discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
SF
- veteran

SVF scrie:Nu stiu daca iti mai aduci aminte Radule,dar in 2010 cand au aparut mulinetele astea,mi-am luat una de pe Tacklewarehouse.Cat am fost de incantat de ea la inceput,dupa cateva partide mi-am dat seama ca era o mulineta proasta.De altfel foarte repede i s-au barbierit cativa dinti la roata melcata.Mai am si acum tamburul,restul pieselor le-am aruncat.
Era odata un topic , "mulinete cu raport de recuperare mare"

, daca ma ascultai ....
ps. nu am stat sa vad daca o cazut yenu , da-s scaderi masive in Asia , Japan in speta

, si la mosoare !
-
SVF
- veteran

SF scrie:
Era odata un topic , "mulinete cu raport de recuperare mare"

, daca ma ascultai ....
Da,asa-i.Ai avut dreptate cu sistemul de la Okuma.

-
old_radu
- veteran

SVF scrie:Nu stiu daca iti mai aduci aminte Radule...
...stiam ca ai avut o mulineta "de viteza" care te-a dezamagit , dar nu am mai retinut modelul
...oricum , de un lucru sunt convins si anume , mulinetele "high speed" sunt suprasolicitate si ar trebui sa aiva un mecanism mult mai "solid"
...la avat chiar este nevoie de o mulineta cu rezistenta sporita la "travaliu" ....mai ales in anumite situatii

-
Goldelian
- senior

Cu Okuma Trio 30s am avut si eu ceva probleme la inceput....am trimis-o de 2 ori la ''garantie''...odata ca s-a rupt arcul de la pick-up si odata pt ca imi intra firul pe langa galet. Am fost dezamagit pt ca nu avea nici un an si deja aveam probleme cu ea, DAR incep sa prind tot mai multa incredere in ea. Spun asta pt ca am folosit-o tot mai des si am avut ceva driluri cu pesti ce au cantarit 3- 6kg, cu frana stransa, mulineta descurcandu-se excelent.
Chiar ieri am iesit la pescuit si ma uitam la mulineta gandind ca,chiar daca a avut cele 2 mici probleme e o mulineta destul de buna. Mulineta merge excelent, ''ruleaza'' fara sa scoata niciun zgomot ,si zic eu ca pana l-a urma nu m-am intepat dand la momentul achizitie 170lei.

-
George1985
- veteran

-
Goldelian scrie:Cu Okuma Trio 30s am avut si eu ceva probleme la inceput....am trimis-o de 2 ori la ''garantie''...odata ca s-a rupt arcul de la pick-up si odata pt ca imi intra firul pe langa galet. Am fost dezamagit pt ca nu avea nici un an si deja aveam probleme cu ea, DAR incep sa prind tot mai multa incredere in ea. Spun asta pt ca am folosit-o tot mai des si am avut ceva driluri cu pesti ce au cantarit 3- 6kg, cu frana stransa, mulineta descurcandu-se excelent.
.

O mica intrebare, de ce ti frana stransa la exemplare de 3-6kg?
-
Goldelian
- senior

Nu ma astept sa prind tot timpul exemplare de 3-6kg, dar cand pescuiesc intre copaci sau cioate daca as avea frana mai slaba , la un eventul dril pe langa faptul ca nu as avea sanse sa aduc pestele( avat sau salau)pe mal cu siguranta mi-as lua la revedere de la vobler sau guma.
-
SVF
- veteran

Goldelian scrie:Cu Okuma Trio 30s am avut si eu ceva probleme la inceput....am trimis-o de 2 ori la ''garantie''...odata ca s-a rupt arcul de la pick-up si odata pt ca imi intra firul pe langa galet.
Nu cred ca cineva ar avea nevoie de stres cand pe piata sunt alte mulinete mai bune.Problema cu firul am avut-o si eu si am rezolvat-o din saibe,oricum nu as mai cumpara asa ceva inca o data.
-
arhanghelu
- utilizator nou

George1985 scrie:Mi-e greu sa recomand ceva anume, mai ales in bani astia.
Eu pe Dunare am nevoie de viteza si putere, am nevoie de lanseuri lungi de 50-60 metri, nu totdeauna.
Cred ca o sa trec la un Cormoran de 4000 in curand, care nu prea are legatura cu spiningul. Iar de cand am inceput sa folosesc cicade, pescuind in curent puternic cum este la canalul "apa calda" este nevoie de mulineta durabila sau ceva mai ieftin de la care sa n-am pretentia sa tina mai mult de un an.
De asta am intrebat despre naluci, fir, distanta la care pescuiesti etc.
Voi pescuii numai pe dunare la avat in curent mediu-puternic, fir 0,16-0,19 si cu orice(cicade, thril.....etc) ar putea sa-mi aduca un avat la capatul liniei.
-
arhanghelu
- utilizator nou

Zamfi scrie:Hmm...La 250 lei este mai greu un pic .Eventual o Ecusima de 3000 .Sau ,stiu eu , Cabelas Tournament de 2500-3000 daca o gasesti pe la baieti . Cormoranele bune sar si alea de 400 ...Ma refer la mulinete noi .
Am hotarat sa-mi suplimentez bugetul pana la 450-500 lei pentru ca vreau sa-l prind pe nenorocitul(avatu') care intr-o seara m-a dat cu cracii in sus cu tot cu scaun, pescuiam la feeder pe dunare si a facut un plonjon foarte aproape de locul unde ma aflam. Din acel moment avatii au devenit dusmanii mei pentru totdeauna.

-
George1985
- veteran

-
Pentru cicade ai nevoie de echipament rezistent,mai ales daca nu lucrezi pe verticala!
Thrilul poti sa-l folosesti cu orice mulineta.
Eu am un Trabucco Xenos xos 3000, dar incerc sa-l feresc de cicade pe curent si la pescuit de viteza tot cu cicade sau rotative mari.
In aproximativ 250 ron aici as trage un ochi, daca poti sa le vezi in magazin e si mai bine!
http://www.xxx.ro/produs/11171/Muline ... bucco.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-cor ... -9755.html
Daca nu Daiwa Exceler 3000,orice varianta. Chiar si sh daca este in stare foarte buna.