Mulineta de baitcasting pentru "chesti" usoare...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
ipocritu..pana nu am ce sa masor cu mana mea, nu am decat sa presupun ca setarile sunt aceasi...Tot asa, putem atunci sa presupunem ca nici nu e aceasi mulineta..nu e aceasi tambur..mai mult ..nici tipul care invarte nu e el, defapt e o clona de al lui...Putem sa presupunem multe...Dar , dece? Acum , tu zici ca defapt rulmentii astia , nici nu sunt buni de nimic? Doar reclama falsa?
poi n-ai inteles ? presupunerea mea e simpla...
oare e justificata din punct de vedere functional si material tunarea ?
Tehnic vorbind nimeni nu raspunde ...
rulmentul se invirte in lacash si axul tamburului in rulment...
deci expluatarea rulmentului e fix pix
amu tu tot insinuezi ca io as avea ceva cu wsb team
ce sa am ? nu vezi ? in 5 ani de experienta vor sa tuneze molinelu cu frina SI mai puternica
ca sa lanseze mai usor... cu greutati mai mici... si mai departe
logic !
daca vrei frina mai puternica ajunge sa pre setezi coroana de pastile magnetice mai aproape
numai ca lumea o tine potrivit de aproape...
si nu numai ca nu e necesar sa fie mai mari cum vrea el... ci se si scot dintre ele
nah... cind stii sa dai frina e aproape inexistenta... si numa lui ii trebe frina mai puternica

oare e justificata din punct de vedere functional si material tunarea ?
Tehnic vorbind nimeni nu raspunde ...
rulmentul se invirte in lacash si axul tamburului in rulment...

amu tu tot insinuezi ca io as avea ceva cu wsb team
ce sa am ? nu vezi ? in 5 ani de experienta vor sa tuneze molinelu cu frina SI mai puternica
ca sa lanseze mai usor... cu greutati mai mici... si mai departe
logic !

daca vrei frina mai puternica ajunge sa pre setezi coroana de pastile magnetice mai aproape
numai ca lumea o tine potrivit de aproape...
si nu numai ca nu e necesar sa fie mai mari cum vrea el... ci se si scot dintre ele

nah... cind stii sa dai frina e aproape inexistenta... si numa lui ii trebe frina mai puternica

Daca vrei sa discutam serios, iti spun de ce vreau sa fac upgrade la frana magnetica.
Din ce am citit pe diverse forumuri, primele modele de Abu Morrum (SX - frana centrifugala, Mag - frana magnetica si IVBC - centrifugala cu flying arms) au avut unele probleme la sistemul de franare a tamburului i(frana de lanseu), in sensul ca frana era foarte slaba. De aici, plaja de setare a franei era foarte ingusta, iar la anumite niveluri de setare practic mulineta nu avea frana deloc.
Am constatat acest aspect pe propria piele la mulineta Abu Morrum SX 1601 C, a carei frana de lanseu era aproape inexistenta, fapt ce facea ca perucile sa fie destul de numeroase. Am facut un upgrade la sistemul de franare si parca am inlocuit mulineta cu o alta mult mai buna. Nu mai fac peruci deloc si lansez mult mai bine, deoarece acum pot sa fac lanseuri mai puternice fara teama de peruci.
La fel, mulineta asta mai recenta, Morrum SX 3601 Mag, are frana slaba din cate am citit. Nu am pus mana pe ea inca.
Pe saitul Avail.jp se gasesc atat magneti originali Abu, cat si niste magneti facuti de cei de la Avai si care sunt cu 1 mm mai grosi, la acelasi pret. In combinatie cu tamburul acela usor (56 % din greutatea celui original, adica 8,1 gr), firma producatoare recomanda a se folosi magnetii mai mari.
Eu le dau deocamdata crezare si sunt dispus sa incerc. Daca nu e adevarat ce se spune, ma frig, daca nu, voi avea inca o mulineta foarte buna !
Din ce am citit pe diverse forumuri, primele modele de Abu Morrum (SX - frana centrifugala, Mag - frana magnetica si IVBC - centrifugala cu flying arms) au avut unele probleme la sistemul de franare a tamburului i(frana de lanseu), in sensul ca frana era foarte slaba. De aici, plaja de setare a franei era foarte ingusta, iar la anumite niveluri de setare practic mulineta nu avea frana deloc.
Am constatat acest aspect pe propria piele la mulineta Abu Morrum SX 1601 C, a carei frana de lanseu era aproape inexistenta, fapt ce facea ca perucile sa fie destul de numeroase. Am facut un upgrade la sistemul de franare si parca am inlocuit mulineta cu o alta mult mai buna. Nu mai fac peruci deloc si lansez mult mai bine, deoarece acum pot sa fac lanseuri mai puternice fara teama de peruci.
La fel, mulineta asta mai recenta, Morrum SX 3601 Mag, are frana slaba din cate am citit. Nu am pus mana pe ea inca.
Pe saitul Avail.jp se gasesc atat magneti originali Abu, cat si niste magneti facuti de cei de la Avai si care sunt cu 1 mm mai grosi, la acelasi pret. In combinatie cu tamburul acela usor (56 % din greutatea celui original, adica 8,1 gr), firma producatoare recomanda a se folosi magnetii mai mari.
Eu le dau deocamdata crezare si sunt dispus sa incerc. Daca nu e adevarat ce se spune, ma frig, daca nu, voi avea inca o mulineta foarte buna !

