discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
semlecangheorghe
- veteran

cristian.ene scrie:George
Daiwa a schimbat lățimea piesei pe toate modelele TW am avut Arach id Cabelas și am văzut Tatula JDM și Zillion, toate au piesa îngustă fără probleme și cu tamburul plin.
George eu zic sa nu te iei dupa fanteziile lui Ene..iel e rupt total de realitate...sau mai bine zis in ''realitatea''in care pescuieste iel Daiwele sunt perfecte,ceea ce ma face sa trag concluzia ca iel e mai mult pescar virtual..Urmeaza link-ul de mai jos ,numai sa nu fii dezamagit..
http://www.rapitori.ro/forum/sfat-achiz ... 95-30.html
Tatula,Zilion, Ryoga -toate au lineguide-ul taiat de la fir..Hai ca inteleg faptul ca Razvan pescuieste la greu(nu ca Ene ,din mouse

)si pe Mures apa e plina de suspensii,murdara,plus ca lui ii intra pesti , nu din aia pina in 2kg

,dar e imagine urcata sus cu mulineta Daiwa de pe site japonez..presupun ca japonezu' nu o pescuit in balastiera la Cicir..
Acuma nu-i nici un bai, nu exista mulineta perfecta, si shimano isi are scheletii lui in dulap..

ce mi se pare mie amuzant la culme e cum isi fac unii fetisuri la care se inchina..''magseal'' ''micromodule'' ''mag force''etc..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
semlecangheorghe
- veteran

http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=47&t=61332
Asa de ''meseriasi'' sunt inginerii astia de la Daiwa incat fac experiente pe banii clientului..
Daca la prima generatie (vezi topicul de mai sus)se vede clar cum t-ul face unghi pe fir si taie metalul ,hopaaa la generatia 2 si-au dat seama ca ceva nu-i ok cu faptu-n sine si au facut modificarile necesare..daca modelul era fiabilcu adevarat nu il modificau,nu-i asa??
Daca erau firma care se respecta rechemau toate ''experimentele'' inapoi si dadeau oamenilor modele testate pe bune,fiabile..
Uita de aia nu pot sa inghit firma asta..
Citeste la paginile 3 si 4 de la topicul celalt si sa vezi ca au zis-o altii inaintea mea, si sa stii ca nu m-am inspirat de la ei..
''Trebuie sa ai NOROC(

) sa nimeresti o mulineta buna de la Daiwa..""
.
-
Musti
- veteran

cristian.ene scrie:Musti nu o mai reacționa așa personal, cu deviație de argumentare ale lui Gigi este obișnuită
toată lumea...
Probabil ca tu ai inteles ce-ai vrut sa zici cu indemnul de mai sus. Pt. ca mie imi scapa sensul. Sunt prea putin implicat in intrigile de alcov dintre voi. Nu incerca sa ma bagi si pe mine in ele, ok? Pana una, alta eu vorbeam despre mulinete si relatam ca mai exista pe planeta si alte variante decat cele pe care le "mestecam" mereu. Daca te deranjeaza o opinie diferita, nu-mi veni cu magarii. Accept orice argument intr-o discutie, fie ea si in contradictoriu, atata timp cat dezbatem idei. Cancanuri nu consum.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
George1985
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:cristian.ene scrie:George
Daiwa a schimbat lățimea piesei pe toate modelele TW am avut Arach id Cabelas și am văzut Tatula JDM și Zillion, toate au piesa îngustă fără probleme și cu tamburul plin.
George eu zic sa nu te iei dupa fanteziile lui Ene..iel e rupt total de realitate...sau mai bine zis in ''realitatea''in care pescuieste iel Daiwele sunt perfecte,ceea ce ma face sa trag concluzia ca iel e mai mult pescar virtual..Urmeaza link-ul de mai jos ,numai sa nu fii dezamagit..
http://www.rapitori.ro/forum/sfat-achiz ... 95-30.html
Tatula,Zilion, Ryoga -toate au lineguide-ul taiat de la fir..Hai ca inteleg faptul ca Razvan pescuieste la greu(nu ca Ene ,din mouse

