New Stella 2014 !!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: New Stella 2014 !!!
Rulmentul meu de la galet are 6 ani nu caraie nu fasaie sec retul dupa fiecare partida ii pun o picatura de ulei fara sa desfac nimic pe sait la edy gsiti ce si cum.
Am desfacut o mulineta de zaion surubele din carcasa erau autofiletante exact ca alea folosite la placile de rigips daca unul il strangeam o idee mai tare pa pa distrugeam carcasa altfel i f bun zaionu da nu pe mulinetele mele.....
Am desfacut o mulineta de zaion surubele din carcasa erau autofiletante exact ca alea folosite la placile de rigips daca unul il strangeam o idee mai tare pa pa distrugeam carcasa altfel i f bun zaionu da nu pe mulinetele mele.....
- George1985
- veteran
Nu stiu ce corp zaion gasesti pe mulinete de 2400ron.crapmaniacul scrie:George si cand facem comparatii zic ca e normal sa comparam mere cu mere si prune cu prune , nu sa incurcam lucrurile in mod deliberat doar ca sa ne argumentam punctul de vedere. Vreau sa zic ca atunci cand spun "zaion" sunt bagate automat la un loc si mulinete de 400 RON dar si mulinete de 2400 RON. Si daca cele ieftine se strica mai repede, asta nu automat inseamna ca zaionul e un material slab/prost si discutia poate continua ...George1985 scrie:Eu am de Zaion si merge, cu o servisare completa pe an cred ca ma duce mult si bine!
Multinetele sunt menajate acasa, cand ajung pe balta sunt pescuite, nu lovite, nu trantite sau folosite pe post de sprijin la o cazatura.
Deja ma lasa rece ideea de a cumpara alte mulinete. Ce am isi fac treaba foarte bine.
O sa vine si o bijuterie candva, inca nu e nevoie de asa ceva...
Ori poate consideram ca mulinetele din aluminiu sunt indestructibile in timp si se prezinta la fel si dupa 4-5 ani de exploatare ... Probabil ca mai mereu, adevarul este undeva la mijloc ...
Am dat un raspuns ca utilizator de mulineta full zaion

Cat timp este folosita normal si cu o intretinere buna mulineta este ok.
Degeaba iei un zaion, ci4 sau alte compozite si le folosesti aiurea, apoi dai vina pe mulineta.
Pana si cele de plastic sunt durabile, dar ne-am facut carcotasi.
Mai putin pescari decat ieri...mai mult cu tehnica decat cu practica!
Tipic romanesc!
- George1985
- veteran
@crapmaniacul de cand urmaresc forumul asta am observat ca ti-au trecut multe mulinete prin mana...cand o sa ai o opinie despre ele sa ne-o spui?
E pacat ca dai detalii decat pe anunturi.
Sunt si altii care au vazut multe mulinete si nu zic nimic.
Care e secretul?
De Stella 2014 nu zice nimeni nimic(doar ca lanseaza kilometrii), si o au cativa...este "for life" sau ba?
E pacat ca dai detalii decat pe anunturi.
Sunt si altii care au vazut multe mulinete si nu zic nimic.
Care e secretul?
De Stella 2014 nu zice nimeni nimic(doar ca lanseaza kilometrii), si o au cativa...este "for life" sau ba?
- crapmaniacul
- veteran
George, ai dreptate cand spui ca mi-au trecut cateva mulinete prin mana in cativa ani, insa nu ma consider cel mai in masura sa dau sfaturi, poate cel mult sa am pareri subiective ici si colo. Din capul locului nu am desfacut nici o mulineta (cateva de crap cu ani in urma dar nu se pun), ii las pe altii care au pasiune si pricepere ptr asa ceva. Orice parere asadar mi-o bazez strict pe observatiile din timpul partidelor de pescuit (observatii cumva ... superficiale), altfel ca nu intru in detalii fine si super tehnice despre pinioane, roti melcate, rulmenti sau alte maruntaie (ne ratacim printre detalii si in final pierdem esentialul).
