ochelari polarizanti balzer
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Cei la 250000 sunt fara rama, se prind cu clipsuri de ochelarii de vedere.
Gasisem pe un site la un producator de ochelari o informatie interesanta referitoare la culoare ochelarilor de soare: cei cu pigment spre maro, daca retin corect, micsoreaza doar intensitatea numai anumitor culori marind astfel contrastul imaginii in timp ce cei care bat spre gri atenueaza toate culorile si nuantele fiind astfel mai odihnitori.
Gasisem pe un site la un producator de ochelari o informatie interesanta referitoare la culoare ochelarilor de soare: cei cu pigment spre maro, daca retin corect, micsoreaza doar intensitatea numai anumitor culori marind astfel contrastul imaginii in timp ce cei care bat spre gri atenueaza toate culorile si nuantele fiind astfel mai odihnitori.
Ha ha... chiar am ras cu placere. Multumescpiticu scrie:![]()
![]()
daca nu gasesti un bomfaier mai aproape... te astept cu placere si noaptea trecem si dunarea la bulgari sa scapam de urgie frate pauli.

Trecem Dunarea, da' pana o trecem, nu ne mai oprim nitel ca udam niscai plastice? Asa, la botu calului (sau, ma rog, salaului )
ihih, parca vad, 01:42 AM, e luna plina, da' noi nu vedem cum se reflecta ea in apa ca avem ochelarii polarizanti pa nas.Paul scrie:Trecem Dunarea, da' pana o trecem, nu ne mai oprim nitel ca udam niscai plastice? Asa, la botu calului (sau, ma rog, salaului )
(asta am bagat-o ca sa nu ne dea dan cartonash mov ca am ieshit din topic

io dau la rame de pe butoi si tu le bagi pe amindoua la trena.
cind ajungem dincolo mai dam putin da' cind rasare soarele ne tragem la umbra in lanu' de castravetzi, bine?
Da, e bine... dar ca sa nu fim offtopic (stii tu faza cu cartonasele) asa ca, sa precizam ca butoiul era Polaroid si ramele Balzer... si totul pare OKpiticu scrie:io dau la rame de pe butoi si tu le bagi pe amindoua la trena.
cind ajungem dincolo mai dam putin da' cind rasare soarele ne tragem la umbra in lanu' de castravetzi, bine?

Io mi-am luat prin toamna niste ochelari cu lentila polarizanta - da au design misto, sunt ca si ochelarii de soare. Am dat 700.000 lei pe ei. I-am luat de la magazinul Leonardo din centrul Aradului (cred ca Leonardo si-a deschis filiale si in Bucuresti!). Oricum, am cautat nitel pana am gasit, la magazine gen "Optica" aveau modele si la 2,5 milioane.
Pacat ca nu prea gasesc zone cu apa limpede...
Pacat ca nu prea gasesc zone cu apa limpede...
In legatura cu testatul ochelarilor polarizanti, daca am inteles eu bine, ecranul telefonului ar trebui sa fie LCD, adica cu cristale lichide. Cum telefonul meu are ecran TFT, cred ca merg cu aparatul foto sa-i testez. 

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- Daniel Costache
- junior
Cei de la Balzer,chiar daca sunt mai ieftini, mi se par mai buni decat cei Polaroid comercializati de Gipo. Oricum si cu cei mai scumpi tot nu vei vedea sub apa in cel mai bun caz se remarca in apa limpede niste umbre - pestii.
Ca sa-i testezi te uiti la vitrina de sticla (cum au mai toate magazinele de pescuit) si daca nu iti vezi reflexia inseamna ca sunt buni.
Ca sa-i testezi te uiti la vitrina de sticla (cum au mai toate magazinele de pescuit) si daca nu iti vezi reflexia inseamna ca sunt buni.
Fir intins
Mai e o varianta de testare... te poti uita la luneta de la masini (sau alte geamuri securizate) pe care, daca ochelarii sunt polarizanti, ai s-o vezi sub forma de fagure 9aproximativ) de parca ar avea pete uleioase pe ea...Daniel Costache scrie:Ca sa-i testezi te uiti la vitrina de sticla (cum au mai toate magazinele de pescuit) si daca nu iti vezi reflexia inseamna ca sunt buni.
salut daniel!
daca imi permiti, am citeva corectii:
si
scuze, nu ma pot abtine...

daca imi permiti, am citeva corectii:
se remarca in apa limpede niste umbre - pietrele.Daniel Costache scrie: [...] se remarca in apa limpede niste umbre - pestii.
si
sau ca esti foarte foarte rapid...Daniel Costache scrie: [...] Ca sa-i testezi te uiti la vitrina de sticla (cum au mai toate magazinele de pescuit) si daca nu iti vezi reflexia inseamna ca sunt buni.
scuze, nu ma pot abtine...