Mulineta de baitcasting pentru "chesti" usoare...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Sep 2011, 20:13

abec zice ca :

Există cinci clase de tolerante
de la cea mai mare la cea mai mica toleranta , 1,3,5,7,si 9
Clasele superioare, ABEC oferi precizie mai bună, eficienţă, şi capacităţi mai mare viteză, dar nu fac neapărat componente se invarta mai repede.

Evaluarea ABEC nu precizează şi alţi factori critici, cum ar fi netezimea de contact rulant al suprafeţelor, precizia bilelor sau calitate / tipul de oţel utilizat.

rulmenti care prin tolerente prea mari nu se incadreza cel putin in clasa abec 1 nu pot fi clasificati ca lagăre de precizie

Rulmenti evaluati de mare precizie sunt destinati pentru aplicati cum ar fi instrumente de aeronave sau echipament chirurgical.

Grade inferioare sunt destinate pentru marea majoritate a aplicaţiilor, cum ar fi vehiculele, hobby-uri mecanice, patine, skateboard-uri, mulinete şi utilaje industriale.

ce legatura are una cu alta ?

si pina la urma..., daca axul mere ca si zvirlit in rulment... ce legatura mai are cu rulmentul sau cit de bun e el daca tot se invirte in rulmet nu rulmentul in sine face tata treba ?

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Sep 2011, 20:22

semlecangheorghe scrie:...Ipocritule,asta iarna m-ai luat la unspe metri ca am zis au cindva ca arunci cu 5 grame numai cu vintul din spate..Mai stii??

Si ai pus sub semnul indoielii faptul ca Razvan a aruncat atunci cu un count-down de 3cm,...mai stii??

Ei nah,azi am pescuit vreo 5 ore incontinuu,numai cu bait castingul Vintul batea din fata stinga,si, lanseurile mele trebuiau sa mearga piezis contra vintului...adevarat ca nu batea tare,,dar batea si important e ca nu din spate..

Si sa vezi comedie ,ca avatii dadeau iama in neste alevini ce zburdau la suprafata apei..Si singurul bobler din cutie care aducea cu papica avatului era un shalow shad rap de 5cm.Modelul clasic...Cit sa cintareasca oare??Nu stiu,dar,are o forma nu tocmai compacta...Si m-am riscat si am inceput sa lamsez cu el odata de doua ori..si sa vezi comedie mergea frate de ma cruceam nu alta,lanseuri de 20-25m fara probleme,doar cu mare atentie la destu de pe tambur ca ,nah sint incepator..

Si chestia aia cu vintu din spate a fost o presupunere,am vorbit din auzite ,iaca asta iti spun din ce am facut personal...fara teste contestabile cu greutati de drop shot,am pescuit fara probleme cu o naluca ce in mod normal o lansez cu light-ul..Da nah,nu trebe sa te iei dupa mine, caci eu sint ipocrit...una zic si alta fac,nu?? :wink: Zic ca nu merge decit cu vintul din spate si cind colo merge si invers :lol: :lol: :lol: :lol:
tu amu ce vrei sa zici ? caci concluzia lui Razvan ca un plumb de 3,5 grame poate sa insemne o naluca de 3,5 grame ?

ca da cu un vobler plutitor de 3,5 grame cit da cit si cu plumbul ?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Gigi... vint din lateral nu e vint !

cit despre aia 25 metri ... chit ca , cu single hand nu am pretentie ca stiu sa dau... io´i dau cu musca de 17 cm tot pe vint din lateral... , asa... din jenunchi ca daca ma ridic in picioare... :lol:, asa ca... :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 26 Sep 2011, 20:23

Dom Leba, io nu ma bag prea tare, ca nu am testat molinete de cast pre si post tunare ca sa ma pot exprima documentat ca sa zic asea. Dar mi se pare ca ipocritu are un punct de vedere valid. Daca axu nu se intepeneste in rulment, cum face un rulment diferenta? Intreb si io...\
p.s. un jnur bun costa dublu :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Sep 2011, 20:46

si un vint din lateral suge fir... deci micsoreaza pericolul cuibului de fir chiar si mai mult decit ca atunci cind bate din spate..., nu ca ar lansa mai departe ca atunci cind e cu vint din spate... ci scoate, suje firu afara de pe tambur....

altfel sta treba la flai... , acolo tre sa te stii .. :lol: dar vorba lu Leba... daca o tinem tot asa ajungem iar la arena :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Sep 2011, 21:02

ipcoritu, nu stiu cu ABEC sau ne ABEC... chit ca axul intra lejer in rulment..o curatire si ulei bun in rulment(nu pe ax), a crescut simtitor distanta de aruncare la mine.
Un exemplu de ABEC aici...