)si pe Mures apa e plina de suspensii,murdara,plus ca lui ii intra pesti , nu din aia pina in 2kg

,dar e imagine urcata sus cu mulineta Daiwa de pe site japonez..presupun ca japonezu' nu o pescuit in balastiera la Cicir..
Acuma nu-i nici un bai, nu exista mulineta perfecta, si shimano isi are scheletii lui in dulap..

ce mi se pare mie amuzant la culme e cum isi fac unii fetisuri la care se inchina..''magseal'' ''micromodule'' ''mag force''etc..
Stiu tatula type-r de la un prieten care o are de vreun an si nu a avut probleme cu ea.
Acum nu stiu cat a pescuit-o.
Imi trebuie, daca e sa-mi iau cast din nou, un raport maricel de recuperare, dar nu mi-ar place sa se taie jmecheria de tws(care il consider bun pt lanseu).
Zillionul vechi este beton si imi pare si o sa-mi para rau mult timp ca n-am luat unul cand erau la 8-900ron pe forum(cele de 7.1 type-r) noi.
bradypus scrie:
nasoala formulare
oare la care Jiji te-ai gindit ?

Nu ma bag in "prieteniile" voastre..
Ma intereseaza problemele reale ale mulinetelor de cast de la Daiwa.
Chiar mi-ar prinde bine un echipament bun ca sa nu mai cocosez mulinetele de spin pt sezonul urmator.
Lew's-ul pare interesant si el...
-
semlecangheorghe
- veteran

In topicul al carui link l-am pus mai sus gasesti suficient feedback despre Pluton,Zilion, Tatula,Calcutta etc..ce este f. important, oamenii aceia le-au pescuit .
.
-
bradypus
- veteran

pe cind tu... ca de obicei... NU !

-
Sorin
- Moderator

Multe lucruri spuse, unele cu noima altele pe langa
Cel mai important mi se pare ca atunci cand se face o comparatie intre mulinete ele sa apartina aceleiasi clase. Nu se poate compara un pixy cu un lews sau o tatula ....
Si al doilea , ar fi de preferat sa posteze cei ce le-au folosit , nu linkuri si opinii de pe net sustinute ca adevaruri si pareri proprii
Cand cineva vrea sa isi aleaga o mulineta primul criteriu ar trebui sa fie aplicatia pentru care are nevoie de ea ......cu ce naluca vrei sa dai , la ce peste , ce fire ( braid , fc...) ......
Fiecare mulineta are caracteristicile ei
A le pune pe toate intr-o galeata si a bate campii pe impressii de pe net e doar pierdere de vreme si inducere in eroare
Frana Centrifugala versus magnetica
in primul rand frana magnetica e direct proportionala cu viteza de rotatie iar cea centrifugala e exponentiala .....
adica i9n teorie cu o centrifugala nu poti depasi o anumita distanta...
In teorie ...in practica cu antares s-au dat 90 m ......in pescuit folosim 30m....
din nou in practica din cate am tot incercat , centrifugala e mai pretentioasa la ce inseamna schimbare de naluca (portanta diferita) sau schimbare de vant ....e musai sa umbli la setarile franei
dai o suta de lanseuri fara nici om peruca , ai schimbat directia de lanseu si nu schimbi setarea ....faci o peruca de 20 de minute iti iei pauza de la pescuit
e valabila atat la vechiul SVS ( Am antares si calcutte) dar si la cel nou ( Metanium)
am si centrifugale de la Quantum si e la fel ( Exo , KVD, MG tour)
Ce nu am incercat e centrifugala de la lews care e complet pe alt principiu de unde si cele nu mai putin de 27 de setari ....probabil urnatoatrea achiziie e un lews
Frana Magentica e mai ,, friendly user'' ....nu te penalizeaza asa grav la ,, magarii de lanseu''
iti permite sa nu folosesti tension knobul deloc
La gramaje mici da distante mai mari , altfel nu
Diferenta principala e CUM lanseaza greutatile fata de centrifulaga
E mai safe
Alt subiect : problemele mulinetelor Daiwa ….asat e mai mult un subiect inventat de fani shimano si de ignoranta de pe net
Santuri in linguide classic…..in topicul respective au aparut doar ca urmare a folosirii in pescuitul pe rau , cu deep divere …e essential de subliniat asta si mi se pare firesc
Cine a scufundat un deep diver contra curentului stie cam ce forta de tractiune se aplica pentru a-l recupera . Plus un braid impletit si usage intens e firesc sa se duca lineguide-ul …..e ca si cum ai avea pretentia ca pe roller guideul de pe o mulineta de spinning sa nu se duca coatingul titanizat la folosirea textilelor ….si ala se roteste …..
Linguide Ttaula ……am o Tatula type R , probabil una din primele ajunse in Romania , si nu a facut niciun sant pe nicaieri , pescuita la greu doar cu textile la stiuca
De ce ? pentru ca nu am umplut tamburul peste buza lui
Acele santuri pe modelele vechi de lineguide au apartut doar pca urmare a folsoirii firului textil si umplerii excesive
Daiwa a adresat treaba asta si a facut la generatiile noi de tatula lineguide-uri mai inguste ….
Tatula si lews BB1 pro au spart piata Americana pe segmental lor detronand dupa multi ani Curado care a fost preferatul pescarilor americani
Propbleme daiwa : le maraie angrenajele mai devreme sau mai tarziu ( ca si la spinning) . Din pacate si alte marci au asemenea problema , foarte rarb mulineta isi pastreaza smothnesul
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
semlecangheorghe
- veteran

