New Stella 2014 !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
RYOBI
veteran
veteran

Re: New Stella 2014 !!!

Mesaj de RYOBI » 22 Ian 2014, 15:28

George1985 scrie:
kingofbeasts scrie: destul de multe dar iti las placerea sa citesti singur

https://translate.google.ro/translate?s ... eel%2F3504
Nu imi functioneaza linkul :roll:
bogdan82 scrie:George uite un posesor de Steez(adica varianata americana a Existului) care explica de ce vinde Steezul:
Oricum Exist nu este data ca o mulineta de forta neaparat, este un varful de gama Daiwa, promotorul celor mai noi tehnologii.
Probabil ca modelul Branzino (din magneziu) sa fie de forta.

Exact asta am vrut sa zic si eu George mi-ai luat vb din gura si mai trebuie sa tinem cont aici de un aspect Dorian(srb)pescuieste exclusiv pe Dunare adica practica un spinning greu merge 6 zile din 7 la pescuit da frecvent cu bile grele si nu este an sa nu de afara cel putin un somn de 10-15kg, de salai nu mai zic nimic ca-i prea complicat calculu.
Am pescuit si eu o data cot la cot cu el si pot sa va zic ca pescuieste intr-un ritm infernal adica pescuieste ca si cum ar fi ultima lui zi de pescuit.,oricum acolo pe clisura sunt putini care-l depasesc la pescuit e ultraspecializat omu.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 22 Ian 2014, 15:30

George, King e fericitul posesor a unu Branzino :) poate iti zice el cum e

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Ian 2014, 15:45

Cum sa fie , are forta, are fata si are "real engine " pe care il simti la modul cel mai real in manivela cu alte cuvinte Morethan-ul maraie. Asta e dezavantajul lipsei de jocuri , in care piesele se imbina atat de perfect incat le simti literalmente.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Ian 2014, 16:04

hahahaha ... deja discutia a devenit Shimano vs. Daiwa :lol: ... imi place :lol:

pana in urma cu vreun an si ceva aveam prin casa 4 Daiwa + alte firme ... de atunci au mai intrat in casa 4 mulinete dintre care 3 sunt Shimano si cealalta e ceea ce as numi "marea dezamagire Ryobi".
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 22 Ian 2014, 16:40

RYOBI scrie:
bogdan82 scrie:RYOBI, posteaza si tu un filmulet cu jocul in manivela la Bradia asta:

http://www.rapitori.ro/anunturi_arata.php?id=19491

Sau ai vandut-o deja?
Eu zic ca deja sari calu cu asta sau nu poti purta o discutie la nivel de bun simt,acuma crezi ca eu am scris aici 5 pagini sa vand o mulineta esti jenant sincer

Fie vorba intre noi un joc la manivela nu se vede din filme postate pe net chiar tu ai recunoscut in posturi anterioare ca FE are joc in manivela tu care este expert in Stella
RYOBI eu zic sa nu infierbanti ...

Este o discutie despre mulinete. Pescuitul pt mine este strict un hobby, iar mulinetele pt mine sunt doar un instrument pt a practica acest hobby, nu am niciun interes pecuniar in acest sens. Deci, te rog, evita evaluarile tale despre mine si ramai doar la instrumente de pescuit.

Si ca sa incheiem cu jocul in manivela la Stella.

Mi-au trecut prin mana in ultima jumatate de an cam 15 Shimano Stella diferite ... pe langa Stellele prietenilor mei si cele 3 bucati cu care am pescuit numai eu(un an jumate, aproape un an, respectiv 3luni), am avut norocul sa pipai inca 5 Stella al unor oameni care activeaza pe acest forum cu care am pescuit cot la cot. Niciuna nu a avut joc in manivela ...

Aseara, atat Stella 4000 SFE cat si Stella 4000 2010 JDM aveau fix acelasi joc in manivela ... adica un joc f mic, aproape insesizabil, care este necesar pt ca rotile dintate sa se invarta... eu zic ca se vede ca nu prea se misca manivela cand blochez tamburul aici:

http://www.youtube.com/watch?v=Q39wTQvwR3o

Nu de alta, dar la 1080p imi poti numara lejer firele de par de pe mana ...

