discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
mynu_cs
- veteran

-
Seido 1000 nu e bun din punctu meu de vedere.. am si unu acasa si am si invartit altele in 2 magazine diferite si se invart foarte foarte greu, e ceva frecare in el si merge greu si pt ultra light .. nu cred ca e un lucru pozitiv
l-am desfacut l-am curatat l-am uns si tot cam asa
celelalte nu le-am invatit nu pot sa iti recomand.. doar ca daiwa exceler are pinionul slab

cel putin asta am citit undeva nustiu daca e asa
-
costin_s
- veteran

-
S-a invartit greu din cauza vaselinei cu care vine din fabrica. Am vazut Technium care scos din cutie abia se invartea , iar dupa doua partide de pescuit mergea singura. Raspunsul este sa o folosesti!
@Tgabi
Dintre toate eu ti-as recomanda Shimano Seido. Este peste Exage. Daiwa Exceler mi se pare un pic cam grea pentru UL, chiar daca este marimea 1000. Dar, pentru ca totdeauna exista un dar, incearca sa strangi un ban in plus si sa iti iei ori un Technium, ori un Stradic. Iarna e lunga, sezonul de UL incepe mai tarziu, deci timp pt pus bani la ciorap este suficient. Eu unul deja pun deoparte...

-
MatrixVR5
- veteran

-
Curios ! Seido de 1000 care il am eu se misca usor.
E adevarat calitate pret e bine .
Daca am pretentii sa fie usoara , sa nu scartaie , sa nu paraie , dau 1500 - 2000 lei o aduc din Japonia si nu mai are nici un defect. Deci sa tragem concluzii -" nici una dintre ele nu sunt bune " .
FISHING IS LIFE.
The rest just details!
-
stefanflorin
- veteran

Daca si la UL am ajuns sa dam 1000-2000 de lei pe o mulineta, e trist de tot.
Scria cineva mai sus ca mulinetele alea sunt de un sezon...daca dai la UL cum mama naibi sa se strice moristele alea dupa un sezon? si la avat daca dai cu ele tot te tin mai mult. Eu din cele enumerate as merge pe exceller, pinioane mai bune, forta mai mare si sasiu de metal.
Urasc atarnatorii!
-
Spartacus
- utilizator constant

Aceeasi parere. Prea multi bani aruncati, uneori poate nici macar pentru satisfactia proprie.. Eu inca am o Mikado luata in '99 care timp de 8 ani a fost sg mea mulineta, folosita 70 % la greutate si in afara de galetul taiat merge inca perfect. Daca n-ar avea vreo 320 g, inca as mai folosi-o.
Referitor la Technium, intr-adevar, dupa o partida de pescuit merge mult mai lin...
-
tgabi
- junior

stefanflorin scrie:Daca si la UL am ajuns sa dam 1000-2000 de lei pe o mulineta, e trist de tot.
Scria cineva mai sus ca mulinetele alea sunt de un sezon...daca dai la UL cum mama naibi sa se strice moristele alea dupa un sezon? si la avat daca dai cu ele tot te tin mai mult. Eu din cele enumerate as merge pe exceller, pinioane mai bune, forta mai mare si sasiu de metal.
asta da raspuns: iti indica o scula si iti da si motivele pentru care sa o iei.
multam fain!
-
grecu
- veteran

daca vrei ceva pt UL care sa te tine incerca Luvias 1003,fuego 1000, Stella 1000 sau Twin power 1000, etc cele mai usoare is Daiwa . Decat sa iti iei ceva gen 500 low buget mai bine opteaza pt una de 1500
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
-
vali stratonov
- veteran

grecu scrie:daca vrei ceva pt UL care sa te tine incerca Luvias 1003,fuego 1000, Stella 1000 sau Twin power 1000, etc cele mai usoare is Daiwa . Decat sa iti iei ceva gen 500 low buget mai bine opteaza pt una de 1500
Absolut corecta observatia cu mulinetele clasa 500, colegu.

P.S. Am avut si eu in viata si spre rusinea mea o Shimano Exage 1000 cumparata din Italia cu 65 euro( in 2005)...
Sa dovedit a fi o "trompeta " dupa 1 an de zile de pescuit doar la clean si biban asa incit m-am scapat de ea rapid .... personal nu recomand.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
anem
- veteran

mynu_cs scrie:[.....]
celelalte nu le-am invatit nu pot sa iti recomand.. doar ca daiwa exceler are pinionul slab

cel putin asta am citit undeva nustiu daca e asa
nu sunt nici fan daiwa si nici shimano sau vreo alta firma ... intamplarea face sa am mai multe daiwa decat shimano si printre daiwe am si doua exceller-uri de 3000. de unul dintre ele am tras timp de 2 ani de nu imi vine mie sa cred, pescuit intens la avat cu recuperari viteza, agataturi multe si nu de putine ori a intrat cate un somn pe ea de ii pleca frana pana iesea fum si nu am avut absolut absolut nici o problema cu ea. intr-adevar, frana parca nu mai lucreaza la fel de bine ca la inceput dar multe mulinete de dimensiunea asta daca ar fi avut pesti atat de mari in capatul firului ar avea aceeasi problema, sunt convins de chestia asta. in afara unor chestiuni de ordin estetic mulineta nu zice nici car nici mar.
si da, crede-ma ca nu am menajat-o deloc, eu imi las sculele pe jos fara a matura inainte zona si fara a ma uita daca e nisip, noroi sau apa ...
deci, d.p.m.d.v. exceller-ul e mult peste pretul pe care il platesti pe ea si nu cedeaza pinioane ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...