Mulinete pentru avat

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Re: Mulinete pentru avat

Mesaj de Zamfi » 01 Feb 2013, 22:16

Hmm...La 250 lei este mai greu un pic .Eventual o Ecusima de 3000 .Sau ,stiu eu , Cabelas Tournament de 2500-3000 daca o gasesti pe la baieti . Cormoranele bune sar si alea de 400 ...Ma refer la mulinete noi .
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 01 Feb 2013, 23:11

[quote="George1985"]Am gasit o zona in care doar la distanta asta am luat, si era lanseul si atacul, de multe ori la contactul cu apa, iar la Cernavoda la "apa calda" te invit la un pescuit pe curentul de acolo, la avat sa vezi ce repede iti schimbi parerea!
Sunt zone si zone, in unele ai atac la 3 metri de mal si zone unde ai nevoie de distanta, cel putin pe Dunare. Si iti garantez cu un echipament bun puti sa faci foarte multe lanseuri cu o naluca de 17-26 grame (cicade SP) sau o oscilanta de 16-25 grame din modelele tip "oblete". Un fir textil de 0.14-0.16 este suficient.[/quo

Multumesc de invitatie George dar am si eu pe aici pe unde sa caut avatul in curent http://www.youtube.com/watch?v=cI36fgRFocw

Raman totusi la parerea mea ca de cele mai multe ori avatul se prinde la distante mai mici de lansare uneori chiar langa mal , foarte important daca sunt structuri in apa , pe Dunare de exemplu orice copac , creanga( astea nu sunt in larg) trebuie periate , intotdeauna tin cativa avati in jur .

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 02 Feb 2013, 08:46

Sunt perfect de acord cu tine, dar mai sunt si exceptii :wink:
Mai e o chestie, la distanta avatul nu este chiar asa de "atent" la naluci, daca este si grupat, atunci e un pescuit spectaculos 8)

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 02 Feb 2013, 09:19

Am vazut la big xxx o mulineta okuma speciala pt avat. Adica are hispeed
Este in buget tau

Sper sa nu-mi cenzureze siteul
pescar particular

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 02 Feb 2013, 09:37

catalin66 scrie:George , cati avati ai prins pe la 50-60 m de mal ca eu in vreo 6 ani de acum de spinn , nu stiu daca am luat un singur peste la asa distanta , tot aud povestea asta cum ca pe Dunare trebuie lansat la mama naibi , vad si eu avati sarind departe (de obicei sariturile astea sunt rare si dipersate)incerc sa dau cat mai departe dar culmea prind pe traseul de recuperare , foarte aproape de mal . Si mai e o chestie ,cate lanseuri de astea la 60m poti baga intr-o partida de 2-3 ore?
Daca in distanta aia exista vreun prag in care atatca avatul sigur vei prinde la distanta ... asa ca daca e nevoie lansezi si pana acolo :)

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Feb 2013, 10:28

viorel. scrie:Am vazut la big xxx. Ro o mulineta okuma speciala pt avat. Adica are hispeed
Este in buget tau

...am "dibuit" mulineta , cred ca despre asta e vorba : http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 13607.html
...pare un model interesant si review-urile , chiar si de pe alte site-uri , o recomanda .
...daca nu ai preconceptia ca (mai) ieftin inseamna (neaparat ) prost , cred ca merita incercat la banii aia.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Feb 2013, 13:19

Nu stiu daca iti mai aduci aminte Radule,dar in 2010 cand au aparut mulinetele astea,mi-am luat una de pe Tacklewarehouse.Cat am fost de incantat de ea la inceput,dupa cateva partide mi-am dat seama ca era o mulineta proasta.De altfel foarte repede i s-au barbierit cativa dinti la roata melcata.Mai am si acum tamburul,restul pieselor le-am aruncat.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... =0#p297457
O mulineta de care eu am fost multumit a fost Shimano Exage 2500 care a facut fata la ceva avati imbracati, scosi din curent puternic.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Feb 2013, 13:32

SVF scrie: O mulineta de care eu am fost multumit a fost Shimano Exage 2500 care a facut fata la ceva avati imbracati, scosi din curent puternic.
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 02 Feb 2013, 13:36

old_radu scrie:
viorel. scrie:Am vazut la big xxx. Ro o mulineta okuma speciala pt avat. Adica are hispeed
Este in buget tau

...am "dibuit" mulineta , cred ca despre asta e vorba : http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 13607.html
...pare un model interesant si review-urile , chiar si de pe alte site-uri , o recomanda .
...daca nu ai preconceptia ca (mai) ieftin inseamna (neaparat ) prost , cred ca merita incercat la banii aia.
Am vrut sa cumpar mulineta asta, dar m-am linistit destul de repede, nu este cu mult mai buna decat Okuma Zeon, care este mult mai ieftina!

Nu este o mulineta pentru spining neaparat,dar este bine facuta
http://www.totalfishing.ro/mulineta-cor ... -9757.html

La vreo 300-350 ron poti sa te orientezi la un Trabucco Xenos in varianta 3000 8)

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Feb 2013, 13:50

SVF scrie: O mulineta de care eu am fost multumit a fost Shimano Exage 2500 care a facut fata la ceva avati imbracati, scosi din curent puternic.
Din neatentie am scris Exage :oops: ,dar vroiam sa fac referire la Shimano Sedona.Oricum le-am avut pe amandoua si ambele si-au facut treaba foarte bine la cat au costat.Adica se incadreaza la banii tai. :wink:

Scrie răspuns