New Stella 2014 !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: New Stella 2014 !!!

Mesaj de SF » 04 Oct 2015, 12:00

johnnybravo scrie: daca la capitolul fiabilitate pt Shimano nu am cum sa ma pronunt inca, ma uita la mecanica ...tu la ce te uiti?
Io nu ma pricep la mecanica , insa cazu Wolkswagen ii un bun exemplu , una ii sa citesti un prospect , sau sa te uiti la o scula , si alta ii sa poti spune ca ce zice in prospect ii exact ce se intampla in realitate !

O mulineta ii un lucru mai complex , ca sa fie buna tre sa fie totul OK , nu doar mecanica , adica poti sa ai o super mecanica si angrenaje din materiale care sa nu o sustina , sau materiale puternice , mecanica buna , si probleme cu asezatu firului sau galetu .

In fine , singura opinie valabila in cea ce priveste fiabilitatea vin din uz , din folosirea mosorului , nu din prospecte , poti fi influentat insa de marci si modele , ii destul de logic daca un TP ii foarte bun , o Stella sa fie si mai !
In cazu asta , o sa deduci ca io nu ma prea uit la mecanica , si chiar asa si ii ! M-am lasat de urmarit prospecte !
Oricum , nu am mijloacele necesare de a verifica ca tot ce pune in prospect ii adevarat , ar trebui un atelier pentru asta !

Cand cumpar o mulineta mai uit la cat fir recupereaza , cat fir tine , cata frana are , si cum pune firu (asta direct in magazin daca se poate )astea is primele lucruri care ma intereseaza , dupa aia designu galetului , manivela , pretu , si cam in ultimu rand greutatea .
Fiabilitatea mecanica si rezistenta pieselor , aici am mai mare incredere in opiniile prietenilor si pe net decat ce pune producatoru pe prospect :wink:

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 04 Oct 2015, 22:43

Oricum producatorii ne indruga verzi si uscate iar reclama e mincinoasa ne serveste ce vrem sa auzim asa ca sa justifice pretul la care se vinde o stella, 50% din pret e dat de renumele mulinetei si de marca ce o poarta totul in vanzari este manipulare ne inoculeaza ideea ca lucrul ala e cel mai bun si tu meriti ce e mai bun si astfel apare nevoia iar pana la cumparare mai e un mic pas.
Oricum am da o nu o sa primesti niciodata de la o mulineta din clasa premium contravaloare care o platesti, acuma stiu ca toti posesori de stella o sa se simta ofensati dar asta e parerea mea din pct de vedere al raportului pret-calitate daca vb de pasiune,hobby si alte inertii de genu asta atunci e alta poveste.
Cu fiecare generatie de stella cumparatorul este imbatat cu apa rece ca asta aparuta acum e mai buna ca aia veche dar niciodata nu este asa...de ce ar fi acum.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Oct 2015, 06:49

Uite un fapt concret..

I underlined three parts. The first is the key: Aluminium is expensive. The second underlined bit tells us basically that "universal plastic" is "resin reinforced with fibre glass". Keep this definition in mind as you read the third underlined bit; "Zaion material replaced glass fibre with carbon fibre". This means that Zaion is a form of plastic in which glass fibres are replaced with carbon ones. So it's plastic in Daiwa's own words, but now it's used on their $$ Saltiga, they no more refer to it as plastic and use fancy words such as "carbon composite". Not really different than the use of the word "graphite" by tackle manufacturers to describe the common type of plastic used to make low cost reels. Zaion was introduced in 2007 as an upgraded version of the common graphite to make their mid-range reels, and Shimano responded by introducing their Ci4 material with identical properties, but their high end Stellas remained exclusively made of expensive and rigid metals such as aluminium and magnesium.
http://www.alanhawk.com/reviews/salt10.html
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 05 Oct 2015, 09:38

Asta o stiam de mult Gigi dar daca imi aduc aminte acu 10 ani cumparam o mulineta de top de la Daiwa care era full aluminiu la jumatea pretului unei Stella, oricum si Daiwa a dat o de gard cu mulinetele zaion si magsaled iar cine nu cunoaste modelele batrane nu are cum sa si dea seama
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Oct 2015, 11:12