Acele santuri pe modelele vechi de lineguide au apartut doar pca urmare a folsoirii firului textil si umplerii excesive
Asa-i Sorine, de aia s-au taiat line guide-urile pentru ca prostii de pescari au umplut tamburul la refuz ...si faptul ca au schimbat geometria t-ului la generatia urmatoare e doar asa ca sa se afle in treaba..Si in paranteza fie spus cu un tambur umplut la refuz nici nu poti pescui de cate peruci faci..sa nu exageram..
Santuri in linguide classic…..in topicul respective au aparut doar ca urmare a folosirii in pescuitul pe rau , cu deep divere …e essential de subliniat asta si mi se pare firesc
Da, poza care o pus-o Razvan si care e luat de pe site japonez fix asta demonstreaza: o venit japonezul pe balastierele Muresului si o facut praf lineguide-ul.Sau poate ca si in Japonia sunt balastiere, mai stii??
.
-
Musti
- veteran

Sorin scrie:
Cel mai important mi se pare ca atunci cand se face o comparatie intre mulinete ele sa apartina aceleiasi clase. Nu se poate compara un pixy cu un lews sau o tatula ....
Foarte de acord. Faptul ca am pus in aceeasi imagine un Lew's cu un Pixy s-a referit strict la dimensiuni. Cineva intrebase daca tamburul lui Lew's nu e prea lat. Asa ca am facut intentionat o comparatie cu o mulineta din clasa finesse, pe care nimeni nu o poate suspecta de "prea" lat, cum a fost exprimarea. Latimea tamburuli e aproximativ egala cu tanburul unui Pixy. La fel, afirmasem ca Lew's e mai mic chiar si decat Pixy, ceea ce il face foarte comod de palmat. Pt. a nu fi suspectat ca bat campii, am pus poze. Nu s-a dorit deloc o comparatie directa intre ele. Cred ca am explicat suficient de limpede la ce folosesc Lew's. Are aceleasi aplicatii cu Tatula sau Zillion. Si, in opinia mea (si se pare ca si a celorlalti care au pescuit cu modele similare), e o alternativa de luat in calcul. S-a vorbit pana acum foarte putin spre deloc despre Lew's, asa ca am zis ca poate ajuta o parere a unuia care chiar o foloseste de fix un an de zile (am cumparat-o in decembrie trecut). Acuma, ca vin unii si ma contrazic uitandu-se doar la prospectele de pe net, eu n-am cum impiedica asta.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
kiske13
- veteran

Am avut la un moment dat 5 multiplicatoare.
Deoarece nici asa nu le foloseam, lipsa de timp, chef etc. am pastrat Tourney Pro si Sol.
Tailwalk, Chronarch si Curado au plecat.