naluci homemade

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 31 Dec 2009, 18:00

[quote="kuintautti"]propionat alb[/quote]
Daca ai adus in topic acidul propionic, da mai multe detalii.
Sau il folosim combinat cu ceva? Propionat de eritromicina, sa nu faca pestii infectii in urma inteparii? Sau testosteron propionat, ca sa facem din vobler un culturist? si sa atragem femelele pestilor cu el?
Eu vreau ca prim strat, pt intarire(a voblerului, nu altceva), ceva care sa patrunda in lemn, sa nu acopere detaliile(am cioplit ceva pana l-am adus la forma dorita)
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
La multi ani tuturor!

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 02 Ian 2010, 13:07

Gata! Daca nu a zis nimeni nimic am dat cu super glue.

Rafy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Rafy » 02 Ian 2010, 17:53

super glue e bun, intra bine in lemn si se intareste da eu tot dau inca 3-4 straturi de pahare diluate :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Ian 2010, 18:52

Se mai poate folosi si chit pentru lemn,culoare alba,care este destul de dur cind se intareste si culoarea alba,ramasa dupa slefuire asigura o baza buna pentru a scoate in evidenta orice vopsea aplicata ulterior.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 02 Ian 2010, 19:04

Solutia de pahare am folosit-o si nu am fost multumit de ea, de aceea am vrut si alte pareri. Se poate sa fi fost eu de vina pentru ca nu am lasat sa se usuce bine, dar la vopsire sa decojit si a venit jos de pe vobler.
Multumesc celor care au raspuns.

Rafy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Rafy » 03 Ian 2010, 20:15

iovys scrie:Solutia de pahare am folosit-o si nu am fost multumit de ea, de aceea am vrut si alte pareri. Se poate sa fi fost eu de vina pentru ca nu am lasat sa se usuce bine, dar la vopsire sa decojit si a venit jos de pe vobler.
Multumesc celor care au raspuns.
probabil ca nu s-a uscat de tot si diluantul a topit vopseaua, am patit si eu asa :evil:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Ian 2010, 15:05

semlecangheorghe scrie:Se mai poate folosi si chit pentru lemn,culoare alba,care este destul de dur cind se intareste si culoarea alba,ramasa dupa slefuire asigura o baza buna pentru a scoate in evidenta orice vopsea aplicata ulterior.
buna, chiar foarte buna aceasta solutie, mai ales pentru voblere mai mari, pentru stiuca, salau,..
Solutia de pahare am folosit-o si nu am fost multumit de ea, de aceea am vrut si alte pareri. Se poate sa fi fost eu de vina pentru ca nu am lasat sa se usuce bine, dar la vopsire sa decojit si a venit jos de pe vobler.
cu siguranta ai gresit undeva
nu ai respectat timpul de uscare (greseala frecventa la inceput)
sau nu ai respectat compatibilitatea substantelor si vopselurilor aplicate pe vobler.

solutia cu plastic topit in diluant o aplic frecvent la voblerele e dimensiuni mici dar si la voblerele de dimensiuni mari dupa ce am finisat stratul de chit

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 04 Ian 2010, 16:53

Eu am folosit in loc de pahare topite, mingi de pingpong topite si a fost mai mult decat Ok.
Nu am facut prea multe voblere pentru ca mi s-a terminat timpul liber, dar la ultimele foloseam pe lemn un lac pentru intarit aripile din balsa ale aeromodelelor. Era bestial, dar nu se gaseste decat in magazinele de profil, care daca nu ma insel sunt 2 in Romania. Unul la Bucuresti si unul la Botosani.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 04 Ian 2010, 17:32

Peste solutia de pahare am dat cu spray auto si sa facut ca o pielita(adica dupa ce decojesti un ou fiert, el mai are o pielita alba moale), cam asa arata solutia de pahare. Probabil din cauza ca nu a fost uscata suficient.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 04 Ian 2010, 17:34

Chitul nu am vrut sa-l folosesc pentru ca am dat niste forme voblerului, care nu vreau sa se acopere(mi-e frica ca o sa se acopere si cu vopsea). O sa vad ce o sa iasa pana la urma...

Scrie răspuns