pareri mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 27 Dec 2011, 01:29

ma io simt ca voua va lipseste ceva :twisted:

ASTA => http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... +voie+buna

acuma ma stric de ris cu ,, geneza lupului " :lol: :lol: :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 27 Dec 2011, 02:06

Gogol scrie:Nu stiu la ce mulineta s-a referit colegul ca face peruci, dar daca este vorba de mulineta dam, si eu am vazut la cineva fenomenul asta la un dam nou. :roll:
daca citeai mai atent stiai la ce mulineta s-a referit colegul dar , oricum nu conteaza asta pentru ca procentul in care o mulineta favorizeaza perucile prin constructia ei sau a tamburului e extrem de mic in raport cu multi alti factori care au rol decisiv aici . Combinatia generatoare de peruci provine in cea mai mare parte din relatia fir(textura, grosime, cantitate )- naluca (tip, greutate, marime) pescar (cunostintele si experienta lui, tehnica de recuperare folosita , compromisurile pe care le face intr-un anumit moment -ex. naluci mici si usoare cu fir gros-, etc.). Batul si mulineta au o influenta aproape nesemnificativa la capitolul peruci chiar si in materie de baitcasting.
nici n-ai idee cate mulinete cu multe zerouri la pret am vazut facand peruci (dintre cele de fite si/sau renume). as putea sa spun de exemplu ca Shimano , Daiwa, Sakura sau alti mari producatori fac numai mulinete de kkt pentru ca n-am vazut inca nici o mulineta de la ei care sa nu faca peruci. ba , daca ma gindesc la cate shimano-uri de top am vazut facand peruci as fi putut spune ca e numai reclama de ele cand, defapt, vina era a fitosilor care "pescuiau" cu ele si care se apucasera de pescuit de 6 luni, aveau echipament cu valoare cumulata cat o garsoniera, aveau ceafa lata, un neuron- 2 atrofiati si aia si mai aveau si doua maini pe stanga (asta ca sa nu mai zic de un orgoliu cat casa).
pe scurt, daca maine iti pun o Stela in mana si iti aleg eu firul (pe care il pun pina-n buza tamburului), naluca si modul de recuperare dupa o ora de pescuit o sa-ti vina sa arunci mulineta in apa de nervii pe care ii ai din cauza numarului de peruci.:twisted:
ceea ce am vrut defapt sa spun aici e ca perucile nu sunt un criteriu sau, in cel mai bun caz sunt ultimul criteriu , care ar trebui luat in calcul la alegerea mulinetei. :wink:

bogdan_m.
veteran
veteran

Re: pareri mulineta

Mesaj de bogdan_m. » 27 Dec 2011, 02:50

kingofbeasts scrie:
bogdan_m. scrie:A incercat cineva aceasta mulineta?

http://www.totalfishing.ro/mulineta-pen ... 18082.html
tu pentru ce vrei mulineta? la ce o sa o folosesti?
defapt ma interesa cea de 3000,
ma gandeam la ea pentru spinning greu, la somn.

anem
veteran
veteran

Re: pareri mulineta

Mesaj de anem » 27 Dec 2011, 09:39

bogdan_m. scrie:
kingofbeasts scrie:
bogdan_m. scrie:A incercat cineva aceasta mulineta?

http://www.totalfishing.ro/mulineta-pen ... 18082.html
tu pentru ce vrei mulineta? la ce o sa o folosesti?
defapt ma interesa cea de 3000,
ma gandeam la ea pentru spinning greu, la somn.
eu iti recomand sa o lasi de-o parte pentru somn ...

acum cateva luni imi cautam si eu o mulineta pentru somn si initial ma uitam exact la un Penn Battle sau Fierce dar m-am potolit destul de rapid datorita greutatii (eu voiam un 5000) si datorita raportului mare de recuperare ce ma facea sa am indoiesli asupra puterii sale ...

daca vrei pentru somn incearca sa te uiti la un daiwa in marimea 4000 sau un shimano minim 5000 ... cu usoare preferinte pentru daiwa in acest caz, mi se pare ca-s ceva mai bune "de tavaleala"...

ps : cu un 3000 care are frana data la 10lbs nu stiu ce faci la somn :roll:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 27 Dec 2011, 09:40

kingofbeasts scrie: nici n-ai idee cate mulinete cu multe zerouri la pret am vazut facand peruci (dintre cele de fite si/sau renume). as putea sa spun de exemplu ca Shimano , Daiwa, Sakura sau alti mari producatori fac numai mulinete de kkt pentru ca n-am vazut inca nici o mulineta de la ei care sa nu faca peruci. ba , daca ma gindesc la cate shimano-uri de top am vazut facand peruci as fi putut spune ca e numai reclama de ele cand, defapt, vina era a fitosilor care "pescuiau" cu ele si care se apucasera de pescuit de 6 luni, .:twisted:
No,no,King-ule,hotara-te odat'.E jina alora de fac mulinete de rahat:Shimano,Daiwa,Sakura(desi la istia am vazt doar vro doo modele :lol: )sau e jina fitosilor. :lol: Ca zau m-ai bulversat amu'la prima ora.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Dec 2011, 10:40

He he, bun banc Kingule, multam...
Cenusiule, te-as invidia pentru brandul tau, dar daca pescui din barca insamna ca ai batzu scurt si aci nu te mai invidiez :lol: :lol: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 27 Dec 2011, 11:09

grey-wolf scrie: si da ,, brandul " imi permite o mulineta de 380g pe un bat de 160g timp de 12 ore :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

demult nu am mai ras asa cu pofta :lol: :lol: :lol:

pur si simplu din punctu meu de vedere beton faza :lol: :lol: :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 27 Dec 2011, 11:21

@ SF-ule

...tre' sa recunoastem ca pana la urma si "brandul" conteaza
...nu ?
:oops: :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

as putea sa spun de exemplu

Mesaj de kingofbeasts » 27 Dec 2011, 11:24

elias scrie:
kingofbeasts scrie: nici n-ai idee cate mulinete cu multe zerouri la pret am vazut facand peruci (dintre cele de fite si/sau renume). as putea sa spun de exemplu ca Shimano , Daiwa, Sakura sau alti mari producatori fac numai mulinete de kkt pentru ca n-am vazut inca nici o mulineta de la ei care sa nu faca peruci. ba , daca ma gindesc la cate shimano-uri de top am vazut facand peruci as fi putut spune ca e numai reclama de ele cand, defapt, vina era a fitosilor care "pescuiau" cu ele si care se apucasera de pescuit de 6 luni, .:twisted:
No,no,King-ule,hotara-te odat'.E jina alora de fac mulinete de rahat:Shimano,Daiwa,Sakura(desi la istia am vazt doar vro doo modele :lol: )sau e jina fitosilor. :lol: Ca zau m-ai bulversat amu'la prima ora.
se vede ca erai la prima ora cand ai citit. :lol: dar ca sa nu te mai chinui am facut mai sus ceva sublinieri care sa-ti permita sa citesti pe scurtatura :P

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 27 Dec 2011, 11:53

Cam prea mult balastru'intre chintesentele tale textuale.Poate te-ai scremut prea mult sa ai un discurs despre discurs :lol: si-a iesit ceva prea alambical.Nu-i bai,dat fiind faptul ca a trecut de prima ora,accept orice aberatie :P

Scrie răspuns