discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
bradypus
- veteran

ma Sorine...
amu io nu ma stiu cit e ala .. vint napraznic...
cert e ca : " Anul trecut, de ziua sa Razvan a primit lucruri aparent inutilizabile conform afirmatilor lui, printre care si o lanseta de pescuit la musca. Acum o saptamana, dupa 2-3 zile de zapada si temperaturi negative am informatii sigure ca n-a mai rezistat tentatiei si a achizitionat un fir Weight Forward RIO si o mulineta banala de fly.
Din pacate vremea nu i-a suras pentru primele teste cu lanseta de fly, vantul sufland puternic cu
30m/h. Pana acum sunt doar zvonuri adevarate. Nu avem dovezi concrete (poze), dar mai multi membri ai clubului pot sa confirme ca cele spuse sunt adevarate . "
http://www.wsbteam.com/diverse/razvan-fly/
ba nene... 30 m pe ora e o briza...

-
semlecangheorghe
- veteran

Io vorbeam de casting cu lansetede bait casting,legatura cu fly-ul e fortata...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
ULK
- veteran

-
razvan m.
- veteran

-
Totusi, testul acela cu invartirea tamburului "la rece" sa stii ca nu prea are relevanta.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
ULK
- veteran

Dece Razvan? Nu arata diferenta? Sau vrei sa zici ca nu cu atat se lanseaza mai departe, cu cat se invarte mai bine Boca fata de default?
Normal ca nu. Sau la ce te referi?
-
razvan m.
- veteran

-
Nu am observat sa fie vreun raport intre durata de timp cat se invarte tamburul "la rece" si lungimea lanseului.
Schimband rulmentii de fabrica cu rulmenti ceramici se poate chiar dubla acest interval de timp. Insa lungimea lanseului in niciun caz n-o sa se dubleze. Castigi cativa metri.
Chiar mi-am propus sa fac un test de genul acesta in urmatoarea perioada. Mi-am cumparat recent de pe e-bay mulineta Abu Garcia Morrum SX 3601 Mag, pe care vreau sa o tunez cu rulmenti ceramici ABEC 7 de la Boca Bearings, tambur superusor de la Avail (56 % din greutatea celui original) si un upgrade la frana magnetica cu mangeti mai puternici, tot de la Avail.
Voi efectua mai multe lanseuri cu greutati diferite cu mulineta in varianta de fabrica si apoi mulineta tunata cu fiecare din componentele de mai sus, adaugate pe rand.
Sunt foarte curios cati metri se vor adauga in plus la lanseu si cam cu cat influenteaza fiecare componenta lungimea lanseului.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
ULK
- veteran

Nici eu nu ma asteptam sa fie raport 1:1 ca ar fi utopic...dar da, cred ca metrii aceia in plus se reflecta in timpul de invartire la rece..In ce raport, este mai putin important.
Sunt curios , mai ales in privinta tamburului mai usor, presupun ca la greutati mici , are o importanta majora..inertia initilala fiind mai mica.
-
SF
- veteran

ipocritu scrie:cita vrajeala ?

Mai ,argumentele casterilor de acu vreo 2 ani erau puterea nemaipomenita a mosorului si era scula de baza la jerkuri stiuca , afirmau ca nu ai control pe linie la salau si deci raman pe spin acolo .
Ca sa vezi , in ultima vreme numa light si preponderent jiguri au in cap casterii astia

-
bradypus
- veteran

si aici vezi si setarile sau doar presupui ca sint aceleasi ?

-
bradypus
- veteran

interesant ca rulmentu merge ca zvirlit in cuib si axul la fel...