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
firma producatoare evident ca recomanda una si alta....
dar gindeste cu capul tau... caci tu practic zici asa
iti trebe tambur mai usor ca sa il infrinezi mai tare...
caci cu tambur de serie infrinat mai putin ... dai mai putin
logic !
abu ultra mag am si eu !
bine... modelu de acu 20 de ani...
si la mine are asa de multa frina... ca am scos pastile magnetice !
asa cu primele modele care faceau probleme pt ca frina era f slaba...
cit despre reglaj in pre setare vad ca nu zici nimic !

dar gindeste cu capul tau... caci tu practic zici asa
iti trebe tambur mai usor ca sa il infrinezi mai tare...
caci cu tambur de serie infrinat mai putin ... dai mai putin
logic !

abu ultra mag am si eu !
bine... modelu de acu 20 de ani...
si la mine are asa de multa frina... ca am scos pastile magnetice !
asa cu primele modele care faceau probleme pt ca frina era f slaba...
cit despre reglaj in pre setare vad ca nu zici nimic !

Ipocritu ,
treaba e tehnic vorbind simpla
nu poti avea axul tamburului intepenit in rulmenti pt ca ar duce la imposibilitatea desfacerii side plate-ului .
Nici macar rulmentul de pe axul tamburului nu e intepenit pe ax
de ce oare ?
nu ar fi mai simplu ca di fabricatie sa-l intepeneasca ?
rulmentii nu sunt intepeniti pe ax dar nici nu ai loc sa-ti bagi degetele pe langa ei
ei functioneaza si doar prin simpla greutate a tamburului pe ei
gandeste-te ca se ating turatii la inceput de lanseu de 20 mii / minut
pai daca n-ar functiona s-ar incinge axul de numa
sunt tunninguri functionale si tunninguri de marketing si fite ( culori , asorteuri de culoare mulineta cu windchekul,
, knoburi din os de puta de papagal....etc )
da nu e ok sa la bagam in aceeasi oala pe toate decat poate de dragul mistoului in discutii
la frana e o treaba si are mai mult de a face cu lanseul in sine decat cu lungimea lui
ce nu pricep multi e ca nu urmaresti sa faci lanseul cel mai lung ci lanseul care trebuie , si mai important e cum il faci
poti sa dai 30 m opintindu-te din toti rarunchii in ansamblu , sau poti sa-l dai relaxat aceiasi 30 m ....in pescuit conteaza ....
daca te opintesti si te infigi daca ai o frana slaba , egal peruci
daca e o frana puternica e ok
tu zici de pastilele magnetice ...ok te poti juca din setari cu ele sau chiar sa le scoti da la cele care n-au pastile ce faci ?
de ex TDZ , STEEZ , SOL .....
au magneti circulari ...ce schimbam acolo ?
luam altii , daca exista ....
acu va las sa reluati disputa
.
treaba e tehnic vorbind simpla
nu poti avea axul tamburului intepenit in rulmenti pt ca ar duce la imposibilitatea desfacerii side plate-ului .
Nici macar rulmentul de pe axul tamburului nu e intepenit pe ax
de ce oare ?
nu ar fi mai simplu ca di fabricatie sa-l intepeneasca ?
rulmentii nu sunt intepeniti pe ax dar nici nu ai loc sa-ti bagi degetele pe langa ei

ei functioneaza si doar prin simpla greutate a tamburului pe ei
gandeste-te ca se ating turatii la inceput de lanseu de 20 mii / minut
pai daca n-ar functiona s-ar incinge axul de numa

sunt tunninguri functionale si tunninguri de marketing si fite ( culori , asorteuri de culoare mulineta cu windchekul,

da nu e ok sa la bagam in aceeasi oala pe toate decat poate de dragul mistoului in discutii
la frana e o treaba si are mai mult de a face cu lanseul in sine decat cu lungimea lui
ce nu pricep multi e ca nu urmaresti sa faci lanseul cel mai lung ci lanseul care trebuie , si mai important e cum il faci
poti sa dai 30 m opintindu-te din toti rarunchii in ansamblu , sau poti sa-l dai relaxat aceiasi 30 m ....in pescuit conteaza ....
daca te opintesti si te infigi daca ai o frana slaba , egal peruci
daca e o frana puternica e ok
tu zici de pastilele magnetice ...ok te poti juca din setari cu ele sau chiar sa le scoti da la cele care n-au pastile ce faci ?
de ex TDZ , STEEZ , SOL .....
au magneti circulari ...ce schimbam acolo ?
luam altii , daca exista ....
acu va las sa reluati disputa

