zvic scrie:Tinand cont ca ai zis ca la inceput nu ai avut probleme, ma gandesc ca ar mai putea fi si o problema cu galetul de la mulineta, la modelul exceler x nu este rulment la galet, doar lagar, daca ti-a intrat mizerie acolo s-ar putea sa nu mai mearga "rotund". Desfa galetul si curata bine pe acolo si unge cu ulei, inainte de fiecare partida fa asta:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9IZ2ptxA1k
In alta ordine de idei ma intereseaza si pe mine o daiwa exceler x 1000, din cate stiu o ai deja de cateva luni, ce parere ti-ai facut despre ea ?
Review DAIWA EXCELER X-1000
Conditii de utilizare:
- Lanseta: DAIWA EXCELER 2.1m 2-10g 2 tronsoane;
- Fire: 1. Trabucco Trouter 0.18mm 4.65kg;
2. Jaxon Crocodile Fluorocarbon coated 0.14mm 4kg;
3. Sufix Siege 0.16mm 2.1kg;
- Frecventa utilizare: aprox. 1 data/2 saptamani;
- Durata utilizare: 2…5ore/partida;
- Capturi maxime: stiuca 300g;
Mulineta arata bine, materialele par a fi de calitate: daca are piese de plastic in componenta atunci plasticul acela e de buna calitate. E drept ca mulineta e putin cam grea dar echilibreaza bine batul de mai sus.
Mulineta se livreaza cu 2 tamburi de Al identici, de diametru mai mare decat standard, care pot stoca 150m de monofilament de 0.14mm sau 100m de 0.16mm sub buza frontala. Stocheaza si 150m de 0.18mm dar la nivelul buzei tamburului. Se poate lansa destul de departe: chiar si peste 40m cu lingurite mai grele (cu batul mentionat mai sus). Atentie: lungimea lanseurilor depinde si de pescar!!!
Excelerul ruleaza silentios si echilibrat si in sarcini usoare: as putea spune ca nu ai ce discuta cu marlitele descrise mai sus.
Manivela se poate rabata dar nu am incercat sa o mut pe dreapta.
Frana tine foarte bine. Pescuiesc in locuri cu agataturi zdravene si, de vreo 2 ori, am scos bocanci din namol destul de usor.
Intr-adevar galetul are bucsa si nu rulment si asta ar putea fi cauza pentru torsionarea firului.
Cam atat. Sper sa iti foloseasca.
Numa’ bine si fire’ntinse!