Ochelari polarizati

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Nemernic
veteran
veteran

Re: Ochelari polarizati

Mesaj de Nemernic » 23 Iul 2012, 13:50

vali stratonov scrie: Lasind gluma la o parte chiar cred ca merita fiecare banut investit intr-o pereche de ochelari polarizanti de marca. :wink:
Mai bine spus.... de calitate... :bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

MRobert
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MRobert » 23 Iul 2012, 14:58

Nemernic scrie:
vali stratonov scrie: Lasind gluma la o parte chiar cred ca merita fiecare banut investit intr-o pereche de ochelari polarizanti de marca. :wink:

corect! ieri cand stergeam ochelarii de la jaxon s-au rupt fara sa-i fortez ..doar stergeam lentilele....

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 23 Iul 2012, 15:07

acum ceva timp, dupa ce ochelarii pe care ii aveam i-am facut praf lasandu-i pe unde apucam in masina, cumparand niste voblere de pe un site polonez am vazut niste ochelari care am zis ca merita incercati. ochelarii nu costa prea mult (nu mai retin exact cat) si erau de la firma Dragon din polonia ...

cand mi-au ajuns acasa dorind sa ii pun pe ochi pentru a vedea cat sunt de comozi direct a picat o lentila ... in timp ce ma chinuiam sa o pun la loc :lol: a zburat cea de-a doua lentila :lol: pentru ca pana la urma sa le lipesc cu SuperGlue umplandu-le de amprente. odata lipiti am vazut ca rama era facuta ca naiba, era toata stramba si intra lumina de deasupra de nu parca nu aveai ochelari, asa ca am luat o bricheta si i-am reparat ... dupa care am inceput sa pescuiesc mai mult noaptea iar putinele ore pe care le stau pe lumina prefer fara ochelarii aia ...

asa ca bine zic cei care spun ca mai bine o pereche ce costa mai multi bani decat cine stie ce rahaturi care dupa cum ziceau altii inaintea mea risca sa iti faca praf ochii pentru ca de fapt e doar vreun rahat de plastic fumuriu si usor polarizat fara a avea nici un factor de protectie facandu-ti praf retina ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 23 Iul 2012, 16:33

Nemernic scrie:
Domnule coleg marca inseamna in primul rind calitate .....parerea mea. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 23 Iul 2012, 16:47

Si eu m-am lamurit ca trebuie sa iau ceva de calitate, peste ofertele uzuale de la noi, in care am inclus si Polaroidul. Ma gandesc tot la Oakley dar mai am o singura varianta sa explorez si pe urma ma arunc.
Am vazut la o unitate de optica medicală din cartier un anunt mare cu o promotie la mai multe lentile japonez diferite, printre care si HOYA, daca am retinut bine. Am sa vad ce inseamna ochelari custom dupa care decid. Nu ma intereseaza rama din titaniu sau ceva scump ci in principal lentilele si ergonomia.

Nu stiu insa către ce model de la Oakley sa ma indrept si mai ales ce culoare este mai indicat sa fie lentila. Ultimii pe care i-am folosit au fost galbeni, de la Flyng Fisherman si am vazut avantajele lentilei galbene, dar parca si ceva verde sau albastru discret al fi OK.

Deci, ce sa fie?

