ochelari polarizanti balzer

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Daniel Costache
junior
junior
Mesaje: 48
Membru din: 18 Aug 2004, 15:09
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Daniel Costache » 05 Ian 2005, 18:37

ma rog daca atat ai retinut tu nu am de gand sa te contrazic, insa ideea mea era constructiva iar a ta amuzanta intr-un anumit fel ....
Fir intins

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 05 Ian 2005, 19:18

Ochelarii polarizanti,intradevar sunt odihnitori,te scutesc de oglinda apei atunci cand pescuiesti cu soarele in fata,dar ca sa vezi pestii in apa,trebuie sa pescuiesti in ape limpezi de munte,la pastrav.Si in rauri,daca sunt limpezi,poti vedea pana la 0.5m adancime.In general,pestii se vad in apa ca niste sclipiri,nu cum spunea cineva ca vede umbre...Daca s-ar inventa ochelarii care sa elimine pe linga luciu si turbiditatea,tare bine ar fi... :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Avatar utilizator
costica_fishing
veteran
veteran
Mesaje: 2092
Membru din: 21 Mai 2004, 11:45
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de costica_fishing » 05 Ian 2005, 19:31

ca sa vezi, chiar in conditii normale, pe un rau de ses la mai mult de juma de metru sub apa, deja tre sa fii Capitanul Nemo. Ochelarii nu fac treburi d-astea, oricat de polarizanti ar fi ei!
Am si io, ultimii luati in decembrie de la Aquamania. Unii Fox. Se conduce grozav cu ei, despre vazut pestii sub apa insa .......

Aveau, cei drept de doua feluri: cu lentile galbene si lentile mai inchise. Cica primii erau de folosit pentru o lumina mai difuza (dimineata, seara, etc). Ceilalti, erau ochelari de soare de soare :D . Io d-astia mi-am luat!
Foarte buni. Au si o jartea de tinut pe cap. Asa ii tinea si bunica-miu, Dumnezeu sa-l ierte!
near the beer

danr
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5100
Membru din: 12 Mar 2007, 22:56

Mesaj de danr » 05 Ian 2005, 23:39

din experienta mea cu polarizantii:
- utili ca sa vezi firul mai bine
- utili sa nu iti intre soarele in ochi :lol:
- utili ca sa banuiesti sau sa vezi mai bine ierburile aproape de suprafata apei - in delta de exemplu
- cateodata mai vezi urmarirea pe ape mai limpezi sau aproape de mal
- la cele 10 lanseuri de flyfishing facute de mine ever, utili ca sa-ti urmaresti musca si sa vezi atacul - prezentarea-urmarirea ( am avut si un atac la cele 10 lanseuri hehe )

Jean Scurtu

Ochelari polarizanti

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Ian 2005, 01:30

Cel mai simplu mod de a determina daca ochelarii sunt polarizanti sau nu , este sa privesti prin ochelari fara ai pune la ochi(pozitie orizontala)spre o suprafata luciosa(pardoseala,suprafata unei mese lucioase,geam etc.),apoi rotindu-i in pozitie verticala sa privesti aceeasi suprafata.Daca exista diferenta a luciului pe care il vezi in sensul ca luciul e mai puternic cand privesti cu ochelarii la verticala(normal printr-o singura lentila) ochelarii sunt polarizanti.Daca nu e nici o diferenta ochelarii sunt normali,nepolarizanti.
Nu va indoiti de utilitatea ochelarilor polarizanti la pescuit.Sunt f. utili si in mod cert indispensabili pt. cei ce pescuiesc la musca.In rauri limpezi daca privesti fara ochelari polarizanti nu vezi de multe ori pestii dar ii vezi cu ochelari polarizanti si in plus vezi mai multe detalii pe care nu le vezi cu ochii liberi.
Dar este o mare diferenta intre ochelarii care costa $5-$15 si cei de sute de dolari.De asemenea intre ochelarii polarizanti cu lentile de sticla si cei de plasic,primii fiind mai buni dar ceva mai grei.
Pt. pescuitul in conditii normale cea mai buna culoare a lor este AMBER ce accentueaza contrastele,iar pt. conditii in care luminozitatea este mai redusa cei galbui.
Referitor la pretul lor ai calitatea pretului platit,existand totusi o diferenta in sensul ca poti plati mai mult nu pt. calitatea lentilelor ci pt.design-ul lor si pt. faptul ca sunt la moda in momentul respectiv.
De obicei ochelarii polarizanti clip-on ce se aplica cand ai nevoie pe rama ochelarilor de vedere purtati sunt de o calitate mai slaba,mai buni fiind cei ce se pot pune peste ochelarii de vedere.
Eu am ochelari de vedere cu lentile progresive(bifocale fara linie de diferentiere)fotocromatice Rodenstok si in majoritatea cazurilor folosesc ochelari polarizanti clip-on speciali facuti pt.ochelarii mei.

Jean Scurtu

Scrie răspuns