Am auzit de la 3 oameni diferiti ca ar fi o problema cu Stella FE cumparate de la nemti. Unii dintre ei activeaza si pe-aici. Daca vor ei sa-ti dea detalii, n-au decat sa o faca. Sunt secretele lor, nu sunt ale mele, asa ca eu nu voi da mai multe detalii din categoria ce/cum/cine. Dar totusi am scris ceva aici:
bogdan82 scrie:Mi-au trecut prin mana 5 Stella 2010 JDM ... niciuna nu a avut jocurile de care ziceti voi ... din ce am auzit, jocurile de care vorbiti - la rotor si la manivela le au numai unele Stella FE ... personal nu le-am vazut, dar am auzit de jocurile asta din 2 surse diferite si de incredere ... toate Stellele FE cu jocuri sunt luate de pe la nemti, nu de la Normark Romania :) un prieten spunea ca dardaia FE-ul 2500 cu rattlinguri mari atat de tare incat se auzea :)
Acelasi lucru l-am scris si pe un topic de vanzare cumparare care a fost inchis.

Din ce spui tu, tu ai vazut o singura Stella FE 2500 cumparata de la nemti care de noua avea un joc in manivela pe care il are o „DAIWA care costa 150$” ... de aici tu ai tras concluzia rapida ca toate Stellele sunt pe acelasi nivel pe care este o Bradia (care a costat si 150$)

Daca Stella pe care tu ai adus-o tu pt un prieten avea jocurile respective, probabil era o mulineta cu un defect. Logic vorbind, mulinetele de la fundul sacului care sunt si reduse substantial fata de altele, s-ar putea sa aiba diverse probleme. Cineva parca zicea ca a luat o Stella tot de pe-acolo si avea husa din neopren rupta. Daca as fi cumparat respectiva mulineta pt mine, si ar fi avut acele probleme, eu as fi trimis-o inapoi ca sa mi-o schimbe.

Eu n-am avut niciodata Bradia, dar am avut Certate. Bradia este o versiune inferioara de Certate(primul model aparut pe piata). Nimeni nu neaga acest lucru. Am avut acel model de Certate. L-am pescuit aproape un an prin 2007. A avut multiple probleme - galet foarte galagios, joc mare aparut in manivela dupa 8 luni de pescuit intens si antireversul patina iarna. Fix aceste probleme le-au avut si altii. Bradia probabil nu are problemele pe care le are Certatele la galet pt Bradia nu are rulment la galet. Restul de probleme, tind sa cred ca le are si Bradia ... Certatele de nou, din cate imi aduc aminte din 2007, nu se apropia de finetelea Stellei 4000 SFE folosite cam 1.5ani ...

Atat.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 22 Ian 2014, 16:48

anem scrie:hahahaha ... deja discutia a devenit Shimano vs. Daiwa :lol: ... imi place :lol:

pana in urma cu vreun an si ceva aveam prin casa 4 Daiwa + alte firme ... de atunci au mai intrat in casa 4 mulinete dintre care 3 sunt Shimano si cealalta e ceea ce as numi "marea dezamagire Ryobi".
E cam frig Emile :)

si discutia este „top-of-the-line Shimano vs top-of-the-line old Daiwa” :)

„top-of-the-line new Daiwa” cred ca lupta intr-o liga inferioara :P ... nu prea ar fi corect un meci „top-of-the-line Shimano vs top-of-the-line new Daiwa” ...

el pescadore
junior
junior

Mesaj de el pescadore » 22 Ian 2014, 17:25

Ma scuzati ca intervin si eu.......... :wink: .......Sunt nou in acest forum......nu si in pescuit si in scule..mai ales in cele de top de la ce-i 2 titani...Shimano & Daiwa...... :respekt:

......nu am sa mai intru in polemici fara rost...in plusuri sau in minusuri ale celor doua firme de mai sus......pot sa va spun ca am si am avut toate mulinetele high class atat de la Daiwa cat si de la Shimano.....inclusiv Stellele SW in mai multe modele.... :wink:

Parerea mea ca calitatea mulinetei Stella a scazut de la un la altul......aici facand referire la modelele pt.piata din Europa si cea din SUA........ce-l mai dezamagitor a fost ultima serie FE din care detin modelele 2500 si 4000.....nu fac aceasta afirmatie nefondat detin si Stella 2500 FA, 3000 FB 4000 FB 3000 FD precum si 2 modele pt apa sarata SW5000 PG si un SW4000 HG....precum si Stella 2500 model 2007 si 4000 model 2010 ambele facute pt.piata nipona!!!