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 24 Iul 2012, 07:52

Efectul de polarizare e una, protectia UV e alta si calitatea materialelor si a executiei e iara alta...
Efectul de polarizare il au sau nu-l au. Nu stiu sa existe ochelari care polarizeaza mai mult sau mai putin lumina... nu stiu! In schimb pot fi polarizanti si sa nu aiba protectie UV ca lumea (atentie la ochelarii care amplifica luminozitatea - gen galben - cine-i agreaza ar trebui sa mai aiba o pereche pentru zilele foarte insorite; ochelarii cu protectie maxima UV sunt inchisi la culoare). Producatori seriosi (inclusiv Polaroid) dau nivelul de protectie UV al lentilelor respective. Pentru ca daca reflexia apei oboseste, radiatia UV provoaca cataracta.
Asupra calitatii componentelor - da, marca inseamna calitate in cele mai multe situatii. Hai sa va dau si eu una:
Mi-am luat in urma cu multi ani o pereche de ochelari mai de fite - nu dau marca, am dat vreo 3 milioane (la vremea aia) la pret redus, mi s-a parut un mare ghiseft. Aveau rama din aia minimalista, cu bratele si brida de pe nas prinse cu surubele direct in lentila... pizdosi tare mi s-au parut. Dupa cateva luni - un an a inceput sa-mi crape lentila in jurul surubelelor. M-am dus la opticiana, mi-a zis ca din cauza ca i-am tinut (?) pe bordul masinii... am zis bah, poate asa o fi! ca sa nu recunosc esecul in fata nevesti-mii, iau ultima pereche din magazin, identici... ( :wallbash: :elkgrin: ) Maaaare bou! De data asta ii pastram in cutie, frumos... in cateva luni - au inceput sa crape iar; probabil pentru ca i-am purtat la soare :elkgrin:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 24 Iul 2012, 08:00

tavistan scrie:Efectul de polarizare il au sau nu-l au. Nu stiu sa existe ochelari care polarizeaza mai mult sau mai putin lumina... nu stiu!
EXISTA !
Cu ceva vreme in urma am avut o pereche Solano, polarizati fiind de noi :D ..... Dupa nu mai mult de doua luni....lateralele lentilelor nu-si mai faceau efectul de polarizare.....
Presupun ca se cunoaste metodele de a verifica daca o pereche de ochelari sunt sau nu polarizati. Incearca metoda cu telefonul cu mai multe modele de ochelari, si o sa constati o diferenta....cu unii se blocheaza 100% vederea catre display-ul tlf-lui ;) iar cu altii doar partial
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 24 Iul 2012, 08:16

Nemernicule ( :oops: :lol: ) nu te contrazic; posibil ca nu am avut eu din aia cu efect de polarizare scazut si nu am notiuni de optica avansata sa explic (desi am dat niste examene candva, demult... :roll: ). Cert e ca cu Polaroid n-am avut problema asta. Ce vreau sa subliniez in schimb este altceva: sa nu confundam efectul de polarizare a luminii cu protectia UV - asta din urma e mult mai necesara decat polarizarea. Acuma e adevarat ca un ochelar polaroid poate proteja de radiatia UV reflectata din apa (nici asta nu stiu :oops: ) dar nu ne protejeaza de radiatia solara directa decat daca are si un factor de protectie UV. Aici din ce stiu e problema plasticurilor care au inlocuit sticla la ochelarii de soare, fiind la fel de transparente si mult mai flexibile si in acelasi timp mai putin periculoase decat sticla. In schimb sunt transparente si la UV, spre deosebire de sticla, care nu este (nu te bronzezi dupa geam).

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 24 Iul 2012, 09:14

exista ochelari care polarizeaza mai bine si altii mai putin bine ... nu ma pricep sa dau detalii sau chestii de genul asta dar am observat diferente mari la mai multe perechi de ochelari ...
anem scrie:[.....]

asa ca bine zic cei care spun ca mai bine o pereche ce costa mai multi bani decat cine stie ce rahaturi care dupa cum ziceau altii inaintea mea risca sa iti faca praf ochii pentru ca de fapt e doar vreun rahat de plastic fumuriu si usor polarizat fara a avea nici un factor de protectie facandu-ti praf retina ...
exact de partea cu protectia UV vorbeam aici cand ziceam ca ochelarii sunt niste plastice fumurii usor polarizati dar care nu iti protejeaza deloc ochii impotriva UV-urilor. se stie ca daca ai ochelari de soare pe ochi fara protectie UV iti poti face praf ochii mult mai nasol decat daca ai sta fara ei in soare. e cam mult de explicat acum si la un moment dat parca ovidiu a dat niste explicatii foarte bune pe care momentan nu am chef sa le caut :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Iul 2012, 09:33

Asta cu plastic vs.sticla cu UV-ul e tocmai invers.Sticla nu ofera 100% in multe cazuri in ambele spectre de UV dar plasticul da
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns