ochelari polarizanti balzer
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
teoria banuiesc ca nu te intereseaza, asa ca iata practica:
te duci la magazin cu telefonul mobil, pui ochelarii pa nas, te uiti la ecranul telefonului, rotesti telefonul si daca ecranul incepe sa se intunece pina se inegreste, sunt buni.
daca iti si place si pretul, ia-i.
nu uita ca 3 sa te si simti bine cu ei, daca e posibil sa protejeze si zona periferica, sa nu-ti cada de pe nas prea usor, sa nu ii arunci in torpedou (ca se zgiriie), sa nu tz-ii rupa ala mic s.a.m.d....
te duci la magazin cu telefonul mobil, pui ochelarii pa nas, te uiti la ecranul telefonului, rotesti telefonul si daca ecranul incepe sa se intunece pina se inegreste, sunt buni.
daca iti si place si pretul, ia-i.
nu uita ca 3 sa te si simti bine cu ei, daca e posibil sa protejeze si zona periferica, sa nu-ti cada de pe nas prea usor, sa nu ii arunci in torpedou (ca se zgiriie), sa nu tz-ii rupa ala mic s.a.m.d....
Polaroid sunt buni, dar cu ce gasesti in comert pe la noi, 4 - 500 de mii de lei, nu te astepta sa vezi chiar pestii in apa. Si eu am ramas putin dezamagit ca nu erau asa cum ma asteptasesm, in schimb, pentru o zi de vara insorita, sunt foarte buni, foarte odihnitori.adilucu scrie:Ce marca de ochelari polarizanti vi se pare ca ar fi cea mai buna? Ma refer la cele care pot fi cumparate de la noi.
Intr-adevar, exista ochelari polarizanti cu mai multe filtre incluse intre lentile, care pot elimina aproape deplin razele soarelui reflectate pe luciul apei, dar probabil mult mai scumpi.
Intrebarea pe care as mai pune-o ar fi, cum se aleg ochelarii? Personal am ales unii care sa imi acopere o parte cat mai mare din fata, avand lentila si pe lateral ...

Nu, nici nu am vazut asa ceva, oricum conditia necesara dar nu si suficienta pentru ceea ce am zis eu, era ca apa sa fie limpede. Am citit undeva de un test cu ochelari polarizanti si de-acolo am tras ideea... Am sa caut ....danr scrie:Paul, dar ai avut vreodata polaroizi cu care sa vezi pestii in apa ?![]()
Piticule, cand am sa fiu Bond (bondman = servitor, sclav) la tine am sa viu primul... din aia primesti doar daca te recomanzi asa:
bond. james bond.

Am gasit... nici nu era departe: http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/polaroid/nav/1 din care as cita:
Ceea ce ne intereseaza pe noi pescarii este ca privind suprafata apei intr-o zi senina... EFECTIV vedem sub apa cu ei, luciul apei fiind ANULAT. In revista au facut o poza a apei cu lentila normala si una cu filtru polarizant: incredibil, in poza cu filtru se anuleaza luciul apei si se vad ierburile subacvatice (foarte important la pescuitul la pluta) si chiar si un peste ce trecea prin zona intamplator. Pentru pescarul la naluci sau musca, polarizantii sunt ABSOLUT NECESARI.
Teodor scrie:Paul,
Balzer gasesti la magazinul Moldova, la raionul de Sport/Pescuit.
Preturi incepind de la 250 000 (cei cu clipsuri) pina pe la 410 000 (cei care au si laterale).

Multumesc Teodor!
Destul de ieftini la 250000.... Mi-am cumparat cam acum un an de zile de la GIPO. Polaroid si m-au costat 420000 lei. Ce-i drept nu i-am folosit decat asta vara la cateva partide de pescuit. Au fost destul de odihnitori (aproape ca adormeam la umbra lor