discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
SF
- veteran

Tavi scrie:
Daca-s voblere cu rezistenta mare la inaintare, mai ales pe rau (greutatea nu e atat de importanta) si daca mai vrei si viteza, ar trebui sa te uiti la mulinete de la 3000 in sus.
Ce vorbesti bre , de la 3000 in sus pandeste "tenis elbow" , vrei sa scrii doar cu stanga sau ce
Ilie , ce voblere is alea speciale , si cum le mulinezi !
-
crysst
- veteran

elias scrie:SF.
Deocamdata tu esti pe langa subiectul de aici,pacat.Vad ca eviti sa fi on,desi am incercat sa te fac sa-mi raspunzi la o intrebare simpla pentru tine si atat de complicata pentru niste nestiutori ca noi.Bogdan a fost mai mult decat ok.Atat cat a stiut a raspuns si a facut-o din pmdv excelent.Dar probabil din cauza ca intotdeauna se gaseste cineva mai" invatat"ca restul vor dispare de pe forum toti cei bine intentionati.Sper doar ca reactia ta la topicul asta e din cauza initiatorului lui.Aici mai ca te-as intelege.

nenea elias...tu de gigi contra ai auzit? ar fi bine sa fi auzit ca si tu esti unu mic....sf e taticu lu gigi contra da nici cu tine nu mi-e frica.
-
crysst
- veteran

sf...taticu....daca eu vreau sa imi iau a 18-a mulineta pe care sa o dedic special avatului, nu inseamna neaparat ca imi cade cotul sau ca nu voi prinde avat daca dau cu alta mulineta decat una cu recuperare 6,2:1, ....da tu gica contra cum esti si pus pe atacat ca de obicei, ai vazut rosu in fata ochilor pierzand din vedere tema dezbatuta......ia un calmant si LASA-NE.
-
bogdan82
- veteran

SF..n-ai dreptate, durerea de cot nu este atat de rara printre pescari...bineinteles pentru impresie artistica vei exagera si-mi vei invarti cuvintele...topicul asta se cheama „mulineta raport de recuperare mareâ€
-
SVF
- veteran

Tavi scrie:Daca nu vrei sa fortezi mulineta ia una mai mare nu una cu raport de recuperare mai mare.
Tu zici ca recuperezi "normal" dar de fapt aplici o forta mai mare in manivela pentru a obtine mai multe rotatii.
Un raport de recuperare mare inseamna tensiune mai mare in angrenaje, sunt forte mai mari pe roti mai mici.
Daca-s voblere cu rezistenta mare la inaintare, mai ales pe rau (greutatea nu e atat de importanta) si daca mai vrei si viteza, ar trebui sa te uiti la mulinete de la 3000 in sus sau de cast.
Americanii nu de prosti dau preponderent cu mulinete de cast la crankuri si swimbait-uri.
Iar mulinetele dedicate pt voblere au rapoarte ceva mai mici, tocmai pentru a fi mai robuste, baietii dau la greu din mana daca le trebe viteza.
1.
Tavi scrie:Daca nu vrei sa fortezi mulineta ia una mai mare nu una cu raport de recuperare mai mare.
Aia am si facut,Shimano Sedona fir de 10/120 vs Okuma Trio fir de 10/190
2.Daca-s voblere cu rezistenta mare la inaintare, mai ales pe rau (greutatea nu e atat de importanta) si daca mai vrei si viteza, ar trebui sa te uiti la mulinete de la 3000 in sus sau de cast.
Nu-s voblere cu rezistenta mare si dau mai mult pe baraj,prea putin pe rau.
3.Romanii consider ca-s mai destepti ca americanii,d'aia probabil cand invata sa pescuiasca o fac pe apa si nu pe net.
-
SVF
- veteran

SF scrie:
Ilie , ce voblere is alea speciale , si cum le mulinezi !
Relaxat.
-
Tavi
- veteran

Romanii consider ca-s mai destepti ca americanii,d'aia probabil cand invata sa pescuiasca o fac pe apa si nu pe net
Un american de-ala de care-ti spun eu are mai multe ore pe apa intr-un an decat avem noi doi si pe net si pe apa, la un loc, de cand ne stim

.
Aia sunt pescari profesionisti, asta fac toata ziua, din asta traiesc.
Noi romanii astia destepti am descoperit netul si pescuitul la naluci acum cativa ani. Iar aia au inventat netul si pescuiesc la naluci inainte de vremea cand noi nu stiam care capat al ramei se baga in carlig.
Si de destepti ce suntem ne cumparam scule de la ei. Sau de la japonezi.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
SVF
- veteran

Inteleg ca la primele doo puncte te-am lamurit.La al treilea fiecare gandeste cum vrea.Eu mai intai am descoperit pescuitul si apoi netul.Asta e,nu toti suntem la fel.

Plus ca americanul ala, aici la noi ar fi varza.Parerea mea.
On topic:
http://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_Ex ... e-DEH.html
-
ANDREI RIGA
- veteran

-
Tavi scrie:Si de destepti ce suntem ne cumparam scule de la ei. Sau de la japonezi.

Pai de ce sa mai pierdem timpul sa le facem noi. Mai bine pescuim !Si cand s-au apucat americanii de spinning, erau de fapt niste europeni ce tocmai venisera din Ioropa si gasira neshte ape multe care era a lu' nimeni si nu hraneau ceva mari popolatii aglomerate, ca pe partea astalalta a copaii de'i spune Atlantic!
-
crysst
- veteran

una peste alta ca sa revenim la topic, de ce cautam o mulineta care sa fie si usoara si sa aiba si raport de recuperare mare si sa fie si rezistenta si sa se si lanseze bine cu ea......raspuns: pentru ca ne permitem, ca daca nu ne permiteam dadeam cu o ruseasca de 15 ron si cu siguranta daca insistam si dormeam pe balta (chiar stiu pe cineva care exact cu asta da la avat, combo rusesc , si pot sa zic fara sa exagerez ca a prins mult mai mult avat decat mine....chestia e ca el sta paznic intro cabanuta la 3 metri de dunare , intr-un loc plin de avat, cu curent puternic, intersectie de ape ..locul ideal pentru avat) poate si prindeam avat. Deci SF, daca eu caut o astfel de mulineta ce te **** pe tine grija ca pot pescui eu si cu o mulineta grea ?