pareri mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
corect Ilie . totusi daca dai cu rotativa de 7 g (mepps lusox )si alternezi cu salmo slider de 10 cm ai sanse mari sa te fericesti cu niste peruci daca nu esti atent .
PS pentru cei care nu au saibele respective se pot face foarte simplu din plasticul de la un pet .
PS pentru cei care nu au saibele respective se pot face foarte simplu din plasticul de la un pet .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Ali draga s-a mai nimerit sa dau de exemplu cu un popper de 7gr si apoi sa schimb pe ceva de 28gr,eu fiind asa mai ciudat fata de mare parte din pescari.
.Sincer eu perucile astea le-am intalnit doar la mulinetele ieftine,unde le mai carpeai uneori cu saibele alea.La mulinetele de firma chiar incepand de la clasa medie in sus, producatorul are grija sa fie bine echilibrate.

- kingofbeasts
- veteran
eu ce sa va fac daca nu va luati D.A.M-uri
va loviti de tot felu de probleme si va faceti sange rau singuri.
.
cum zicea un mos pe balta: "zgarcenia se plateste cu nervi si injuraturi"
(tocmai i se blocase mosului o mulineta de obor in dril si a pierdut pestele zilei)
in plus decat o mulineta noua de 500 lei mai bine una second-hand la aceeasi bani (sigur aia din urma are plusuri )
bine, cel mai frumos e sa iei una scumpa si noua la oferta.
in loc sa astepti o luna pana vine astepti un an pana prinzi oferta si o luna pina vine dar ai lucru klumea *(in plus o sa o si ingrijesti cand sti cate sacrificii ai facut pentru ea asta ca sa nu mai zic de satisfactia pe care o ai pescuind-o).
mai e o chestie : toata lumea vrea mulineta de spinning "buna la toate" si ulterior incepe sa se plinga ba de una ba de alta. mulineta se alege in functie de aplicatie (nu cred ca ati vazut un jeep la formula 1 si nici monopost la raliu). ca sa concluzionez on topic , PENN , ca firma se pricepe foarte bine sa faca mulinete de forta ceea ce presupune pesti mari cu gabarit si multe perechi de cohones si naluci pe masura care necesita o anumita forta rezistenta atunci cind recupereaza firul pentru a aranja firul bine. in plus mulineta de care intreba Bogdan e o mulineta rapida, cu angrenaj cu multiplicare mare ce de asemenea presupune recuperari continue si in forta ale unor naluci de regula mari iar, acest fel de recuperare stringe fest firul pe tambur astfel ca perucile sunt zero la numar in acele conditii. nu se preteaza pentru jiging sau pentru jerking sa pentru voblere mici si usoare cu fire fine.
Tehnic , un angrenaj de forta care sa fie si de finete in asezarea firului costa si daca PENN ar face asta ar iesi probabil ceva concurent direct cu Stella sau cu Branzino si la pret si la performante.

cum zicea un mos pe balta: "zgarcenia se plateste cu nervi si injuraturi"

in plus decat o mulineta noua de 500 lei mai bine una second-hand la aceeasi bani (sigur aia din urma are plusuri )

mai e o chestie : toata lumea vrea mulineta de spinning "buna la toate" si ulterior incepe sa se plinga ba de una ba de alta. mulineta se alege in functie de aplicatie (nu cred ca ati vazut un jeep la formula 1 si nici monopost la raliu). ca sa concluzionez on topic , PENN , ca firma se pricepe foarte bine sa faca mulinete de forta ceea ce presupune pesti mari cu gabarit si multe perechi de cohones si naluci pe masura care necesita o anumita forta rezistenta atunci cind recupereaza firul pentru a aranja firul bine. in plus mulineta de care intreba Bogdan e o mulineta rapida, cu angrenaj cu multiplicare mare ce de asemenea presupune recuperari continue si in forta ale unor naluci de regula mari iar, acest fel de recuperare stringe fest firul pe tambur astfel ca perucile sunt zero la numar in acele conditii. nu se preteaza pentru jiging sau pentru jerking sa pentru voblere mici si usoare cu fire fine.

Tehnic , un angrenaj de forta care sa fie si de finete in asezarea firului costa si daca PENN ar face asta ar iesi probabil ceva concurent direct cu Stella sau cu Branzino si la pret si la performante.
- kingofbeasts
- veteran
Re: pareri mulineta
tu pentru ce vrei mulineta? la ce o sa o folosesti?bogdan_m. scrie:A incercat cineva aceasta mulineta?
http://www.totalfishing.ro/mulineta-pen ... 18082.html
eu am PENN Slammer 260 si nu face peruci !
ca la orice alte mulinete , peruci apar cind nu stii sa ti firul intins si il mulinezi halandala
un fir intins fie de naluca sau pescar ghidat frumos de galet nu e predispus la peruci
in plus pe multi meseriasi i-am vazut ca umple ochi ochi tamburul si pe deasupra aleg si fire asa , mai rigide care sar ca arcul toate spirele odata cind da cu naluci usoare
toata treaba´i din protap !
ca la orice alte mulinete , peruci apar cind nu stii sa ti firul intins si il mulinezi halandala
un fir intins fie de naluca sau pescar ghidat frumos de galet nu e predispus la peruci
in plus pe multi meseriasi i-am vazut ca umple ochi ochi tamburul si pe deasupra aleg si fire asa , mai rigide care sar ca arcul toate spirele odata cind da cu naluci usoare
toata treaba´i din protap !

pikeman scrie:trebea sa apara si fanii DAM![]()
![]()
anyway, lup suriu , mulinetele incep de la 600 ron in sus, nu de la 400la 450 de tine cam un an jumate
si dupa 6 luni nu iti face probleme, dar "o simti" ca nu mai e aceeasi
,, lup suriu " ?

mulinetele incep de la ce suma isi permite omul . ca e diferenta intre 100 lei si 1000lei e si normal . ce platesti cam aia primesti in general .
si dac tot vb de DAM uite o recomandare de muli de somn
http://www.monstru.ro/399-mulineta-dam-master-40.html
face toti banii ! si nu vorbesc din citit pe net ! ce nu scrie in link e : max drag 16 kg
sa crepe dusmani de ciuda in ritm de manea

PS plec sa serbeutoresc ceva nu raspund curind

un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
mulineta
Salut,domnule Gray daca nu cunosti mulineta nu acuza pe cel care o cunoaste aiurea .Daca ai observat la toate mulinetele Penn Tamburul are o forma specifica ,asta nu mai e asa.Si nu aseaza firul deloc bine si daia face peruci.Acum inteleg de ce adevaratii veterani in pescuit nu se baga la astfel de discutii sau pe forumuri Fir intins