mulineta raport de recuperare mare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 22 Dec 2010, 14:12

@SF Crede-ma ca si eu as pescui cu echipament de 1-2 KG daca as stii ca intr-o ora-doua de pescuit prind sigur un peste care imi face ziua.

In acelasi timp, parca totusi prefer ca pe apele noastre sa transform pescuitul in ceva cat mai putin obositor, de aici si echipamentul light. Parca nu imi vine sa vantur 2 kg toata ziua doar ca sa nu prind nimic.

Pe de alta parte, pe "afara" daca dai din barca, nu mi se pare nimic extraordinar sa faci vertical jigging oricat de greu ar fi echipamentul.

Serios, haideti sa vorbim despre apele si pestii nostrii :!:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Dec 2010, 14:15

SF.
Deocamdata tu esti pe langa subiectul de aici,pacat.Vad ca eviti sa fi on,desi am incercat sa te fac sa-mi raspunzi la o intrebare simpla pentru tine si atat de complicata pentru niste nestiutori ca noi.Bogdan a fost mai mult decat ok.Atat cat a stiut a raspuns si a facut-o din pmdv excelent.Dar probabil din cauza ca intotdeauna se gaseste cineva mai" invatat"ca restul vor dispare de pe forum toti cei bine intentionati.Sper doar ca reactia ta la topicul asta e din cauza initiatorului lui.Aici mai ca te-as intelege. :wink:

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 22 Dec 2010, 14:27

Pt. Elias:nu mai tin minte ce nume avea ,stiu ca avea 10 rulmenti si daca nu ma insel avea si Eos dala,deci nu e nou sistemul.Cand am zis de recuperat repede naluca exact asta am vrut sa zic;nu puteam sa recuperez repede naluca,sa invart repede la manivela,nu avea putere.(roata dintata conducatoare mica + raportul de recuperare mare,era evident rezultatul dar eu nu stiam dastea).Tu din cate am inteles ai dat banii deja ,asa ca nu poti decat sa speri ca astea noi or fi mai bune.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 22 Dec 2010, 15:24

EOS ala mi s-a parut naspa imediat ce mi-am luat Alumina.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Dec 2010, 15:28

Se pare ca Okuma a folosit acest EOS prima oara in 2006.Acum suntem aproape in 2011 si din ce am citit ,la noua Trio High Speed se pare ca au incercat sa elimine tocmai bubele care faceau aceste probleme la asezarea firului.Acum bineinteles ca pana nu o am in mana nu pot zice nimic concret,dar sper sa fie ok.La banii astia nici nu poti avea cine stie ce pretentii,dar macar e fain colorata :lol: Daca mi-aduc aminte si anul trecut cand mi-am luat Sakura Rookie cu gandul la avat multi au strambat din nas.Insa eu mi-am vazut de treaba mea :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 22 Dec 2010, 15:47

Daca tre sa cobori un mal printre pietre si tufe cu pestele in drill si se intampla sa tii lanseta la niste unghiuri pe care nu le vezi nici in kama sutra.... si se blocheaza mulineta.... Apai sa nu incepi sa le umpli frigiderele daewoo?

Cand primesti mulineta apuca-te si invarte-o in timp ce o intorci pe toate partile. Daca nu se blocheaza inseamna ca s-au saturat de cate **** si-au luat de la clienti si au rezolvat problema. :)

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Dec 2010, 15:53

Vezi,d'aia pescuiesc in apa pan'la brau. :lol: Sa nu trebuiasca sa cobor :lol:Daca a-si face-o ar fi nasol. :lol:Una peste alta m-a anuntat prietenul ca nu mi-a pus pachetul la posta ca acolo la el coada-i pana afara in perioada asta,si el nu sta atata pentru niste voblere si o mulineta :lol: Asa ca revin cu impresii dupa 15 ianuarie. :D

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Dec 2010, 16:04

elias scrie:SF.
Deocamdata tu esti pe langa subiectul de aici,pacat..Sper doar ca reactia ta la topicul asta e din cauza initiatorului lui.Aici mai ca te-as intelege. :wink:
Am discutat unu dintre arguemntele lui Bogdan , in legatura cu cotu ! Care ii problema ta , te rog ?

Este ca ai prins avat cu toate mulinetele cu care ai dat ! :wink: Vorbim discutii ,sau ce , pentru numele lui Dumnezeu :shock:
Cunosti vreun producator care scrie in prospect ca face o anume scula "pentru avat" :wink:

Poti da la avat cam cu toate mulinetele existente , in marimile necesare ,sau astepti Okuma aia rapida ca pina acuma nu ai prins ! Ete problema , mulineta la avat !

Ti se pare prea lent ! Forjeaza nene , doar is angrenaje de otel si nu stiu ce mecanisme revolutionare , sau va e frica de cot ca se umfla :lol:

Mai bine taceam dracului , parca vad ca dupa 10-12 pagini de discutii si ideei ( multe venite di adince cercetari pe google :oops: ) se ajungea la concluzia ca mulineta speciala de avat inca nu o fost inventata si putinii care prind un pic de viteza cu mosoru automat sufera de misteriosul tenis elbow , atat de misterios incat nu o aparut nici un supravietor sa ne povestesca cum s-o nenorocit pescuind cu un ML :lol: :lol:
Paradoxal se prind avati , si or sa se prinda , cam cu orice ,mulineta :wink: , se presupune ca-s chestii [pe care deja le stim :wink: :D

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Dec 2010, 16:21

Pai uite ce am zis :Probabil in cu totul alte conditii mi-ar fi fost suficient un 5,2:1
Dar la voblerele care le-am comandat acuma s-au care le-am avut deja,30-35 gr.speciale ptr. avat, am nevoie de raportul si cm aia de fir.Nu cred ca e tot una sa recuperez 50cm sau 90cm cu voblerele astea in locuri cu agataturi sau buruiana si apa destul de mica.Nu pot ajunge unde vreau decat cu voblere grele,iar cu barca nu-i cazul la avat dpmv.Chiar nu vreau sa fotzez o mulineta aiurea cand gasesc una ce poate face treaba asta recuperand normal.Poate gresesc,dar anul asta am facut tot la fel si mi-a mers bine.De ce vreau sa o schimb cand aveam una ce-si facea treaba bine,tot un 6,2:1?Ca la asta-mi place culoarea :lol:Hai, Sarbatori fericite , sa auzim de bine si sper ca m-am facut inteles cat de cat in ceea ce am vrut sa zic :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Dec 2010, 16:46

Daca nu vrei sa fortezi mulineta ia una mai mare nu una cu raport de recuperare mai mare.
Tu zici ca recuperezi "normal" dar de fapt aplici o forta mai mare in manivela pentru a obtine mai multe rotatii.
Un raport de recuperare mare inseamna tensiune mai mare in angrenaje, sunt forte mai mari pe roti mai mici.
Daca-s voblere cu rezistenta mare la inaintare, mai ales pe rau (greutatea nu e atat de importanta) si daca mai vrei si viteza, ar trebui sa te uiti la mulinete de la 3000 in sus sau de cast.
Americanii nu de prosti dau preponderent cu mulinete de cast la crankuri si swimbait-uri.
Iar mulinetele dedicate pt voblere au rapoarte ceva mai mici, tocmai pentru a fi mai robuste, baietii dau la greu din mana daca le trebe viteza.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns