ochelari polarizanti balzer

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 05 Ian 2005, 11:42

Cei la 250000 sunt fara rama, se prind cu clipsuri de ochelarii de vedere.

Gasisem pe un site la un producator de ochelari o informatie interesanta referitoare la culoare ochelarilor de soare: cei cu pigment spre maro, daca retin corect, micsoreaza doar intensitatea numai anumitor culori marind astfel contrastul imaginii in timp ce cei care bat spre gri atenueaza toate culorile si nuantele fiind astfel mai odihnitori.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Ian 2005, 11:54

piticu scrie: :lol: :lol: :lol: daca nu gasesti un bomfaier mai aproape... te astept cu placere si noaptea trecem si dunarea la bulgari sa scapam de urgie frate pauli.
Ha ha... chiar am ras cu placere. Multumesc :)
Trecem Dunarea, da' pana o trecem, nu ne mai oprim nitel ca udam niscai plastice? Asa, la botu calului (sau, ma rog, salaului )

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 05 Ian 2005, 12:02

Paul scrie:Trecem Dunarea, da' pana o trecem, nu ne mai oprim nitel ca udam niscai plastice? Asa, la botu calului (sau, ma rog, salaului )
ihih, parca vad, 01:42 AM, e luna plina, da' noi nu vedem cum se reflecta ea in apa ca avem ochelarii polarizanti pa nas.
(asta am bagat-o ca sa nu ne dea dan cartonash mov ca am ieshit din topic :lol: )

io dau la rame de pe butoi si tu le bagi pe amindoua la trena.
cind ajungem dincolo mai dam putin da' cind rasare soarele ne tragem la umbra in lanu' de castravetzi, bine?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Ian 2005, 12:10

piticu scrie:io dau la rame de pe butoi si tu le bagi pe amindoua la trena.
cind ajungem dincolo mai dam putin da' cind rasare soarele ne tragem la umbra in lanu' de castravetzi, bine?
Da, e bine... dar ca sa nu fim offtopic (stii tu faza cu cartonasele) asa ca, sa precizam ca butoiul era Polaroid si ramele Balzer... si totul pare OK :)

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 05 Ian 2005, 12:47

Io mi-am luat prin toamna niste ochelari cu lentila polarizanta - da au design misto, sunt ca si ochelarii de soare. Am dat 700.000 lei pe ei. I-am luat de la magazinul Leonardo din centrul Aradului (cred ca Leonardo si-a deschis filiale si in Bucuresti!). Oricum, am cautat nitel pana am gasit, la magazine gen "Optica" aveau modele si la 2,5 milioane.
Pacat ca nu prea gasesc zone cu apa limpede...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 05 Ian 2005, 12:54

In legatura cu testatul ochelarilor polarizanti, daca am inteles eu bine, ecranul telefonului ar trebui sa fie LCD, adica cu cristale lichide. Cum telefonul meu are ecran TFT, cred ca merg cu aparatul foto sa-i testez. :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 05 Ian 2005, 13:12

cum TFT e tot un LCD, dar mai scump, cred ca poti sa te duci linistit numai cu telefonul. desi camera video ar face o impresie si mai buna... :lol:

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 05 Ian 2005, 17:10

Cei de la Balzer,chiar daca sunt mai ieftini, mi se par mai buni decat cei Polaroid comercializati de Gipo. Oricum si cu cei mai scumpi tot nu vei vedea sub apa in cel mai bun caz se remarca in apa limpede niste umbre - pestii.
Ca sa-i testezi te uiti la vitrina de sticla (cum au mai toate magazinele de pescuit) si daca nu iti vezi reflexia inseamna ca sunt buni.
Fir intins

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Ian 2005, 17:29

Daniel Costache scrie:Ca sa-i testezi te uiti la vitrina de sticla (cum au mai toate magazinele de pescuit) si daca nu iti vezi reflexia inseamna ca sunt buni.
Mai e o varianta de testare... te poti uita la luneta de la masini (sau alte geamuri securizate) pe care, daca ochelarii sunt polarizanti, ai s-o vezi sub forma de fagure 9aproximativ) de parca ar avea pete uleioase pe ea...

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 05 Ian 2005, 17:29

salut daniel!
daca imi permiti, am citeva corectii:
Daniel Costache scrie: [...] se remarca in apa limpede niste umbre - pestii.
se remarca in apa limpede niste umbre - pietrele.

si
Daniel Costache scrie: [...] Ca sa-i testezi te uiti la vitrina de sticla (cum au mai toate magazinele de pescuit) si daca nu iti vezi reflexia inseamna ca sunt buni.
sau ca esti foarte foarte rapid...

scuze, nu ma pot abtine... :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns