New Stella 2014 !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: New Stella 2014 !!!

Mesaj de johnnybravo » 12 Oct 2015, 22:42

George1985 scrie:Certate 04 este aproape de stella 2014 dupa ce spui...real sau ce vrei sa zici acolo?
Merita 2500ron stella sau un certate04 e pe acolo ca performante? Sa nu mai amintim de varianta Hyper...
da, este foarte aproape ca si performanta dar nu ca si design sau greutate.
nu pot zice daca isi merita banii sau nu, daca merge neservisata si peste 7 ani asa cum imi merge Certate '04 acum, o sa zic ca-si merita banii :)
la capitolul invartit in gol, cu riscul ca-i dau iar material de comentat lui SF, vezi aici https://www.youtube.com/watch?v=tMIxDipQ97I :)
pt cei care apreciaza si designul, eu inca n-am vazut mulineta mai misto ca stella '14 :) pe locul doi pt mine este certate hyper custom :)
dar deh, gusturile nu se discuta...

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 12 Oct 2015, 22:44

E clar ca parerile sunt subiective doar nu suntem ingineri calificati in dinamica rotilor dintate si oricum fiecare cumpara ce l taie capul uni nici dupa ce se pacalesc nu recunosc din orgoliu si cam fiecare lauda ce are,dar unele concluzi se pot trage si din asta
Si eu ma mir ca in afara de Johnny nu intervine nici un utilizator de FI sa ne lumineze merita ori ba,probabil ca sunt destul de putine puse la treaba
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 12 Oct 2015, 23:14

Le tin atarnate la gat ca bijuterii sau pe vreun raft la loc de cinste...
Eventual si cu pretul pe ele, sa vada lumea puterea financiara

In fine dupa toata tarasenia asta de aici, tot daiwa certate e alegerea potrivita.
Probabil ca variantele gen branzino sau exist din aceeasi perioada cu certate04 sunt si mai bune.
Nici de astea nu zice nimeni nimic clar...

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 13 Oct 2015, 01:15

Platforma Certate 04 +derivatele vintage, hyper custom,bradia,infinity q etc si au dovedit calitatile si fiabilitatea in 11 ani problema ca nu se mai gasesc noi, cum noua serie certate a scazut calitativ si nici Stella 2014 nu e cea ce a promis Shimano concluzia e ca calitatea mosoarelor de spinning a scazut asa ca fie o dam pe bait fie asteptam modelele 2016
Am 60 de bile albe.
0745373235

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 13 Oct 2015, 09:31

Calitatea a scazut si asta este noua directie a tuturor producatorilor. Concurenta este asa de mare incat nu ti permiti sa scoti un produs foarte bun pentru ca ar fi prea scump fata de rivali iar daca scoti ceva bun ce mai faci cu noile modele? Cine le mai cumpara? Toti scot modele noi pe banda investesc mult in design, marketing, dau denumiri pompoase materialelor, lanseaza noi concepte (care fie vorba intre noi nu e nimic nou), pun tot felul de uleiuri minune (vezi magsealed) doar doar sa te le cumperi, si dupa ce le cumperi nu si doresc sa te tina o viata pentru ca la anu scot modelul nou si trebuie sa si gaseasca clienti noi. Asa e si cu industria auto, si cu cea a electrocasnicelor, si exemplele pot continua, e clar ca si in industria asta a pescuitului marii producatori au aceeasi politica.
Acum important este sa gasesti produsul care sa se potriveasca nevoilor tale si sa speri ca te va tine suficient si isi va face treaba pe masura asteptarilor si preturilor pe care l ai platit :mrgreen:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 13 Oct 2015, 16:12

SF scrie:Crapmaniac,

Io am avut vreo 5 Stellas, diferite modele ....nu mai am niciuna :wink: 3 dintre ele nu se pot uza , asa le.am purtat !
Da , am gresit , acuma stiu ca am gresit :cry:
Io recunosc !
Stiu ce simti, fuse fuse si de duse ... Bine ca fuse ...
Cum vine asta cu nu se pot uza, sunt pe sustentatie magnetica sau astia au descoperit perpetuum mobile si nu vor sa recunoasca ? Poate ne explici la ce te-ai referit cu lipsa de uzura.
SF scrie:Singura problema cu Stella ii ca ce ofera peste un Stradic de ex. , nu justifica pretu :wink:
Complet de acord rational, insa pescuitul are o componenta majora de irational in el, asa ca desi ai dreptate, nu prea ne foloseste ca tot in gard o dam daca ne permitem sa o dam...
SF scrie:Ii cea mai buna de la Shimano , insa oricare doua mosoare cu 150 de euro de la Shimano o sa te tina cat un Stella , asta pot sa zic eu la cat am acuma in cap !
Si aici oricat as vrea mi-e greu sa te contrazic asa ca o las asa cum a cazut ... :respekt:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Oct 2015, 06:42

Ceva pareri ale unor utilizatori de Certate,Stradic,Twin Power..asa, comparate ca anduranta,una cu alta..

http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... ext/page-2
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 18 Oct 2015, 18:24

Nu se prea inghesuie la scris posesorii de Stella 2014 ... E liniste, liniste deplina , ma dor urechile de atata liniste zau ...

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 18 Oct 2015, 18:57

semlecangheorghe scrie:Ceva pareri ale unor utilizatori de Certate,Stradic,Twin Power..asa, comparate ca anduranta,una cu alta..

http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... ext/page-2
Si eu sunt curios de la SHIMANO care sunt cele mai poupulare modele pentru spinning am tot auzit cuvinte de lauda despre TWIN POWER 2011 modelu de Japonia modelel noi se apropie la calitate de asta exceptand Stella care cel putin teoretic ar trebui sa fie peste.
De Vanquish ce ziceti?
Eu sunt fan Daiwa dar nu am complexe daca as fi convins ca e un model bun de la SHIMANO l-as cumpara fara sa ezit.
Am 60 de bile albe.
0745373235

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Oct 2015, 07:17

Couple of quick questions.... Did you oil or grease the line guide bearing? The one on my Certate needs replacing (even though I have kept it oiled regularly) it has just had too much heavy duty salt water use and I wonder if I had greased it instead whether it would have lasted longer.
http://brisbaneegiclub.forumotion.com/t ... -ci4-1000s

Ryobi,doar daca incerci personal.Eu cand am vrut sa imi iau Daiwa am dat doar peste chestii precum cea citata mai sus.
Am gasit-o accidental cautand ceva imagini cu interiorul unui rarenium.Nu de alta dar am pescuit ieri cu una si merge fantastic .Presupun ca seriile peste R merg cel putin La fel de bine.Am avut twin power fb, stella nu am avut dar am pescuit cu vreo cateva asa cat sa le simt la mana ,plus ca vreo 2 am desfacut si gresat.Pentru cineva care se uita la bani ,nu se justifica diferenta dintre t.p si stela,daca ai bani..nu mai conteaza iei capul de serie,clar.Pentru mine conteaza foarte mult 1.cum gestioneaza firul pe tambur2.fluiditatea franei in dril3.cat de usor este de intretinut mulineta,adica cu cat mai rar trebuie sa umblu in ea cu ata mai bine,in ciuda faptului ca o pescuiesc mult.Ori daca trec prin filtrul asta, shimano bate daiwa(parere personala la modelele care ma intereseaza pe mine) ,vezi ce zice si tipul ala despre Certate in link-ul de mai sus.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns