Mulinete pentru avat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Mulinete pentru avat
Daiwa de 3000 este sensibil mai mare ca un Shimano. Oricum este o mulineta buna...daca fac rost de bani o iau eu 

Ehee , sa fiu eu sanatos cati avati am prins mulinand incet si foarte incet , ba am prins si tinand voblerul blocat in curent si interesant , au fost si cei mai mari . E adevarat ca sunt situatii cand trebuie sa-i dai mai abitir la manivela ca sa-i scoti din plictiseala dar depinde si cu ce naluca dai si de curentul apei in locul respectiv .anem scrie:viteza dorita o poti obtine pur si simplu mulinand mai rapid ... am prins o gramada de avati cu mulineta de 1000 care avea o recuperare de vreo 5:1 si care datorita tamburului mic recupera putini cm pe tura ...
plus ca cel putin teoretic, o mulineta cu un raport de recuperare mai mic tine mai mult si e ceva mai puternica
mult timp am folosit un Exceller de 3000 la avat care parca are raportul de 4,7:1 (nu sunt convins ca tin bine minte).
-
- utilizator nou
Sunt putin in ceata. Ce am inteles eu pana acum este ca o mulineta buna pentru avat are raportul de recuperare 5:1 si marimea intre 3000-4000.
-
- utilizator nou
Va rog sa-mi spuneti si mie ce mulinete(marca si model) folositi dumneavoastra in general pentru pescuitul avatului. 

in functie de lanseta cu care pescuiesc una din urmatoarele:arhanghelu scrie:Va rog sa-mi spuneti si mie ce mulinete(marca si model) folositi dumneavoastra in general pentru pescuitul avatului.
Daiwa Exceller 3000 (modelul ala mai vechi)
Shimano Twin Power FB 2500
Shimano Biomaster FB 2500
Daiwa Advantage 1500 (modelul gri cu ceva rosu pe el)
nu stiu ce raport de recuperare are fiecare dar le poti gasi pe net.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Eu folosesc Shimano Stradic 2500 FI (recuperare 6.0:1) si Shimano Technium 4000 FC (recuperare 4.8:1), evident cu lansete diferite.arhanghelu scrie:Va rog sa-mi spuneti si mie ce mulinete(marca si model) folositi dumneavoastra in general pentru pescuitul avatului.

Eu am folosit azi ,printre gheturi
un Stradic de 3000 . ..Nu am prins nimic! 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- George1985
- veteran
Mi-e greu sa recomand ceva anume, mai ales in bani astia.
Eu pe Dunare am nevoie de viteza si putere, am nevoie de lanseuri lungi de 50-60 metri, nu totdeauna.
Cred ca o sa trec la un Cormoran de 4000 in curand, care nu prea are legatura cu spiningul. Iar de cand am inceput sa folosesc cicade, pescuind in curent puternic cum este la canalul "apa calda" este nevoie de mulineta durabila sau ceva mai ieftin de la care sa n-am pretentia sa tina mai mult de un an.
De asta am intrebat despre naluci, fir, distanta la care pescuiesti etc.
Eu pe Dunare am nevoie de viteza si putere, am nevoie de lanseuri lungi de 50-60 metri, nu totdeauna.
Cred ca o sa trec la un Cormoran de 4000 in curand, care nu prea are legatura cu spiningul. Iar de cand am inceput sa folosesc cicade, pescuind in curent puternic cum este la canalul "apa calda" este nevoie de mulineta durabila sau ceva mai ieftin de la care sa n-am pretentia sa tina mai mult de un an.
De asta am intrebat despre naluci, fir, distanta la care pescuiesti etc.
George , cati avati ai prins pe la 50-60 m de mal ca eu in vreo 6 ani de acum de spinn , nu stiu daca am luat un singur peste la asa distanta , tot aud povestea asta cum ca pe Dunare trebuie lansat la mama naibi , vad si eu avati sarind departe (de obicei sariturile astea sunt rare si dipersate)incerc sa dau cat mai departe dar culmea prind pe traseul de recuperare , foarte aproape de mal . Si mai e o chestie ,cate lanseuri de astea la 60m poti baga intr-o partida de 2-3 ore?
- George1985
- veteran
Am gasit o zona in care doar la distanta asta am luat, si era lanseul si atacul, de multe ori la contactul cu apa, iar la Cernavoda la "apa calda" te invit la un pescuit pe curentul de acolo, la avat sa vezi ce repede iti schimbi parerea!
Sunt zone si zone, in unele ai atac la 3 metri de mal si zone unde ai nevoie de distanta, cel putin pe Dunare. Si iti garantez cu un echipament bun puti sa faci foarte multe lanseuri cu o naluca de 17-26 grame (cicade SP) sau o oscilanta de 16-25 grame din modelele tip "oblete". Un fir textil de 0.14-0.16 este suficient.
Sunt zone si zone, in unele ai atac la 3 metri de mal si zone unde ai nevoie de distanta, cel putin pe Dunare. Si iti garantez cu un echipament bun puti sa faci foarte multe lanseuri cu o naluca de 17-26 grame (cicade SP) sau o oscilanta de 16-25 grame din modelele tip "oblete". Un fir textil de 0.14-0.16 este suficient.