parere mulineta spinning UL
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: parere mulineta spinning UL
Daca tie iti place si vine bine pe mana atunci ai facut cea mai buna alegere posibila;)
- stefanflorin
- veteran
Eu zic ca ai ales bine, nu o sa iti para rau, are angrenaje bune, rulmentii anticorozivi (crbb), si plasticul ala sa stii ca nu e pus in puncte cheie (la asta macar ai decat cateva piese din plastic, nu tot ansamblul ca la shimano
:D ) asa ca nu influenteaza mersul tractorasului. Sa-ti aduca cat mai multe satisfactii!

Urasc atarnatorii!
Cand o sa imi revin financiar trebuie sa imi iau si eu ceva....Ca buget cred ca o sa am disponibili vreo 400 lei...Ceva sugestii?Eu nu am nici cea mai vaga idee ce sa imi iau:)
- stefanflorin
- veteran

Asa dupa mai mult timp cu se comporta Mulineta Daiwa Exceler X???:)
Recomanzi?
Recomanzi?
A plecat de la mine....Proprietarul actual e multumit.
Tu ce zici?
Shimano Aernos 1000 FA sau Daiwa Exceler X1000
Norbert, nu stiu cum se prezinta Aernos. E prima serie din acest model. Unele serii Shimano nu au prea avut cautare (ex. Seido).Norbert scrie:Tu ce zici?
Exceler-ul e o mulineta robusta, silentioasa, de incredere. Eu am avut ceva probleme cu firul de pe ea cand am folosit rotative (mult timp si la viteze de recuperare mari), adica am avut putin mai multa torsiune decat pe firul de pe cealalta mulineta a mea (Okuma Avenger AV30A). E drept ca am folosit mai mult Exceler-ul si firele erau mult diferite. De ex. pe Avenger am avut Trabucco Spin Pike de 0.2mm - un fir foarte rigid. Pe Exceler am folosit si Trabucco Trouter, Jaxon si Sufix Siege de 0.14 ...0.16mm. Initial am crezut ca torsiunea asta - sa spunem in exces in comparatie cu cealalta mulineta - provine din faptul ca nu are rulment la galet. Totusi, analizand-o mai in detaliu, am observat ca rola galetului functioneaza foarte bine - e sensibila si se roteste la cea mai mica atingere tangentiala. Pentru siguranta si linistea mea am pus niste ulei de mecanisme fine luat de la masina de cusut a sotiei.
In afara de acest minus (inca nedovedit

Personal nu am fost convins de variantele Shimano din aceiasi gama de pret datorita, in principal, materialelor folosite - mai putin durabile (Carbon Fiber si plastic).
Eu, daca as sta in Oradea, as merge in magazine si as incerca si un Zauber, un DAM, un Stradic.
@tgabi i-ti multumesc pentru descrierea detailata!:) Aproape mai convins!:))
Mai astept sa ne povesteasca si cineva despre Aernos....
Ai dreptate cel mai bine sa-i vezi in realitate doar ca acolo nu i-ti dai seama cat de durabile sunt si cum se va comporta dupa cateva iesiri!
Mai astept sa ne povesteasca si cineva despre Aernos....
Ai dreptate cel mai bine sa-i vezi in realitate doar ca acolo nu i-ti dai seama cat de durabile sunt si cum se va comporta dupa cateva iesiri!