Generatiile mai vechi de moristi Daiwa de prin 2008 - 2009 care mi-au trecut prin mana mi-au parut solide, inchegate, robuste, fara o finete ultra exceptionala (gen Shimano high-end de azi). E drept ca le-am avut in mare masura de noi sau putin folosite si nu am tras de ele ani multi la rand, asa ca observatiile trebuie judecate sub aceste premise. Acum ma refer la Cabelas Prodigy, Cabelas ZX Tournament (Daiwa Exceller), Exceller, Tierra, Advantage, Fuego (Cabelas Anniversary 50 years, cea verde), Bradia, Certate (Luvias nu am avut si nici Caldia).
Toate cele mentionate erau si mai sunt si azi mulinete care isi fac treaba corect la un pret echilibrat si poate singurul neajuns real si nu inchipuit este greutatea prea mare uneori ptr gustul unor pescari in comparatie cu "usurimile" de astazi. Mentionez ca nu am uns aproape niciodata o mulineta de spin sau poate extrem de rar ptr ca nu a fost nevoie, nu fac 200 de partide pe an si nu au fost probleme.
Nu ma pronunt despre Shimano, am avut destul de putine in anii astia (3-4-5 modele doar). Personal marimea 2500 de la Shimano nu-mi pare potrivita ptr pescuitul pe care-l practic eu, iar marimea urmatoare, 4000, este putin prea mare. Marimea 2500 de la Daiwa o consider eu cea mai echilibrata si cea mai versatila marime ptr spinningul de clasa medie pe balti sau rauri (nu neaparat Dunare).
Ca sa revin in topic macar pe final, Stella 2014 pe care doar am invartit-o de cateva ori in magazine nu-mi spune multe inca, nu am pescuit-o si nici nu cred ca am s-o fac curand, nu ma excita grav (nici topurile actuale de la Daiwa nu ma lasa fara grai). Cu certitudine e o mulineta reusita Stella, carcotasii de serviciu greu ii vor gasi puncte slabe poate cel mult discutabile, insa se pot pronunta zic eu chiar putini despre aceasta morisca in cunostinta de cauza. Pe tot forumul asta in vreo 6-7 ani de cand il urmaresc eu nu am intalnit (inca) 3 persoane care sa fie in stare sa analizeze pertinent o morisca, cu detalii comparative certe, detalii tehnice verificate indelung (nu banuite sau auzite). Nu inseamna ca nu exista acesti experti insa ei nu scriu aici, nu impartasesc cu noi cunostintele lor, e alegerea lor.
Zic sa intervina si alti pescari cu mai multa experienta in materie decat mine ptr ca sunt utile intotdeauna mai multe pareri si opinii informate, sa fie pluralism de idei zic.
Generatiile mai vechi de moristi Daiwa de prin 2008 - 2009 care mi-au trecut prin mana mi-au parut solide, inchegate, robuste, fara o finete ultra exceptionala (gen Shimano high-end de azi). E drept ca le-am avut in mare masura de noi sau putin folosite si nu am tras de ele ani multi la rand, asa ca observatiile trebuie judecate sub aceste premise. Acum ma refer la Cabelas Prodigy, Cabelas ZX Tournament (Daiwa Exceller), Exceller, Tierra, Advantage, Fuego (Cabelas Anniversary 50 years, cea verde), Bradia, Certate (Luvias nu am avut si nici Caldia).
Toate cele mentionate erau si mai sunt si azi mulinete care isi fac treaba corect la un pret echilibrat si poate singurul neajuns real si nu inchipuit este greutatea prea mare uneori ptr gustul unor pescari in comparatie cu "usurimile" de astazi. Mentionez ca nu am uns aproape niciodata o mulineta de spin sau poate extrem de rar ptr ca nu a fost nevoie, nu fac 200 de partide pe an si nu au fost probleme.
Nu ma pronunt despre Shimano, am avut destul de putine in anii astia (3-4-5 modele doar). Personal marimea 2500 de la Shimano nu-mi pare potrivita ptr pescuitul pe care-l practic eu, iar marimea urmatoare, 4000, este putin prea mare. Marimea 2500 de la Daiwa o consider eu cea mai echilibrata si cea mai versatila marime ptr spinningul de clasa medie pe balti sau rauri (nu neaparat Dunare).
Ca sa revin in topic macar pe final, Stella 2014 pe care doar am invartit-o de cateva ori in magazine nu-mi spune multe inca, nu am pescuit-o si nici nu cred ca am s-o fac curand, nu ma excita grav (nici topurile actuale de la Daiwa nu ma lasa fara grai). Cu certitudine e o mulineta reusita Stella, carcotasii de serviciu greu ii vor gasi puncte slabe poate cel mult discutabile, insa se pot pronunta zic eu chiar putini despre aceasta morisca in cunostinta de cauza. Pe tot forumul asta in vreo 6-7 ani de cand il urmaresc eu nu am intalnit (inca) 3 persoane care sa fie in stare sa analizeze pertinent o morisca, cu detalii comparative certe, detalii tehnice verificate indelung (nu banuite sau auzite). Nu inseamna ca nu exista acesti experti insa ei nu scriu aici, nu impartasesc cu noi cunostintele lor, e alegerea lor.
Zic sa intervina si alti pescari cu mai multa experienta in materie decat mine ptr ca sunt utile intotdeauna mai multe pareri si opinii informate, sa fie pluralism de idei zic.
cum dau unsuscribe ? nu am reusit si tare imi doresc ca imi tot apare cu rosu topicul asta .... ma poate un admin dezabona, va rog, la acest topic ? As aprecia tare mult. Multumesc !
P.S. daca mi se permite o glumitza : L-am vazut personal pe crapmaniacul cum scoate carpa din buzunar si la interval de juma de ora sterge Stelutza pe balta. Ii place sa dea langa diguri si mai trec vehicule....si se pune praful. Totodata in celalalt buzunar are sticluta cu ulei, pe care il picura (2 picaturi dimineata si 3 seara) la galet.
P.S. daca mi se permite o glumitza : L-am vazut personal pe crapmaniacul cum scoate carpa din buzunar si la interval de juma de ora sterge Stelutza pe balta. Ii place sa dea langa diguri si mai trec vehicule....si se pune praful. Totodata in celalalt buzunar are sticluta cu ulei, pe care il picura (2 picaturi dimineata si 3 seara) la galet.
- johnnybravo
- Moderator
vezi aici si deselecteaza subiectul asta
http://www.rapitori.ro/forum/ucp.php?i= ... subscribed
impresii la cald dupa o partida de cateva ore de pescuit nocturn la jig: lanseaza ok, recupereaza lin, usor, foarte usoara, destul de puternica, jocul in manivela nu se simte chiar daca exista, n-am avut capturi care sa-i solicite frana, am rupt destul de mult, din galet cu tamburul blocat, modalitate pe care intentionez sa o folosesc in continuare, o sa vad cat rezista in timp; ca si comparatie cu daiwa certate 04 e doar usor mai silentioasa doar ca nu-i tocmai fair comparatia pt ca am folosit fire diferite (ygk vs pp). Pt cei interesati de comparatii la rotiri in gol intre shimano si daiwa, gasiti pe youtube filmulete
revin cu actualizari cu evolutia franei...daca o sa am ocazia in viitorul apropiat
impresii la cald dupa o partida de cateva ore de pescuit nocturn la jig: lanseaza ok, recupereaza lin, usor, foarte usoara, destul de puternica, jocul in manivela nu se simte chiar daca exista, n-am avut capturi care sa-i solicite frana, am rupt destul de mult, din galet cu tamburul blocat, modalitate pe care intentionez sa o folosesc in continuare, o sa vad cat rezista in timp; ca si comparatie cu daiwa certate 04 e doar usor mai silentioasa doar ca nu-i tocmai fair comparatia pt ca am folosit fire diferite (ygk vs pp). Pt cei interesati de comparatii la rotiri in gol intre shimano si daiwa, gasiti pe youtube filmulete

revin cu actualizari cu evolutia franei...daca o sa am ocazia in viitorul apropiat

- crapmaniacul
- veteran
Sorine ori erai prea departe de mine ori iti intra soarele in ochi ptr ca morisca aia lucitoare din mana mea a fost, este si va fi intotdeauna o Daiwa, sau cateodata un biomaster rupt de mine si reparat tot de mine. Stella e mai mult un ideal, o promisiune, un mit, o himera ptr ca realitatea e cum e ...sorin_nsk scrie: P.S. daca mi se permite o glumitza : L-am vazut personal pe crapmaniacul cum scoate carpa din buzunar si la interval de juma de ora sterge Stelutza pe balta. Ii place sa dea langa diguri si mai trec vehicule....si se pune praful. Totodata in celalalt buzunar are sticluta cu ulei, pe care il picura (2 picaturi dimineata si 3 seara) la galet.
