naluci homemade

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Rafy
utilizator nou
utilizator nou

naluci homemade

Mesaj de Rafy » 04 Dec 2009, 17:16

salutare,
De curand m-am apucat sa fac voblere si spinnerbaituri si am cateva intrebari :)
1. Voblerele le fac din lemn de balsa si le acopar cu solutie de diluant d209 si pahare de plastic, dar dupa ce le dau mai multe straturi nu pot sa le vopsesc cu tempera si nici cu marker nu merge prea bine :? ce fel de vopsea pot folosi?
2.la voblere folosesc o sarma de otel cam rigida si daca o decalesc la aragaz devine mai maleabila dar se rupe foarte usor, pot sa o folosesc si normal, dar e mai greu de indoit, ce pot face sa fie mai maleabila fara sa se rupa?
3.am inceput sa fac si spinnerbaituri, dar nu stiu ce raport ar trebui sa fie intre marimea paletei si greutatea jigului, deja am facut vreo 3 care nu merg bine :evil:
4. fac spinnerbaiturile cu twister normal dar vreau sa incerc si cu skirt de cauciuc, de unde pot sa fac rost de asa ceva?
5. de unde pot face rost de palete pentru rotative/spinnerbait in romania, pentru ca nu pot sa fac comanda de pe site-uri straine? :(
astept raspunsurile voastre, multumesc anticipat! :)

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 04 Dec 2009, 17:44

Palete gasesti la G--o Poti sa folosesti sarma ptr proteze dentare 30m aprox 20ron

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 04 Dec 2009, 18:48

Sarma dentara este o alegere buna
La capitolul vopsit incearca sa-l slefuiesti inainte de vopsire cu smirghel cat mai fin, vopseaua de orice fel adera mai bine.

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 04 Dec 2009, 18:50

Lacul-cel mai bun e lacul epoxidic,cauta-l la fabricile de vopsea,deci nu in magazin.Vopsele-pt. inceput poti sa folosesti spraiuri de la magazinele de piese auto.Sarma -poate ar trebui sa incerci una mai subtire.Spinerbaituri-incearca la inceput cu o singura paleta mica nr.1 sau 2 si un jig de 5g.Skirturi-nu prea se merita ,poti sa faci din elastic de la mercerie.Paletele-de la gipo,sant copii dupa meppsuri,ruginesc repede,suficient de bune.

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 04 Dec 2009, 19:16

pentru ocheti poti folosi nichelina mai groasa(e materialul acela din care se fac rezistentel,pentru resou de ex.) este usor de prelucrat si nu rugineste.paletele pentru spinebait ti le poti face singur din alama sau inox...nu sunt pretentioase de loc,un pic sa le indoi si se invart(decupezi tabla,iei o bila mai mare, pui placuta pe o bucata de plumb,bila deasupra si un ciocan sanatos si pac ...dupa care la polizor)
vopsele auto si cum a zis cineva inainte dai cu un pic de smirghil.
dupa vopsire eu dau cu rasina epoxidica din doua componente transparenta cu uscare rapida marca JIP sau ATC.nu au miros deloc.
eu zic ca o sa-ti dai seama repede ce si cum si dupa ce vei avea si primele capturi cu ale tale....SENZATII
spor la treaba!
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 04 Dec 2009, 20:45

Edi, la spinnerbait-uri am folosit paleta de 2 si jig de 17 gr. si merge chiar bine. La fel paleta de 2 si jig de 7 gr., iar la fel de bine... :wink:
Paletele le poti comanda de la cabela's sau basspro prin intermediarii care aduc de acolo. Eu aproape in fiecare luna iau cate ceva de acolo... :wink:

Rafy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Rafy » 04 Dec 2009, 22:03

@mariush: eu folosesc deocamdata un lac de barci, mi se pare bun dar se usuca cam intr-o zi iar eu dau 3-4 straturi, deci 3-4 zile :shock:, rasina epoxidica o pui cu o pensula sau scufunzi voblerul in ea? cu pensula cred ca raman urme pe vobler si acoperirea nu e uniforma :?, o sa incerc si metoda cu paletele din tabla sa vad ce iese :wink:

o sa trec maine pe la gipo sa vad cum sunt paletele alea, sarma am gasit pana la urma mai subtirica de 0.6 si este mai usor de indoit si sprayuri auto o sa cumpar maine cred :D

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Dec 2009, 22:06

Gasiti aici cam tot ce trebuie pentru lure building. :D

razvi
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de razvi » 04 Dec 2009, 22:16

:lol: Ce fain arata.. Parca ar fi jucarii :D .. Jucarele pentru SILUREI, ESOXINE si prietenii lor 8)

Pacat, ca multe din ele, inca nu se gasesc pe la noi, doar pe baza de comanda E-COMERCE :(
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

Rafy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Rafy » 04 Dec 2009, 22:17

:shock: pacat ca nu am card ca sa pot cumpara de pe site-ul ala :(

Scrie răspuns