Surplusul ala de pret venea probail din superioritatea conceptului..uite,daiwele au un sistem de ungere la galet de te doare capul.Shimano a introdus de ceva timp portul de ungere -ceea ce e un lucru foarte bun ,zic eu..Chiar si fara portungere, am desfacut-gresat un stradic mare folosit-abuzat chiar la spinning greu la somn pe Dunare si galetul mergea bine mersi.Rulmentul nu avea mizerie inauntru,si doar l-am primenit cu ceva ulei proaspat.Nici urma de uzura pe roti,nici mizerie adunata pe la instant antirevers gratie unor garnituri desoebit de eficiente din cauciuc..ce sa zic ,o gramada de modele de la Shimano sunt asa..In schimb cand m-am interesat de daiwe-ca am vrut si eu sa incerc una-jale..galet cu probleme,antirevers cu probleme,modele date ca fiind fullmetal body si cand colo doar jumate' erau din metal..plus conceptul in sine..La shimano mecanism pe cama gasesti doar pe modelele de la mijloc in jos..de la tchnium in sus toate sunt pe wormshaft..La daiwa doar cateva(putine) modele au wormshaft..cam asa vad eu lucrurile..Oricum ar fi, nu vad justificat pretul la nici una dintre firme pt. capurile de serie..In schimb la modele putin peste nivelul de mijloc (la shimano) ai tot ce doresti,si isi fac treaba cu brio..

.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 05 Oct 2015, 21:09

Cand cumperi o mulineta ca are sau nu probleme cu un amarat de rulment la galet e clar...cauti probleme.
Problema e sa nu te lase in mijlocul pescuitului! Ca fasaie galetul... Astea sunt alte chestii care nu mai tin de pescuit.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Oct 2015, 21:29

Uneori mai rar alteori mai des multi dintre noi putem cadea in plasa prejudecatilor fara sa bagam de seama ... Nu sunt un fan al Zaionului sau al Ci4, tot aluminiul imi pare mai de incredere, mai durabil in timp, mai bun de tavaleala. Cu totii credem si spunem ca "plasticele" acestea mai noi si mai nobile sunt chiar praf si de toata jena, insa eu n-am vazut la nimeni inca si nici nu am auzit de astfel de mulinete rupte, crapate, uzate excesiv si prematur in urma unui pescuit in regim normal, uzual (nu abuzate). Nu posed (inca) informatii veridice si tehnice valabile (nu inchipuiri sau pseudo-informatii stiintifice) care sa spuna negru pe alb ca zaionul si ci4 sunt materiale incerte, discutabile, putin rezistente in timp, inferioare etc etc.

Cu un lucru insa nu pot fi de acord si anume pretul mulinetelor construite din aceste materiale nobile compozite, dar iar intram in prejudecati ...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 05 Oct 2015, 22:04

Eu am de Zaion si merge, cu o servisare completa pe an cred ca ma duce mult si bine!
Multinetele sunt menajate acasa, cand ajung pe balta sunt pescuite, nu lovite, nu trantite sau folosite pe post de sprijin la o cazatura.
Deja ma lasa rece ideea de a cumpara alte mulinete. Ce am isi fac treaba foarte bine.
O sa vine si o bijuterie candva, inca nu e nevoie de asa ceva...

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Oct 2015, 22:38

George1985 scrie:Eu am de Zaion si merge, cu o servisare completa pe an cred ca ma duce mult si bine!
Multinetele sunt menajate acasa, cand ajung pe balta sunt pescuite, nu lovite, nu trantite sau folosite pe post de sprijin la o cazatura.
Deja ma lasa rece ideea de a cumpara alte mulinete. Ce am isi fac treaba foarte bine.
O sa vine si o bijuterie candva, inca nu e nevoie de asa ceva...
George si cand facem comparatii zic ca e normal sa comparam mere cu mere si prune cu prune , nu sa incurcam lucrurile in mod deliberat doar ca sa ne argumentam punctul de vedere. Vreau sa zic ca atunci cand spun "zaion" sunt bagate automat la un loc si mulinete de 400 RON dar si mulinete de 2400 RON. Si daca cele ieftine se strica mai repede, asta nu automat inseamna ca zaionul e un material slab/prost si discutia poate continua ...
Ori poate consideram ca mulinetele din aluminiu sunt indestructibile in timp si se prezinta la fel si dupa 4-5 ani de exploatare ... Probabil ca mai mereu, adevarul este undeva la mijloc ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Oct 2015, 05:51

George1985 scrie:Cand cumperi o mulineta ca are sau nu probleme cu un amarat de rulment la galet e clar...cauti probleme.
Problema e sa nu te lase in mijlocul pescuitului! Ca fasaie galetul... Astea sunt alte chestii care nu mai tin de pescuit.
Fasaitul indica o problema tehnica .La mulinete cu pretentii de pretz ,peste 1000 de lei mi se pare total aiurea ca dupa nici un an de folosinta normala sa umbli sa cauti un upgrade la rulmentul de la galet..Sa nu mai vorbim de ''carait''...

.

Scrie răspuns