.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
deci tu acu vi si zici ca tehnic vorbind nici nu e bun un tambur mai usor caci prin greutatea lui nu mai antreneaza rulmentii ?
deci ? la ce bun alti rulmeti ?
si uite asa facem upgrade ca sa ne aflam in treaba...
daca revin la intrebarea originala clar realizam ca nu e nici o diferenta intre rulment si lagar banal dapoi intre rulment si alt rulment
apoi schimbam tamburu ca sa trebuiesca schimbtat frina dar nu mai merg rulmentii
aia cu opintitu e hazlie..., dar cumva trebuia colorat ...
dar tehnic vorbind ... nu mai tare te opintesti daca din prima e infrinat mai tare ?
nah... depinde cit de bun esti... , si cum si cu ce vrei sa dai... dar pina la ulrma e dc-ul care ar elimina si ajuta ... neajutoratii
cit despre schimbari... , de ce ma intrebi pe mine de ele ? ma vezi adeptul upgradarilor si schimbarilor ?
io ma descurc bine merci cu ale mele fix asa cum sint...
cel mult le reglez
poate iti raspunde altii la faza aia... , stiu io ? wsb team ...

daca revin la intrebarea originala clar realizam ca nu e nici o diferenta intre rulment si lagar banal dapoi intre rulment si alt rulment
apoi schimbam tamburu ca sa trebuiesca schimbtat frina dar nu mai merg rulmentii

aia cu opintitu e hazlie..., dar cumva trebuia colorat ...

dar tehnic vorbind ... nu mai tare te opintesti daca din prima e infrinat mai tare ?
nah... depinde cit de bun esti... , si cum si cu ce vrei sa dai... dar pina la ulrma e dc-ul care ar elimina si ajuta ... neajutoratii

cit despre schimbari... , de ce ma intrebi pe mine de ele ? ma vezi adeptul upgradarilor si schimbarilor ?
io ma descurc bine merci cu ale mele fix asa cum sint...
cel mult le reglez

poate iti raspunde altii la faza aia... , stiu io ? wsb team ...

nu , asta spui tuipocritu scrie:deci tu acu vi si zici ca tehnic vorbind nici nu e bun un tambur mai usor caci prin greutatea lui nu mai antreneaza rulmentii ?![]()
aia cu opintitu e hazlie..., dar cumva trebuia colorat ...![]()
dar tehnic vorbind ... nu mai tare te opintesti daca din prima e infrinat mai tare

mai importanta ca greutatea taburului e inertia lui care depinde de diametru si modul de repartizare a greutatii fata de ax ....mai zic ?

ai ma ipocritule , le stii f bine da iti place sa le sucesti ca sa ajungi unde vrei
exista diferente , acu daca nu vrei sa le accepti asta e

nah nu sunt bun , nu am arta lanseului in sange , doar din bucsi , sunt un amarat care are nevoie de rulmenti da mi-am facut pescuitul usor la baitcast ....si mai ales f functional , cu mici imbunatatiri pe ici pe colo si doar acolo unde e cazul
m-am super distrat in we cu un Johnny morris , cu frana duala centrifugal + magnetic
n-am facut nici o peruca si nu simt nevoie sa-i fac vreun tunning deci nu e musai
si nu mai crede povesti cu DC -uri , arunci banii pe marketing , te alegi doar cu capul plin de bzzzz.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
ipocritule ej tendentios
sorin n-a zis ca daca tamburu e mai usor nu mai antreneaza rulmentii..aia e concluzia ta fortata
sunt doua forte acolo: greutatea tamburului, care chiar daca e usor ea totusi exista si deci apasa pe rulmenti
si forta de frecare. chiar daca nu e intepenit, axul atinge rulmentii iar la viteze mari si forta de frecare creste
asa ca io incep sa cred ca rulmentu... e pur si muove
si daca totusi se invarte mie imi rezulta ca e importanta calitatea lui.. cu cat va fi mai bun cu atat va incepe sa se invarteasca mai devreme si se va invarti mai usor, deci forta de frecare mai redusa...care poate duce la un lanseu mai lung
si deci e mai bun ca un lagar
gresesc?

sorin n-a zis ca daca tamburu e mai usor nu mai antreneaza rulmentii..aia e concluzia ta fortata

sunt doua forte acolo: greutatea tamburului, care chiar daca e usor ea totusi exista si deci apasa pe rulmenti

si forta de frecare. chiar daca nu e intepenit, axul atinge rulmentii iar la viteze mari si forta de frecare creste
asa ca io incep sa cred ca rulmentu... e pur si muove

si daca totusi se invarte mie imi rezulta ca e importanta calitatea lui.. cu cat va fi mai bun cu atat va incepe sa se invarteasca mai devreme si se va invarti mai usor, deci forta de frecare mai redusa...care poate duce la un lanseu mai lung
si deci e mai bun ca un lagar

gresesc?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13