Ochelari polarizati
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Ochelari polarizati
Indiferent daca e incolora,colorata sau polarizanta...sticla organica ofera protectie 100% UV pecand sticla nu . Nu in ambele spectre UV (A si B)...in A poate cobora pana la 64% doar...
si-atunci de ce difera protectia UV in functie de lentila? e ce e diferenta in ce priveste protectia UV? orice ochelar ordinar ofera protectie?
sunt in ceatza...

Oakley sunt tatici in privinta lentilelor dar au si pret pe masura. Oricum vad ca s-a ajuns de la ochelari de 2-300 ron la unii de 800>
Categoric nu,ma refer strict la comparatia sticla vs.plastic la aceasi standarde de calitate,mai exact Zeiss. Ziceai de plastic in comparatie cu sticla,la asta an raspuns. Nu stiu din pacate de ce depinde exact absorbtia UV si cum se obtine deci nu ma pronunt.
Am inteles. Mai mult ca sigur rata de absorbtie depinde de mai multe lucruri, inclusiv de compozitie, densitate, grosimea stratului absorbant. Cert e ca la o pereche de ochelari de calitate primesti (ar trebui) un prospect care precizeaza si nivelul de protectie, standardul de conformitate etc. De pilda, la cei pe care i-am avut, la explicatiile legate de gradul de protectie nivelul 2-3 erau buni pentru condus masina, in schimb nu erau indicati a fi folositi la mute in conditii de luminozitate puternica (nivel UV foarte crescut). Cei cu nivel 4 de protectie - recomandati la munte/luminozitate mare, contraindicati la condus (foarte inchisi la culoare). Ca idee, eu cred ca dincolo de brand cam asta ar trebui sa primesti odata cu o pereche de ochelari de calitate
Din cite am inteles, lentila unor ochelari de calitate e formata din multe straturi.
Partile exterioare au doar rolul de a tine totul impreuna si protectie la lovituri si zgaraieturi.
Inauntru sint diferite folii (filme) laminate impreuna , care fac toata treaba....protectie UV, reducerea reflexiilor si alte caracteristici.
Pe zi ce trece Costa del Mar, Smith Optics, Oakley, Maui Jim, Ray Ban si alte nume mari, cerceteaza, inventeaza si trimbitzeaza noi materiale pentru rame,filme,exteriorul lentilei, ergonomie si stil.
Se prea poate ca proiectele vechi sa fie cedate firmelor din esalonul inferior ,astfel apar ochelari mai ieftini care au mentionat in reclama ca lentila e in colaborare cu un nume mare.
Exemplu ar fi SunCloud by SmithOptics, ochelari ce se mentin de multa vreme pe la 50-60$ si sint excelenti.
Partile exterioare au doar rolul de a tine totul impreuna si protectie la lovituri si zgaraieturi.
Inauntru sint diferite folii (filme) laminate impreuna , care fac toata treaba....protectie UV, reducerea reflexiilor si alte caracteristici.
Pe zi ce trece Costa del Mar, Smith Optics, Oakley, Maui Jim, Ray Ban si alte nume mari, cerceteaza, inventeaza si trimbitzeaza noi materiale pentru rame,filme,exteriorul lentilei, ergonomie si stil.
Se prea poate ca proiectele vechi sa fie cedate firmelor din esalonul inferior ,astfel apar ochelari mai ieftini care au mentionat in reclama ca lentila e in colaborare cu un nume mare.
Exemplu ar fi SunCloud by SmithOptics, ochelari ce se mentin de multa vreme pe la 50-60$ si sint excelenti.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
http://www.youtube.com/watch?v=x9hkF9irI3kJedi scrie: Pe zi ce trece Costa del Mar, Smith Optics, Oakley, Maui Jim, Ray Ban si alte nume mari, cerceteaza, inventeaza si trimbitzeaza noi materiale pentru rame,filme,exteriorul lentilei, ergonomie si stil.
un mic exemplu....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Trebuie stiut ca lentilele din sticla sunt mai grele si ochelarii pot fi incomozi chiar si in cazul unor marci de top. Mai ales daca rama e full frame din metal. Dureaza, rezista, dar pot fi incomozi la purtare, mai ales la activitati care presupun miscare permanenta cum e spinningul.
Filtrarea UV atat A cat si B 100% face si o lentila incolora fara nici o folie sau tratament aplicat pe ea...deci nu are legatura cu straturile aplicate...Asta pot sa va spun sigur...am catalogul in fata(Zeiss)
Fsandor...in cazul lentilelor de sticla nici nu se pune problema...se pot monta doar in rame full frame..in altele nu.