naluci homemade
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
nu te gandi la chit ca la ceva foarte gros care sa iti acopere acele detalii de pe vobler.iovys scrie:Chitul nu am vrut sa-l folosesc pentru ca am dat niste forme voblerului, care nu vreau sa se acopere(mi-e frica ca o sa se acopere si cu vopsea). O sa vad ce o sa iasa pana la urma...
eu foloseam si folosesc in continuare o solutie de spritzchit sau chit de cutit se mai numeste,diluat in diluant nitro si in care scufund de mai multe ori voblerele pana obtin un strat suficient de gros si rezistent (de cele mai multe ori, de trei ori este suficient, dar asta depinde de cat de ingrosata este solutia)
intre fiecare strat-imersare, las sa se usuce bine stratul anterior dupa care fac o mica slefuire cu hartie extrafina gr 400-800 pentru eliminarea oricariu por sau impuritate de praf.
stiu ca la inceputuri (vorbesc din experienta mea) vrei sa vezi produsul final cat mai repede,dar daca sari peste anumite etape, de cele mai multe ori cele de uscare totala intre straturi de chit, solutie plastica, sau vopsele, finalitatea o sa fie proasta sau foarte proasta.
sfat - mai multa rabdare,mult mai multa rabdare daca vrei sa scoti un produs foarte bun
altfel, exista magazine

- semlecangheorghe
- veteran
nu mai rețin de care este fiindcă pe cutia de tabla nu se mai vede nimic.semlecangheorghe scrie:Adiwolf,chitul pe care il folosesti este acrilic, pentru lemn, sau din altul,universal?
din ce știu, sigur nu este un kit special de lemn (lucrez cu lemnul și aveam posibilitatea sa folosesc asa ceva, însa nu este bun)
îmi aduc aminte ca atuncea când am cumpărat am cerut un chit pt metale care se folosește în industria auto înainte de vopsire.
atenție a nu se confunda cu acel chit bicomponent cu întăritor care se folosește atuncea când mai lovești o mașina ceva, nu este din aceeași gama.
este un chit de cuțit de culoare gri.
- silvian2007
- junior
.
De constructia voblerelor m-am apucat si eu in urma cu ceva vreme dar din lipsa de timp, nu am mai continuat asa cum as fi vrut.Oricum, nu e timpul pierdut.Iti recomand sa nu mai folosesti paharele alea diluate ca nu faci treaba cu ele.Tot asa am facut si eu la inceput si mi-a iesit un bors.
Dupa ce mi-am mai format mana la modelarea voblerelor, am citit undeva sa folosesc spritchitul auto, asa ca in momentul in care terminam de modelat un vobler, il scufundam de vreo 3 ori in aceasta substanta diluata 50%, dupa fiecare dintre aceste procese, lasand voblerul la uscat si slefuindu-l cu hartie abraziva fosrte fina, asa cum ai citit si mai inainte.
Nu m-am complicat deocamdata sa folosesc vopseluri cu pretentii si am ales sa folosesc un tipar cromatic cat mai simplu si totodata des intalnit, bazandu-ma pe cateva sticlute de oja, din alea cumparate cu 1 leu de la 38.000.Am luat totul ca pe o joaca pana am prins primul peste... si pe al doilea si al treilea si tot asa.o sa incerc sa pun aici cateva poze si cu materialele folosite si cu unul din voblerele reusite si prinzatoare alaturi de pestii prinsi.
Oricum, mult succes in ceea ce incerci sa faci.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=10059
Aici gasesti cateva poze cu un vobler si capturile sale.
Dupa ce mi-am mai format mana la modelarea voblerelor, am citit undeva sa folosesc spritchitul auto, asa ca in momentul in care terminam de modelat un vobler, il scufundam de vreo 3 ori in aceasta substanta diluata 50%, dupa fiecare dintre aceste procese, lasand voblerul la uscat si slefuindu-l cu hartie abraziva fosrte fina, asa cum ai citit si mai inainte.
Nu m-am complicat deocamdata sa folosesc vopseluri cu pretentii si am ales sa folosesc un tipar cromatic cat mai simplu si totodata des intalnit, bazandu-ma pe cateva sticlute de oja, din alea cumparate cu 1 leu de la 38.000.Am luat totul ca pe o joaca pana am prins primul peste... si pe al doilea si al treilea si tot asa.o sa incerc sa pun aici cateva poze si cu materialele folosite si cu unul din voblerele reusite si prinzatoare alaturi de pestii prinsi.
Oricum, mult succes in ceea ce incerci sa faci.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=10059
Aici gasesti cateva poze cu un vobler si capturile sale.
Am incercat toate substantele care mi-au trecut prin mana. De la mingi de ping pong, pahare, propionat pana la diverse lacuri din magazine....
M-as intoarce la mingile de ping pong, dar pe aici nu mai gasesc dinalea de duzina decat orange... cele albe la 1-2lei bucata nu ma mai intereseaza. Am avut succes si cu paharele... n-am avut problemele descrise de unii dintre membri... solutia se branzeste in functie de diluantul folosit... am incercat la tot ce am facut diferiti diluanti... si calitatea finisajului si solutiei poate diferi considerabil de la un diluant la celalalt.
Momentan folosesc pelete de propionat, iar dupa prea multi ani de testari am reusit sa ajung sa-l folosesc si pe post de top coat... lucios din cale afara.
Pentru cei care nu stiu... propionatul este ceea ce folosesc si cei de la rapala pentru toate straturile voblerelor din balsa.
Singura problema este ca propionatul nu se gaseste pe toate rafturile. Ultima oara mi-am cumparat de la un prieten din Suedia.
Cu la fel de mare succes am folosit si Ecolac de la Kober... un polimer pe baza de apa, care pescuitului speciilor de la noi face fata cu brio... Nu stiu in ce masura face fata pescuitului stiucii, dar pentru naluci de avat/pastrav/clean in straturi suficiente este clasa intai. Singurul lui defect este ca se usca mai greu si dureaza mai mult stratificarea decat ar dura cu substante pe baza de diluanti.
O sa mai postez de curand niste articole pe wsbteam.com cu niste paternuri interesante foarte usor de facut
M-as intoarce la mingile de ping pong, dar pe aici nu mai gasesc dinalea de duzina decat orange... cele albe la 1-2lei bucata nu ma mai intereseaza. Am avut succes si cu paharele... n-am avut problemele descrise de unii dintre membri... solutia se branzeste in functie de diluantul folosit... am incercat la tot ce am facut diferiti diluanti... si calitatea finisajului si solutiei poate diferi considerabil de la un diluant la celalalt.
Momentan folosesc pelete de propionat, iar dupa prea multi ani de testari am reusit sa ajung sa-l folosesc si pe post de top coat... lucios din cale afara.
Pentru cei care nu stiu... propionatul este ceea ce folosesc si cei de la rapala pentru toate straturile voblerelor din balsa.
Singura problema este ca propionatul nu se gaseste pe toate rafturile. Ultima oara mi-am cumparat de la un prieten din Suedia.
Cu la fel de mare succes am folosit si Ecolac de la Kober... un polimer pe baza de apa, care pescuitului speciilor de la noi face fata cu brio... Nu stiu in ce masura face fata pescuitului stiucii, dar pentru naluci de avat/pastrav/clean in straturi suficiente este clasa intai. Singurul lui defect este ca se usca mai greu si dureaza mai mult stratificarea decat ar dura cu substante pe baza de diluanti.
O sa mai postez de curand niste articole pe wsbteam.com cu niste paternuri interesante foarte usor de facut

- Bogdan_Alex
- veteran
eu banuiesc, ca se poate intampla pielita aia si din cauza diluantului din spray care ataca straturile date initial. dar,cum au zis si altii, cu cat e mai uscat cu atat riscul e mai mic.iovys scrie:Peste solutia de pahare am dat cu spray auto si sa facut ca o pielita(adica dupa ce decojesti un ou fiert, el mai are o pielita alba moale), cam asa arata solutia de pahare. Probabil din cauza ca nu a fost uscata suficient.