Si sa-ti zic un mic secret, sticluta cu „grasime” era un Duralube original USA care cumva e verisor geaman cu Magsealed-u’ doar ca mai bun. Cu doua picaturi inainte si dupa masa nu mai simti nici un carait, nici un rontzait, pune si tu pe Hypercustom si ai sa fii uimit, totul va pluti in miez, senzatia e de imponderabilitate, aproape neverosimila.
- semlecangheorghe
- veteran

Asa da chestie am pus astazi surubelnita pe ultegra mea de spinn usor.Ca a facut cam 1 an la mine..Hal maimare cheste care l-am avut pe dansa nu stiu cat o fost ca mi-a luat aproape tot tamburul dupa care o rupt si s-a dus cu wobler cu tot.Apoi ,nu la mult timp,am mai avut unul cam tot da calibru' ala da' m-am invatat minte si am blocat tamburul dupa vreo 50m de fir sa nu fie paguba prea mare..tot asa,adio wobler si ceva fir..Salau de 7-5-4 si mai jos am scos multi cu ea..noh eram curios cum e pe dinauntru dupa un an..am deschis-o si da, e ca si noua..uzura la roata nu,antireturul merge super,la galet n-are rost..asa de bine e capsulat rulmentul si bucsele inauntru ca am pus doar asa simbolic o picatura de ulei.Lucru pe care puteam sa il fac si fara sa desfac,dar nah,curiozitata..Daca asa bine tin astea de **** de platic zis si ci4 ,atunci presupun ca o stelutza te tine mult si bine daca stii sa ai grija de ea..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- crapmaniacul
- veteran
Salut domnule.johnnybravo scrie:vezi aici si deselecteaza subiectul asta
Este interesant sa ne spui cum ai simtit-o dupa cateva driluri, de preferat si cu pesti ceva mai imbracati care au solicitat-o cat de cat macar. Ma gandesc ca ar fi interesant daca ai putea sa o compari tot cu un model Stella anterior ca sa vedem daca se sesizeaza up-grade-urile (fata de FE sa zicem). Ce marime folosesti ? Spor !
Parca pentru o intamplare tot de genul asta te-ai suparat pe baitcasting si ai renuntat la echipamentul de bait...semlecangheorghe scrie::
....
Asa da chestie am pus astazi surubelnita pe ultegra mea de spinn usor.Ca a facut cam 1 an la mine..Hal maimare cheste care l-am avut pe dansa nu stiu cat o fost ca mi-a luat aproape tot tamburul dupa care o rupt si s-a dus cu wobler cu tot.Apoi ,nu la mult timp,am mai avut unul cam tot da calibru' ala da' m-am invatat minte si am blocat tamburul dupa vreo 50m de fir sa nu fie paguba prea mare..tot asa,adio wobler si ceva fir...
Sper ca dupa ce ai trait incidentele nefericite pe care ni le-ai povestit nu te superi si pe spinning ! Nu cred ca te-ar prinde prea bine sa treci pe fly.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.