mulineta raport de recuperare mare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 20 Dec 2010, 15:45

Practic wormshaft-ul e un reductor,desi poate e cam improprie denumirea in cazul asta.Oricum se cam aseamana cu reductoarele globoidale,unde toate spirele melcului sunt active si angreneaza simultan cu dintii rotii melcate. Drept urmare, acestea sunt capabile sa preia sarcini foarte mari, inclusiv sa functioneze în regimuri de lucru cu socuri.Pentru mine e clar,sper ca am inteles bine.Mersi Bogdane inca o data :wink:
Revenind la EOS Okuma si nu numai, aici:
http://www.youtube.com/watch?v=8DjQvsOF ... re=related

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 20 Dec 2010, 23:47

Okumele sunt foarte fiabile in timp insa EOS-ul ala desi zic ei ar fi revolutionar nu aseaza firul bine. Daiwele au mecanismul ala clasic cu rotite si cu toate astea aseaza firul mult mai bine decat okumele. Una peste alta wormshaft e cel mai bun si nu are moarte!! bate si EOS-ul si schnekul si rotitele clasice.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 21 Dec 2010, 11:34

7 pagini de peripetii prin lumea mosoarelor , misto :D

1. degeaba ai nu stiu ce angrenaj smecher si revolutionar daca te numesti Okuma , Cormoran , Dam sau mai stiu io cum

2. nu incetez sa ma minunez de fiecare data cand cineva oricine pretinde un mosor puternic , din angrenaje otel si cat mai metalos asa , insa tre sa fie cam asa de usor ca altu cu mai putin metal , cel putin in carcasa

3. ma costa sa inteleg inversunarea celui plecat in urma mosorului indistructibil pentru 5-10 partide pe an .

4. 7 pagini despre mulinata viteza fara o vorba despre naluci , din minuscula experienta as zice ca fiecare naluca are un maxim punct sexy , si tre sa-l cauti la fiecare naluca , cu alte cuvinte cu 10 naluci poti prinde aceasi specie cu 10 viteze de recuperare distincte , ori asta nu inseamna 10 mulinete diferite ,

5.aceste fiind spuse , si atata vreme cat nu s-o inventat mulineta cu schimbator de viteza , recomand userului Cryyst sa mulineze mai repede cu mosoru din dotare , in mod sigur nu o sa-i cada mana , parca zicea ca-i macho :lol:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 21 Dec 2010, 11:41

:D Cu schimbator de viteze nu s-a inventat, dar cu doua viteze de oscilatie, da... :) :wink:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 21 Dec 2010, 11:43

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 21 Dec 2010, 11:49

Dupa butoanele alea multicolore, cred ca are si teletext ! O fii ea macara, dar are raport de recuperare foarte mic :roll: Hai mai Gabi, ca omul vrea o mulineta, nu vinci ! :lol:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 21 Dec 2010, 11:49

Mai sa fie... :lol: :lol:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 21 Dec 2010, 11:51

ANDREI RIGA scrie:
Dupa butoanele alea multicolore, cred ca are si teletext ! O fii ea macara, dar are raport de recuperare foarte mic :roll: Hai mai Gabi, ca omul vrea o mulineta, nu vinci ! :lol:
:lol: ... n-are nimic ca'i raportu' mic... o baga la 220, ai idee cum o mulina apoi ? pffffff
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Dec 2010, 11:53

[quote="elias"]
Desi mi-am comandat si eu ceva rapid ptr. la anu',un 6,2:1,cu 87,5cm pe recuperare,chiar si la avat nu e intotdeauna ceea ce trebuie.Depinde ce naluci folosesti si chiar si de locul in care dai.Motivul pentru care am ales cm astia in plus?Voblerele si lingurile de 28-35gr ce incerc sa le recuperez in locurile complicate de pe Olt.Probabil in cu totul alte conditii mi-ar fi fost suficient un 5,2:1 de exemplu.De fapt am si pescuit si prins avati frumosi cu asa ceva,dar voblerele nu depaseau 17gr.

@SF.
Pai vezi ca nu ai cetit ce zice tipu'asta referitor la naluci?Avea vreun rost sa dezvolt subectu? :lol: :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 21 Dec 2010, 11:59

SF scrie:
1. degeaba ai nu stiu ce angrenaj smecher si revolutionar daca te numesti Okuma , Cormoran , Dam sau mai stiu io cum
intrebarea mea : cum ar trebui sa te numesti ca producator de ,,mosoare" ca sa nu ai ,,degeabanu stiu ce angrenaj smecher si revolutionar " ?

ca sa aflam si noi fanul carui producator esti :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns