mulineta raport de recuperare mare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Spro Red Arc de 4000 aseaza firul perfect. Dar, ca si curiozitate, sunt sanse mai mari sa intre firul pe sub tambur (pescuiesc la waggler o gramada) decat la Daiwa Laguna. Care nu pare sa aseze firul atat de estetic dar la care nu am problema asta niciodata. Cred ca tine destul de mult de cum (nu) se rasuceste firul din cauza mulinetei.
Spro Red Arc = Ryobi Zauber deci probabil aseaza firul la fel.
Spro Red Arc = Ryobi Zauber deci probabil aseaza firul la fel.
T.Adrian scrie:Cu ceva intarziere vine si raspunsul. Iti trebuie 6-7 rotatii la Supreme-ul de 35 sa duci tamburul la o tura completa sus-jos. Sper sa te ajute.T.Adrian scrie:Sa ajung acasa si iti spun.bogdan82 scrie:T.Adrian imi poti spune te rog cate rotatii de manivela iti trebuie la Supreme pt a urca tamburul(de la punctul minim unde incepe sa-si schimbe sensul la cel maxim unde de asemnea isi schimba sensul) si pt a-l cobori?
Multzam de raspuns...e foarte bine atunci, aseaza firul super OK. Oscileaza f lent tamburul.
Sorin...dupa cat de lenta este oscilatia, ar trebui sa-l aseze destul de bine. Dar eu unul, n-am mulineta si m-am jucat cu ea prea putin sa-mi fac o parere pertinenta....conteaza bineinteles si alte chestii...dar cam cum oscileaza tamburul si rotatia rotorului sunt cam cele mai importante...Asta este principala problema cu producatorii mai mici de scule...ca probabil nu investesc prea mult in cercetare...si sunt anumite lucruri destul de simple(cum ar fi floating shaftul la shimano sau Twist Buster la daiwa) care imbunatatesc performantele semnificativ...dar care trebuiesc descoperite. Cred ca corelatia asta dintre cum se invarte rotorul si cum oscileaza tamburul necesita o cercetare f amanuntita si teste destul de riguroase...si cam multi o dau in bara la capitolul asta...am vazut asa multe mulinete care pun firul in valuri dar cu corpul din metal si alte chestii care cam palesc in comparatie cu importanta aranjarii firului.