mai bine pescuim si prindem recorduri :D :wink:

todi,

se vede tata ca esti oltean, ca si mine de altfel, nu omiti sa faci putina bascalie atunci cand ai ocazia :D :D . ne vorbim pe privat pt. o partida la vale dupa salau da?! vedem noi Izbiceni, Mosteni(Mamura dupa cum o stiu eu), Babiciu, vedem, vorbim, ca uite se-ncalzeste!

Scrie răspuns