..sincer va spun ca sunt fan Stella de la Shimano.....iar in afara de cele facute pt piata din Japonia....m-a impresionat doar Stella FB........... :idea:

de Daiwa....nu mai zic am si vreo 2,3 Existuri chiar si o Bradia...si pot sa spun ca nu-s slabute...sunt de anduranta si rezistente in timp......numai ca nu impresioneaza poate la nivel artistic ca si Stella..dar asta nu inseamna ca unele dintre ele nu sunt tehnic ca si Stella.......sau chiar si peste(sper sa nu ma injure fanii Stella)...... :mrgreen:

Cam asta a fost interventia mea......sper sa fi fost destul de obiectiv...si sper ca nu am deranjat pe nimeni!!!! :respekt:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 22 Ian 2014, 17:33

Eu sunt posesorul unui FE si omul cu care ies f des la pescuit tot un FE. Acelasi om a avut un Certate Vintage Custom 2500R (mulineta care am avut-o si eu de altfel), plus un New Certate.... Omu mare fan Daiwa.... Ce s-a intamplat dupa ce omu asta a invartit un FE folosit aproape un sezon intensiv? (si cand zic intensiv, vorbesc despre 100-120 partide).... Iti zic eu: Vandut Certatele si cumparat FE....
FE-ul meu a trecut prin toate...de la biban la romanesti over 15kg si de la romanesti la stiuci f bataioase si nu mici :).... Cum se prezinta? CA NOUA!

Ceilalti, care scriu doar din povesti si doar din prisma faptului ca au vazut multe FE-uri puse in vanzare.....cel mai bine ar fi sa va abtineti si sa pescuiti, macar, o partida un FE....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 22 Ian 2014, 17:34

Chiar nu are rost sa va invrajbiti acum ptr niste moristi, sau despre niste pareri putin diferite tot despre aceleasi moristi. E limpede ca fiecare aveti experientele proprii cu jucariile astea si ar fi chiar curios sa ajungeti fix la aceleasi concluzii pana la cel mai mic detaliu. Pana la urma perceptiile pot sa difere intre anumite limite si in plus fiecare simte anumite lucruri in felul propriu, dar nu inseamna acum ca un punct de vedere il darama definitiv si iremediabil pe celalalt.
Acum si eu daca as primi o mulineta cu staif gen Stella despre care am anumite asteptari (poate usor exagerate si SF) si o simt usor ca ar avea o idee de joc, poate in sinea mea am tendinta de a amplifica acest neajuns si apoi de a-l generaliza printre prieteni, habar n-am , dar e clar jocul ala, nu mi-l mai scoate din cap nimeni. Si cred ca nici n-as mai repeta avantura sa mai cumpar alta in speranta ca prima data nu a fost decat o intamplare si nu o regula.
Pe de alta parte e tot atat de adevarat ca daca iti trec prin mana un snop de Stelle fara probleme, esti la fel de indreptatit sa spui ca e o mulineta excelenta si fara cusur. Si poate un joc de o jumatate de mm sau 1 mm poate e si un joc tehnic sa zic asa, adica mecanismele alea s-ar gripa sau ar merge greu daca ar avea zero toleranta si ar fi fix pe fix ... Aici Edi ne-ar putea ajuta cu mult mai multe detalii tehnice relevante .
Asa ca una peste alta ca sa pastram prietenia si sa eliminam „jocurile”, zic sa ne dam cu totii pe cast si acolo o sa fim fericiti si multumiti, fara jocuri la jiglere :wink:
Oricum am da-o nici un pescar nu poate neglija nici Stella dar nici Certate, asa ca vom fi nevoiti sa traim cu ele alaturi , cu sau fara jocuri ...
E rau cu rau dar mai rau fara rau ... Spor in toate domnilor si fire zbenguite rau de tot !

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 22 Ian 2014, 18:15

Then vs. now

Imagine

Scrie răspuns