mulinete,mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 16 Apr 2008, 13:24

Tristian

Nu ai avut niciodata agatzaturi? Daca da, cum se prezenta firul dupa ce ai incercat sa eliberezi naluca, tragand si tinand de tambur? S-au cam ingropat spirele banuiesc. Si cum a fost apoi primul lanseu?...Eu cred ca nu prea reusit.
Cand ziceam de SS Tournament, ma refeream la faptul ca sunt mulinete concepute exclusiv pt. piata americana si canadiana si sunt facute sa lucreze cu fir textil. Am avut Ryobi Zauber, similara cu Redarc. Dar titaniul de pe galet s-a dus dupa 2 luni de fishing. Pe cand, ma repet, Daiwa are galetul din Siliciu Carbonic - similar cu inelele de pe o lanseta k-lumea.
Daiwa SS Tournament, pe piata americana este DOAR 89 USD. Ar fi cool sa ai pe cineva acolo, sa ti-o trimita. Te mai costa vreo 20 USD, maxim 30. Deci isi merita banii. Ia legatura cu Jean Scurtu de pe forumul de spining, si poate te ajuta el sa intri in posesia uneia.

Stima 8)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Apr 2008, 14:23

hunting_xxx scrie: dar ma crezi ca am tinut in mana mulinete Shimano cu jocuri mult mai mari ?
Apropo. Intentionez sa imi iau inca o SS - 1600-le...
Io te cred . Rezulta insa ca jocurile alea nu influenteaza definitiv .

Parere strict personala . Galeturile de la Daiwa mi se par mai putin reusite decit Shimano . Trebuie mai des curatate , inceteaza sa se invirta mult mai des decit Shimano . La un pescuit asa mai nervos , uzura pe fir ii vizibila cu ochiu liber dupa doua partide .
Rulmentu din galet de la un Capricorn 4500 J s-o rupt in 3 bucati dupa 3 luni , cu naluci de 40 gr.Era in garantie . Rulmentu din galet la un TP FB 5000 s-o bulit dupa 8 luni , naluci de max. 30 gr. . Era in garantie , l-am schimbat si dupa 3 luni s-o bulit iarasi . Am folosit mulineta asta mai mult decit Capricornu , ii drept ca exista diferenta de marime . Sa nu zic ca jocuri in TP la greu , insa aseaza firu bine , fara santuri , amindoua .
De ingropat firu , daca dai cu fir mai gros si la agatatura stringi frina si tragi de ea , angreneaza o cantitate mai mare de fir , si se cam ingroapa , la orice scula . Daca dai cu subtire , nu apuca sa se ingroape , se rupe . Pune 30-40 de lb chiar si pe o Saltiga sau Stella , trage si vezi cum se ingroapa .

In mod normal ar trebui sa comentez ceva in legatura cu ss-tournament , da cred ca am obosit in legatura cu subiectu , da numa cred hehe!!

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Apr 2008, 13:31

SF scrie: Rulmentu din galet de la un Capricorn 4500 J s-o rupt in 3 bucati dupa 3 luni , cu naluci de 40 gr.Era in garantie .

Fir Intins!!!
Rezulta ca zilele astea i-am mai dat un pic de folosinta , si auzeam asa un miriit usor care m-o determinat sa ma holbez putin prin galet . Nu am vazut nimic la prima vedere ( era clar ca sunetu venea din galet ) , dar cind recuperam fir iar miriia . Desfacut inca odata , privit mai cu atentie si gasit asta , intr-un fel de nisa minuscula , pe piesa care face legatura intre pick-up si rotor , in interior http://s271.photobucket.com/albums/jj14 ... C01950.jpg , care dadea ture pe acolo ca un asteroid ramas din rulmentu dinainte , si facea zgomot .

Fir Intins!!!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 20 Apr 2008, 13:46

@ SF...ai avut noroc ca numai a "miriit",era mai nasol daca se auzea un "carait".....he he :lol:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 20 Apr 2008, 18:37

old_radu scrie:@ SF...ai avut noroc ca numai a "miriit",era mai nasol daca se auzea un "carait".....he he :lol:
Sau si mai nasol era daca dupa "miriit" se mai auzea si un "latrat"... he he:D :D

D_ali
veteran
veteran

Re: mulinete,mulinete

Mesaj de D_ali » 14 Noi 2012, 16:12

Felicitari Edy! Jobenu' jos!

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 14 Noi 2012, 16:35

D_ali scrie:Felicitari Edy! Jobenu' jos!
:wink:

112foc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 112foc » 14 Noi 2012, 16:46

Tot respectul Edy!ce bine este cand iti deschide cineva ochii pe ce dai banii!

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 14 Noi 2012, 16:55

va las pe voi sa gasiti clonele la APPLAUSE si ECUSIMA sa nu intram si la alte modele, okuma, abu etc

Scrie răspuns