http://www.youtube.com/watch?v=bvzpp8tRT50

....nu cred ca vreun Curado, poate sa faca asaceva cu rulmentii default.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Sep 2011, 21:17

puah ! sa invirtit ea cam 18-19 secude... :roll:

:idea:

antares se da peste cap de peste 5 ori mai mult... si nu cred ca are rulmeti mai precisi...

ps: motivul tunaril mulinetelor e ca si pretextul lansetelor costum... functionabilitatea... :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Sep 2011, 21:22

Ipocritu a scris[quote]tu amu ce vrei sa zici ? caci concluzia lui Razvan ca un plumb de 3,5 grame poate sa insemne o naluca de 3,5 grame ?

ca da cu un vobler plutitor de 3,5 grame cit da cit si cu plumbul ?
[quote]

Ia nu o mai intoarce ca si la Ploiesti.Asta iarna ,Razvan a lansat cu un countdown -despre care eu credeam ca este cel mai mic din seria lui ,dar m-am inselat-,deci cu un countdown de 3-4cm,vreo 20-25m.Tu ai sugerat ca am dat ...cu vintul din spate..Acu ,io iti zix ca am aruncat cu SSR-5CM,vobler foarte usor cu volum mult mai mare ca si countdownul,cu vintul cumva oblic din fata.Neinspirata decizia asta a vintului ,de a bate in felul asta,caci tu zici ca mi-a usurat lanseul prin aceea ca scoate fir...Hai nah,recunoaste ca nu vrei sa recunosti ,ca se pot lansa si chestii usoare cu bait-ul,chiar si de catre incepatori...Apoi darami-te de unul ca Razvan,care fie vorba intre noi,lanseaza nemaipomenit..Asa ca insinuarea ta ,ca el a lansat atita datorita vintului ,pica pt. ca eu an lansat contra vintului ...si toate astea nu au nici o legatura cu fly-ul,decit doar daca vrei a schimba subiectul....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Sep 2011, 21:26

Pai, na..e un Curado cu rulmenti de 60$..Ar veni pe la 180$ amu'cu totul ..Antares e alta clasa nu?

Gigi..SSR-ul ala are 5 g ...si eu sint un pic reticent fata de aia 25 de m.Mai ales ca in teste Andrei a dat 27-28 cu plumb, cu Curado.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Sep 2011, 21:39

semlecangheorghe scrie: Ia nu o mai intoarce ca si la Ploiesti.Asta iarna ,Razvan a lansat cu un countdown -despre care eu credeam ca este cel mai mic din seria lui ,dar m-am inselat-,deci cu un countdown de 3-4cm,vreo 20-25m.Tu ai sugerat ca am dat ...cu vintul din spate..Acu ,io iti zix ca am aruncat cu SSR-5CM,vobler foarte usor cu volum mult mai mare ca si countdownul,cu vintul cumva oblic din fata.Neinspirata decizia asta a vintului ,de a bate in felul asta,caci tu zici ca mi-a usurat lanseul prin aceea ca scoate fir...Hai nah,recunoaste ca nu vrei sa recunosti ,ca se pot lansa si chestii usoare cu bait-ul,chiar si de catre incepatori...Apoi darami-te de unul ca Razvan,care fie vorba intre noi,lanseaza nemaipomenit..Asa ca insinuarea ta ,ca el a lansat atita datorita vintului ,pica pt. ca eu an lansat contra vintului ...si toate astea nu au nici o legatura cu fly-ul,decit doar daca vrei a schimba subiectul....
io nu o intorc nicaieri... reciteste ce sa scris ! :lol:

cite despre recunoscut... , apoi nah... recunoaste ca nu vezi adevar si logica in raspunsul meu :lol: si nu mai devia de la subiect ! :lol:

iar despre lansarea lu Razvan... , faceti video... ,

hai... rapala countdown de 3-4cm, vreo 20-25m :lol:

asa ati zis nu ? :lol:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Sep 2011, 21:41

ULK scrie:Pai, na..e un Curado cu rulmenti de 60$..Ar veni pe la 180$ amu'cu totul ..Antares e alta clasa nu?

Gigi..SSR-ul ala are 5 g ...si eu sint un pic reticent fata de aia 25 de m.Mai ales ca in teste Andrei a dat 27-28 cu plumb, cu Curado.
poi cum vine aia ?

nu era vorba despre tunat ?

nu rulmenti rulles ? :lol:

pretul conteaza ? :lol:

Scrie răspuns